Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Pompka 80-200

Domyślnie Pompka 80-200

Czy ktos posiadajacy dluga pompke zauwazyl moze , ze robiac zdjecia pod swiatlo masakrycznie spada kontrast?
    Tylko ja tak mam, czy to przypadlosc tego modelu?
    Moze juz mam za duzy pylkow w srodku?

Bede wdzieczny za odzew

Domyślnie

ja nie zauważyłem tego objawu, wrzuć moze jakiś przykładowy kadr

Domyślnie

Tak jak kolega wyżej napisał, najlepiej było by zobaczyć jakieś przykładowe zdjęcie. Moja pompka pod światło była rewelacyjna, zarówno pod względem kontrastu jak i blików.

Domyślnie

Załóż tę metaliczną osłonę na pompkę to przestanie Tobie spadać kontrast, a zacznie opadać szczęka.

Domyślnie

Szczeka to mi opada jak robie nie pod slonce
    A fakt oslony nie mam.
    Tu sa fotki:
    zdjecia z jednego spceru
    1 nie pod swiatlo

Jak widzicie slonce pada z lewej strony.

A teraz obrot w lewo

Widzicie teraz o czym mowie?
    Nie wyglada to za wesolo...
    Dodam tylko, ze nie ma w srodku plesni czy innych nalotow, sam kurz.

Domyślnie

To nie jest tylko kwestia swiatla. Jest pochmurno i powietrze jest syfiaste. Zawieszone czasteczki psuja wiecej niz focenie pod swiatlo.

Domyślnie

Jak dla mnie to norma, nic niepokojącego. Zainwestuj w osłonę przeciwsłoneczną i zobaczysz poprawę.

Domyślnie

Poza tym zdjęcie "pod światło" jest prześwietlone, bo ciemna, zacieniona zieleń wymagała lekkiej korekcji ekspozycji na "-".
    Nie masz się czym przejmować, wg mnie
    Nikoniarz-majsterkowicz

Domyślnie

Witam!
    Ja mam to szkło w najstarszej wersji (bez "D") i moim zdaniem jego praca pod światło jest REWELACYJNA, a testy robiłem np. na plaży we Włoszech w zeszłym roku. Osłony przeciwsłonecznej nie używam bo nie mam i uważam, że jest zuepłnie zbędna.... Jak dla mnie - właśnie praca pod światło jest jedną z największych zalet tego szkła.
    pozdrawiam!

Domyślnie

Czyli opinie są podzielone. Osobiście nie posiadam "pompki" tylko "dwupierścieniowca" i zauważyłem że jest on ogólnie mało kontrastowy nie wspominając już o foceniu pod światło. Może faktycznie pyłki na wewnętrznych soczewkach tak robią?

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów