Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Domyślnie

OT. Co niby do rzeczy ma fakt, że pilot ma 1000 W ?
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Tam są 4 przyciski 2 do sterowania mocą błysku i 2 do sterowania mocą pilota, pilot tez może działać proporcjonalnie do mocy flasha, Fotocela, działa w trybach pomijania przebłysków pomiarowych, jak i na 1wszy błysk. Masz też włącznik beepera. Tak cz siak używaj wyobraźni a nie pilota. I jak poprzednicy napisali, przeczytaj instrukcję, lampa posada też system zabezpieczeń przed przegrzaniem, warto wiedzieć jakie sygnały alarmowe co oznaczają. Do wyzwalania zakup sobie jakieś radio, w świetle dziennym fotocela może nie działać. Poza tym z radiem nie ma błysku wbudowanej lampy, czyli wbudowana nie będzie Ci psuć kadru. Jak coś to dawaj/zadawaj pytania, jak coś będę wiedział to dam znać.

Ile Cię lampa kosztowała??
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Jacek_Z - Sqmark narzekał, że piloty w lampach świecą za słabo.

Po prostu usiłuję wyjaśnić, że jest to zjawisko normalne, w lampie jaką jest Q R600, i jak to wygląda w rzeczywistości.

Chyba nie odbiegłem zanadto od tematu?

Jeśli masz inne zdanie zwłaszcza jako mod, proponuję naszą dalszą rozmowę przenieść na priva.

Domyślnie

Zrozumiałem twój post tak, że te kilka lamp mających 1000W pilota pokazuje dzięki temu lepiej jaki jest efekt błysku.
    Tymczasem, dzieki temu jak teraz dopisałeś - światło pilotów w tych lampach jest silniejsze od tych z Quantuuma R, co jest chyba oczywiste, bo liczba wat na to wskazuje. Nie ma co drżąyć tego tematu.
    Dodam od siebie, że niezależne regulowanie mocy pilota pomaga w niektórych przypadkach zbliżyć się bardzo do efektu końcowego (tzn tego do dostajemy na błysku). Te przypadki to m.in sytuacja, gdy mamy 2 lampy róznej mocy, albo gdy chcemy y choć jeden z pilotów świecił pełna mocą, podczas gdy lampy pracują na ułamku mocy. Zabawa z dopasowaniem mocy pilota jednak chyba nie jest warta świeczki. Trzeba kombinować albo przeliczać.
    Lepiej zdać sie na doświadczenie, a wszystkie piloty dać na pełną moc.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Znaczy się - myśleliśmy o tym samym...

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów