Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Domyślnie Lampa do pleneru do 2k zł. Da radę??

Witajcie.

W związku z tym że nie stać mnie już na szydełkowanie dwoma sabinami, poszukuję lampy studyjnej, głowicy z generatorem czy co tam się dobrego da znaleźć...

Jak na razie cena zaporowa to 2000zł. Wątpię żebym dał rade ją zwiększyć...

Miło by było jakby lampa była coś około 500-600ws mocy...

Pomożecie?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 15-03-2011 o 12:15 Powód: pis. ("narazie")

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Quantuum R+ 600ws Dual Power - 1379zł.

http://www.quantuum.pl/detal.php?id=...ng=pl&curr=PLN
    i chyba tyle w tym temacie
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Domyślnie

No dobra... ale co ta lampa jest warta?

Wiem że mały mam budżet, ale chciałbym mieć powiedzmy że ta pewnośc że rozkładam, podłączam i strzelam bez zbednego stresu...

Domyślnie

kiedyś bardzo chciałem "se jom kupić", czytałem testy/opinie i nie natknąłem się na rażące niedogodności wśród użytkowników (poza aku, który ma mniejszą pojemność niż deklaruje producent, ale do tego można przywyknąć i go wyczuć).
    "Nie chcieć to znaczy chcieć nie chcieć." Mundek

Domyślnie

Podobno aku można zamienić, tzn wstawić żelówkę np 20Ah i wtedy śmiga jak ta lala...

Tylko kwestia jak tak naprawdę się sprawdzają jesli chodzi o błyskanie w plenerze... Jak powtarzalność, jak barwa, jak się światło rozchodzi?

Odrazu mówię że na szybkości ładowania mi nie zależy bo jestem snajperem nie kałasznikowcem :P

Domyślnie

Ot, zwykła, przeciętna studyjna lampa błyskowa, z mocowaniem Bowens S.

Nie oczekuj cudów, takie lampy to jak sabina w manualu, tylko dużo mocniejsza. Żadnych HSS i innych wydumków, synchro na drugą kurtynę o ile masz je w body, odpalanie radiem lub przez wbudowaną fotocelę.

Zaletą jest moc i bezproblemowe stosowanie modyfikatorów - takich jakie sobie zażyczysz. Części zamienne i serwis bez problemów u importera.

Zajrzyj również do Freepersa (studio w terenie) lub Markoflash (drożej). Był również taki zestaw w sprzedaży w Fotoellite swego czasu, ale jego cena znacznie przekraczała Twój budżet.

Aha - warszawskie e-trade swego czasu również coś miało, ale nie wiem, czy jeszcze mają (głowice Boling 2x600 (?)).

Domyślnie

no wiem że to nie jest jakieś cudo ale może da radę... Zresztą i tak powinien to być skok jakościowy w pracy niż było z dwoma sabinkami...

No chyba że się mylę...

Domyślnie

Sapphiron, na sąsiednim forum jest obszerny wątek odnośnie plenerowego zestawu:

http://canon-board.info/showthread.php?t=74334

Budżet trochę wyższy, ale pojawiają się rożne propozycje cenowe dla różnych opcji, więc myślę, że warto poczytać.

Domyślnie

Cudo nie cudo, na rynku jest już dłuższy czas, Bowens to to nie jest, lecz cena jest bardzo przystępna, poza tym są stosunkowo mało awaryjne, sam używam 300 R+.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów