Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 22

Wątek: Szeroki dla D7K

Domyślnie

Ja mam Tokinę i ma BF na mojej D90 ( czasami koszmarny) i brakuje mi często dłuższego końca ( jednak te 24 było by super) ale i tak to szkło jest super. Popstrykaj pewnie później już będziesz wiedział co chcesz
    Na razie D90 i D7100, S150 Macro, T116, N35, S50 1,4 S50-150, S900 i statyw całkiem dobry Fajne hobby i tyle
    http://pawelmeszynski.flog.pl/

Domyślnie

nie doczytałem, a co będziesz robić tym obiektywem? bo światło nie zawsze jest najważniejsze, w plenerze krajobraz,architektura) to i tak przymyka się szkło do 8,10 i bardziej, a zakres wspomnianego przez Ciebie N jest super, a T może trochę ograniczać...a żeby tak zamieszać to może Sigma 10-20?
    D300s/MB-D10/17-55/35/50/85/70-200/SB600/ i ... brak czasu! Fuji X-T10/X-T20/18/35/56...

Domyślnie

noo to dalej nie wiem nic
    plany mam przede wszystkim plener, ale tez myslalam troszke o reporterce miejskiej (o ile to mozna tak nazwac hehe). Nie czesto pewnie ale czasami tez foty wewnatrz- i tu sie boje tego swiatła (moj KIT w warunkach domowych sparwuje sie nie za ciekawie )

Domyślnie

Swego czasu używałem Tokiny 11-16/2.8 z D300. Była ostra w całym zakresie, nawet przy maksymalnie otwartej przysłonie. Jedyny mankament tego obiektywu to dość głośny i wolny AF.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Agut Zobacz posta
    Nie czesto pewnie ale czasami tez foty wewnatrz- i tu sie boje tego swiatła (moj KIT w warunkach domowych sparwuje sie nie za ciekawie )
    Do fotografowania wnętrz i tak musisz mieć statyw.

Domyślnie

kurcze dalej nic nie kupilam..... ogladam, rozgladam, czytam, nawet sie na testy do sklepu udalam i... echh dalej nie wiem co kupic. Tzn wiem co bym chciala ale mnie nei stac. WIec musze cos tanszego.

zaczelam powaznie myslec o Sigmie 10-20 f/3.5, ktos moze testowal to szklo z d7k?
    czy epiej zostac przy Nikkor AF-S 10-24mm f/3.5-4.5- tylko tu musze jeszcze troszke kaski nazbierac... a sigme moglabym juz
    matka polka pstrykająca i ciągle ucząca

Domyślnie

Prawda jest taka, że czego byś nie kupiła, to będziesz zadowolona. Ja mam i polecam Sigmę 10-20mm 4,5-5,6. Do krajobrazu i architektury super, do wnętrz też się nadaje, nawet koncerty zdarzało mi się nią robić i było ok. Pamiętaj, że przy takich ogniskowych spokojnie dasz radę zrobić nieporuszone zdjęcie z ręki przy czasie 1/15s.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Ja ostatnio mialem podobne dylematy, tyle ze u mnie mialo byc szeroko na d300s.
    Po spedzeniu wielu nocy na czytaniu, przegladaniu fot, wybor padl na ciemniejsza sigme 10-20.
    Udalo sie kupic w bardzo dobrej cenie, i nie zaluje, bardzo mi sie podoba to szklo oj bardzo

pozdro
    Trzy aparaty spod znaku N i "troche" szpeja do nich....

www.michalak24.pl

Domyślnie

Miałem S10-20 ze zmiennym światłem, a teraz mam N10-24 i N12-24. Nikkory mają ładniejszy obrazek, natomiast 2mm na krótkim końcu to jest bardzo duża różnica. Częściej używam N10-24. Nie widzę w nim słabych stron, lecz również nie analizuję laboratoryjnie zdjęć pod kątem mydlenia w poszczególnych narożnikach.

Domyślnie

124miko, co byś bardziej polecił nikkora 10-24, czy 12-24? głównie reportaż, rzadziej krajobraz

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów