Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez remos Zobacz posta
    Wolałbym osobiście dołożyć do nowego ~1600PLN.
    Nie wiem czy Tamrony kalibruje się jakoś, ale serwis jest kupiasty, nie robią niczego co już nie ma gwarancji (oczywiście nawet jak chcesz zapłacić)!!
    No "paczpan", a ja wysłałem najpierw opisałem im problem, potem wysłałem obiektyw, dostałem wycenę, zaakceptowałem, zapłaciłem i otrzymałem obiektyw z wymienioną elektroniką, nowym firmware i skalibrowanym AF. Obiektyw był już po gwarancji. Może nie wiedzieli, że tego nie robią?
    D7000

Domyślnie

Mam takie nietypowe pytanie, dzisiaj dostałem swojego tamrona i jak trzymam go w dłoni i lekko potrząsam to jest wyraźny lekki luz w tylniej części szkła. Jak go wezmę w poziomie to już prawie tego nie czuć. Czy mam powody do zmartwień czy nie? Zaznaczę, że aparat przyleci do mnie dopiero do w pt i wtedy będę mógł go przetestować.

Domyślnie

Posiadam ww obiektyw i moja przygoda z nim raczej standardowa. Po zakupie obiektyw ostrzył brzytwa lecz na 4/10 trafień wykazywał znaczny BF oraz wykazywał nietelecentryczność (ciemny prawy górny róg kadru) Opisałem problem, wysłałem obiektyw, za 9 dni kalendarzowych obiektyw dotarł do mnie prawidłowo skalibrowany, tyka aż miło, uważam to za dobry wynik .
    Na plusy przemawiają:
    - obiektyw daje ostry obraz od pełnej dziury w całym kadrze przy 24-50 mm oraz akceptowalny przy brzegu kadru w okolicach 17-24mm
    - solidna konstrukcja
    - dobry stosunek jakości do ceny
    - dźwięk AF nie jest wcale taki drażniący
    - skuteczna stabilizacja
    Minusy:
    - trzepnięcie VC przy jego uruchomieniu i zatrzymaniu (instrukcja o tym wspomina )
    - zasysanie kurzu - obiektyw nie ma żadnych uszczelnień
    - bardziej drażni mnie dźwięk uruchamiania VC -
    - znaczne winietowanie w szerokim kącie

W obiektywie słychać ( przy potrząsaniu nim )jakby luźny element ale jest to układ VC, nic nie stuka gdy VC pracuje.
    D610; D300S; Nikkor: 50mm 1.4G; 70-300 VRII; Tamron 17-50 2.8 VC; Samyang 8mm FE; SB-900; few pieces of manual lens

http://www.fotozwardon.blogspot.com/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez absurd Zobacz posta
    Mam takie nietypowe pytanie, dzisiaj dostałem swojego tamrona i jak trzymam go w dłoni i lekko potrząsam to jest wyraźny lekki luz w tylniej części szkła. Jak go wezmę w poziomie to już prawie tego nie czuć. Czy mam powody do zmartwień czy nie? Zaznaczę, że aparat przyleci do mnie dopiero do w pt i wtedy będę mógł go przetestować.

Jest luz, lata cały układ VC.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów