Close

Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 138

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bacanski Zobacz posta
    ale coraz wiecej osob podszywa sie pod poziom PRO(pod wieloma dziedzinami) a robia straszna kaszane... i kradna zlecenia...
    To jest normalny rozwoj dzikiego kapitalizmu w tym segmencie rynkowym. Podobnie bylo okolo 10 lat temu z biurami podrozy gdzie kazdy mogl je sobie otworzyc, wziasc pieniadze od ludzi i zniknac. Teraz, ze wzgledu na wiele skarg uczyniono pewne kroki prawne i sytuacja sie poleprzyla, zostaly te biura ktore sa solidne. Tak samo bedzie z fotografia, wiele osob raz nabranych na tanioche na drugi raz bedzie szukalo juz kogos lepszego tym bardziej ze sytuacja ekonomiczna w Polsce raczej sie porawi i wydatek 3000 PLN na dobre foto nie bedzie takim samym obciazeniem budzetu rodzinnego jak jest obecnie ... mam nadzieje !
    Nikt mnie nie rozumie ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez swiatlo Zobacz posta
    Niestety pomimo mojej sympatii to ten pan sam sobie zawinił. Jak to się mówi - nie potrafił się zaadoptować. Dżungla praw ewolucji jest niestety bezwzględna - jak nie potrafisz się dostosować to po ptokach.
    no napewno to byla tez i jego wina ale nie tylko. Ludziom przez ten boom cyfrowy namieszalo sie w glowach. Mysla ze jak kupia sobie cyfrowke to bedzie drugim LaChpelle bo dziewczynie "ladne" foty w lesie wyszly. Mysla ze cyfra to szczyt mozliwosci i jakości a analogi to przezytek i slaby jakościowo "szajs" (slowa takiego mojego kumpla co sie fotografia nie interesuje). to wina calej tej maszyny propagandowej firm produkujacych sprzet cyfrowy i zachwalajacych ta technologie pod niebiosa. Oczywiscie cyfra jest super bo tania i wogole wprowadzila fotografie jeszcze bardziej do domu typowego kowaskiego ale w zyciu nie jest ona wyznacznikiem niedoścignionej jakości. tutaj jeszcze mysle troche poczeakmy aby cyra mogla dogonic negatywy/slajdy.

Łatwość dostępu takiego sprzetu spowodowało ze naokoło jak grzyby po deszczu powyrastały "fyrmy" z "profesyonalystamy" co nie wiedza nawet co to przesłona, kadr itd. a jak sie ich zapytasz o ogniskowa obiektywu jaki maja, to zrobia minę ala "karp" bo musisz zadać pytanie prawidłowo - ile "ZOOMU" ma twoj obiektyw.
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    Łatwość dostępu takiego sprzetu spowodowało ze naokoło jak grzyby po deszczu powyrastały "fyrmy" z "profesyonalystamy" co nie wiedza nawet co to przesłona, kadr itd. a jak sie ich zapytasz o ogniskowa obiektywu jaki maja, to zrobia minę ala "karp" bo musisz zadać pytanie prawidłowo - ile "ZOOMU" ma twoj obiektyw.
    piękny komentarz , po prostu boski - dzięki za poprawę humoru w poniedziałek
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Super watek... przeczytalem caly i jestem pod wrazeniem... czekam na wiecej
    W życiu piękne są tylko chwile
    Blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kronos28 Zobacz posta
    ...a jak sie ich zapytasz o ogniskowa obiektywu jaki maja, to zrobia minę ala "karp" bo musisz zadać pytanie prawidłowo - ile "ZOOMU" ma twoj obiektyw.
    Weź nie wspominaj... Najbardziej znienawidzone pytanie jakie mam okazję często słyszeć: a jaki ma zoom? No i co ja mam odpowiedzieć, tak żeby pytający zrozumiał? Jak powiesz "18-55" to usłyszysz "łał... 55 -na pewno cyfrowo, nie?" (bo jeszcze myślą, że cyfrowy zoom jest super).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aries.mehehe Zobacz posta
    a jaki ma zoom?
    O matko, to jest pytanie-masakrator. I jeszcze ciezko wytlumaczyc o co tak naprawde chodzi... Chcialbym dozyc takiego momentu, kiedy na to pytanie bede mogl odpowiedziec "2x" majac do aparatu przypietego N 200-400. Odpowiedz, ktorej udzielam teraz, czyli "zadnego" tez jest niezla, ale nie az tak satysfakcjonujaca
    forum.niekojarze.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jakubas Zobacz posta
    O matko, to jest pytanie-masakrator. I jeszcze ciezko wytlumaczyc o co tak naprawde chodzi... Chcialbym dozyc takiego momentu, kiedy na to pytanie bede mogl odpowiedziec "2x" majac do aparatu przypietego N 200-400. Odpowiedz, ktorej udzielam teraz, czyli "zadnego" tez jest niezla, ale nie az tak satysfakcjonujaca
    Ale wiesz... "nie mam zoomu" jest już ciężko wytłumaczyć, ale weź wytłumacz, że taki 55-200 ma "zoom ~3,5x" a 18-55 ma "zoom 3x" i o wiele mniej przybliża Kolejne pytanie-masakrator (świetnie brzmi, hehe) to "a ile przybliża" Potem są megapixele i czy kręci filmiki, oraz żal, że nie ma lampy błyskowej (ma, tylko trzeba umieć otworzyć)...

Kiedyś ktoś mnie właśnie do PROFESJONALISTY porównał i stwierdził, że dużo mi brakuje, bo aparat tamtego pana kręcił filmy, a mój nie...

Domyślnie

A propos zooma i profifotowideomana. Miałem okazję zobaczyć zdjęcia ze studniówki, jakie oczywiście gatis, razem z płytą na której był film otrzymała młodzież jednej ze szkół. Filmu nie oglądałem, bo mnie nie interesuje, ale o zdjęcia poprosiłem. Jakież było moje zdziwienie gdy zobaczyłem małe pliczki, które otwierały się tylko na środku mojego monitora. Jak się pewnie domyślacie były to zdjęcia o fatalnej jakości i robione na chybił trafił. Postanowiłem podejrzeć exif, a tu kolejna załamka. Kamera Sony
    Przypomniałem sobie, że kiedyś ten gość w kościele pracował na dwie ręce. W lewej kamera, a w prawej aparat.
    Teraz jednak poszedł z postępem i kupił dwa w jednym.
    Na koniec muszę Wam napisać o tym, że klientka, czyli dziewczyna ze studniówki, bez mrugnięcia okiem akceptowała takie wypociny. Robiła sobie oczywiście odbitki z niektórych i nie zwracała uwagi na nic.
    Jak tak dalej pójdzie, to fotograf będzie na takich i innych imprazech zbędny

Pozdrawiam
    Jacek
    dwie różne puszki - "staruszki" kilka jasnych szkieł, błysk, torba i dobre chęci

Domyślnie

pytanie z zoomem straszne a zeby nie bylo ze bez lampy i dobrego szkla nie da sie w ogole nic robic to zrobilem niedawno na 100dniowce troche zdjec kitem d50 z wbudowana lampa. swiatla jak widac brakowalo ale mysle ze jak na sloik z d50 i ta pseudolampe to jakos tam dalo rade.

Domyślnie

tam było tak czerwono czy WB nawalił? troszkę można by podciągnąć te zdjęcia

PS Bardzo ładną masz dziewczynę
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Strona 10 z 14 PierwszyPierwszy ... 89101112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów