Close

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789
Pokaż wyniki od 81 do 87 z 87
    Oszczędny w słowach Awatar dominicus
    Miasto
    Warszawa/Brwinów

Domyślnie

Z ciekawości sprawdziłem jak jest w moim Metzu. Jakiś mikro luzik jest, ale nie aż taki jak w tej sabince. Ciekawe jak będzie po kilka latach użytkowania Fakt że Nikon mógł się bardziej przyłożyć do tego produktu. Jeszcze trochę i YN będą lepiej wykonane o ile już nie są

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karbulot Zobacz posta
    Trudno powiedzieć czy dobry. W każdym razie najlepszy z wszystkich czterech, jakie miałem okazje oglądać.
    Nawet zastanawiałem sie chwilę nad Nissinem 886, ale po przeczytaniu licznych komentarzy stwierdziłem, że nie ma sensu.
    Bardzo dobra decyzja
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Karbulot Zobacz posta
    Właśnie wróciłem z Viborga z nową lampą. Ta jest bez zarzutu, niemal zero luzów. Zostawiam ja sobie.
    Jeśli sądzisz, że jak lampa ma mniejszy luz to zrobisz dzięki niej lepsze zdjęcie to się mylisz. To nie ma żadnego znaczenia. A masz pewność, że ta najlepsza nie ma innych wad? Że luzy nie powstaną po kilku złamaniach?
    Widzę, że na forum coraz więcej ludzi zapomina o podstawowych funkcjach sprzętu fotpograficznego, tylko szuka dziury w całym.

Domyślnie

Wiesz, to nie bardzo tak jak piszesz. Jeśli kupuję pierwszą lampę błyskową w życiu przez Internet, po czym przychodzi mi jakiś rozklekotany egzemplarz, mam chyba prawo przypuszczać, że coś tu może być nie tak. Tym bardziej, że wczesniej nie miałem okazji przyglądnąć się innym w celu stwierdzenia, że "ten typ tak ma". Gdybym bez zastrzeżeń wziął taką lampę a później stwierdził, że inne nie klekoczą, to dopiero bym miał świadomość, że mi wcisnęli uszkodzony model. A przy zakupach przez internet można wcisnąć każdy odrzut, skąd wiadomo że lampa nie była reklamowana wcześniej? Tym bardziej, kiedy przychodzi do mnie niezapakowana firmowo (np w folii lub oryginalnymi zalepkami). Kupuję nowy produkt, wymagam dobrych parametrów. A gdybyś kupował telewizor przez Internet i dostał jakiś z pękniętą obudową czy porysowany? Co byś powiedział, jakby Ci ktoś stwierdził, że to przecież nie ma znaczenia, wszak telewizor porysowany tak samo gra jak nieporysowany, a ty szukasz dziury w całym?

Zakładając ten topik szukałem potwierdzenia (lub nie), czy inne modele SB-700 mają taką samą przypadłość. Posty w stylu, że jestem przewrażliwiony czy nie, można sobie darować. To moja osobista sprawa jak postrzegam swój sprzęt. Za bardzo szanuję swoje rzeczy i pieniądze, żeby bezkrytycznie brać każdy bubel jaki mi wcisną w sklepie internetowym.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Nie przejmuj się w 900 ma to samo w 800 nie (znaczy luz jest ale nie taki jak w 900) po prostu te nowe wynalazki Nikona są gówniane a przynajmniej bardziej gówniane niż te poprzednie.
    N. D810, D5100, N. 18-70 f3.5-4.5G, 24-70 f2.8, 50 f1.8G, 105 Micro
    SB-800, SB-900. Sy. 500mm f6.3,

Domyślnie

"Już nie ma dzikich plaż na których zbierałam bursztyny"...

Domyślnie

Nie wiem czy to przypadkiem nie jest odgrzewanie kotleta, ale w mojej (nowej) SB-700 jest luz, ale półmilimetrowy. Zasadniczo wszystko się trzyma kupy

Strona 9 z 9 PierwszyPierwszy ... 789

Uprawnienia umieszczania postów