Close

Strona 20 z 22 PierwszyPierwszy ... 101819202122 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 191 do 200 z 212

Wątek: Krolowe Nigru

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Jeśli się proponuje zamknięcie wątku, to przede wszystkim w celu zażegnania kłótni.
    Ale czy jest to dobra droga? W moim odczuciu dobry moderator powinien na etapie powstawania sporu, w momencie gdy z merytoryka nie ma on nic wspolnego, ukrocac go. Tak jak to perfekcyjnie robicie przy wszelkich informacjach o checi kupna/sprzedazy odbywajacych sie poza gielda... jak widac - potraficie. Dla mnie zamkniecie watku jest przejawem slabosci i braku konsekwencji w utrzymywaniu porzadku na forum, pieknie opisanego w regulaminie... Zdaje sobie sprawe, ze niektorzy moga stwierdzac, ze mozna zamykac bo wszystko juz zostalo powiedziane. Na dana chwile, przy merytorycznych mozliwosciach osob udzielajacych sie w dyskusji moze tak, ale niewykluczone ze za dzien, dwa, moze tydzien pojawi sie osoba, ktora swoim komentarzem wskaze zupelnie inna jakosc przentowanego obrazu, cos czego nikt inny wczesniej nie dostrzegl, byc moze nawet nawiazanie do historii fotografii lub sztuki (czego kazdemu zdjeciu na tym forum zycze), a w przypadku zamknietego watku nie bedzie juz to mozliwe... Jesli bedzie chec ze strony wszystkich moderatorow, nic nie stoi na przeszkodzie aby to forum przeszlo na inny poziom jesli chodzi o zawartosc watkow... nawet przy pomocy zwyklych uzytkownikow - wystarczy popatrzec na watek "analogowi ortodoksi", ktory od pol roku pedzi jak szalony, gdzie caly czas panuje radosc i spokoj, a wszelkie proby zlamania tego klimatu od razu sa zalatwiane bez wzywania modow... nawet 300tys. odwiedzin nie spowodowalo, aby cos sie tam zmienilo... wiec jak widac mozna, ale trzeba tylko chciec
    regulamin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FunBoy Zobacz posta
    Ale czy jest to dobra droga?
    [...]
    wystarczy popatrzec na watek "analogowi ortodoksi", ktory od pol roku pedzi jak szalony, gdzie caly czas panuje radosc i spokoj, a wszelkie proby zlamania tego klimatu od razu sa zalatwiane bez wzywania modow... nawet 300tys. odwiedzin nie spowodowalo, aby cos sie tam zmienilo... wiec jak widac mozna, ale trzeba tylko chciec
    Cieszę się, że tak myślisz - bo akurat trochę pracy włożyłem w tamten wątek, chociaż może tego nie widzisz.
    Ja się tylko wypowiedziałem na temat ewentualnych wskazań do zamknięcia, a czy gdzieś zauważyłeś, że ja chciałem zamknąć ten wątek? Też jestem zwolennikiem moderowania dyskusji i sprowadzania ich z gorącej blachy.

Ale dosyć tu o moderacji, bo to jest zupełnie poza tematem i za czas jakiś zostanie usunięte jak nic nie wnoszące do dyskusji o samym zdjęciu.
    Niemniej jednak dziękujemy za cenne uwagi, na pewno się przydadzą.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 25-03-2011 o 16:22
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mistrzucieczki Zobacz posta
    proponowalbym 90% za miejscowke przyznac, wszak to 6 kobiet, kilka misek, troche wody i duzo nieba w tle
    Dokładnie takie samo wrażenie i zdanie mam.
    Ale zdjęcie ma w sobie COŚ.
    Serdecznie,
    hubertadamczyk.pl

Domyślnie

Cieszę się, że tak myślisz - bo akurat trochę pracy włożyłem w tamten wątek, chociaż może tego nie widzisz.
    W takim razie chwala Ci za to

Ja się tylko wypowiedziałem na temat ewentualnych wskazań do zamknięcia, a czy gdzieś zauważyłeś, że ja chciałem zamknąć ten wątek?
    Akurat te slowa byly kierowane do propozycji swidra

Ale dosyć tu o moderacji, bo to jest zupełnie poza tematem i za czas jakiś zostanie usunięte jak nic nie wnoszące do dyskusji o samym zdjęciu.
    To moze podkleic moj post jako postulat szarego uzytkownika na podforum moderatorskim I zrobic z tego pewnego rodzaju matre, ktora kazdy moderator bedzie musial nawet o 4:30 rano umiec bezblednie stosowac? Ale sie rozmarzylem... Z mojej strony EOT, zatem do zobaczenia po tej ortodoksyjnej stronie Krzychu
    regulamin

Domyślnie

Ale czy jest to dobra droga? W moim odczuciu dobry moderator powinien na etapie powstawania sporu, w momencie gdy z merytoryka nie ma on nic wspolnego, ukrocac go.
    Możemy tylko nawoływać albo dawać kartki. Kartka za poglądy - odpada. Nawoływań nie trzeba słuchać, niektórzy nas (moderatorów) olewają. Prościej powiedzieć, gorze by to było realne. Modowie od początku byli w wątku, ale jak widać mamy także rózne poglądy (na zdjęcie).

. Jesli bedzie chec ze strony wszystkich moderatorow, nic nie stoi na przeszkodzie aby to forum przeszlo na inny poziom jesli chodzi o zawartosc watkow... nawet przy pomocy zwyklych uzytkownikow - wystarczy popatrzec na watek "analogowi ortodoksi", ktory od pol roku pedzi jak szalony, gdzie caly czas panuje radosc i spokoj, a wszelkie proby zlamania tego klimatu od razu sa zalatwiane bez wzywania modow... nawet 300tys. odwiedzin nie spowodowalo, aby cos sie tam zmienilo... wiec jak widac mozna, ale trzeba tylko chciec
    Watków jest zbyt wiele, by nad wszystkim roztoczyć opiekę. Analogowi ortodoksi są pod opieką. Sa raporty na ten wątek (tego nie widzicie), są wycinane posty. Są dyskusje między moderatorami jak traktować ten wątek, bo są tam posty nic nie wnoszące - jak w shout, a tak luźna dyskusja miała byc tylko w cafe. Tymczasem ten wątek "daje zły przykład" luźnej dyskusji w dziale technicznym i powinien być ostro pociachany wg częsci moderatorów, a wg innych zostawiony ze względu na klimat. No i bądź tu sędzią. To nie takie proste, bo każdy (moderator) może mieć inny punkt widzenia na pewne sprawy.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

Jak ja bym chciał, nie tylko mieć okazję, ale też umiejętności, aby zrobić takie zdjęcie. Ze stopami czy bez stóp.
    Fotografuję wyłącznie dla przyjemności. Jestem tu, aby się czegoś nauczyć. Kiedyś kupię sobie lustrzankę Nikona.

Domyślnie

Mialem sie nie wypowiadac na temat tego zdjecia, ze strachu chyba, ale sie wypowiem... w przeciwienstwie do innych Twoich fotografii z tej wyprawy, to mnie nie porywa. Ot baby ze wsi, ino opalone Nasze kobitki bez nozek pewnie nie zrobilyby takiego zamieszania... a te i owszem Dla mnie zdjecie kobitek z targu pozostaje numerkiem jeden A to z pewnoscia ma numer jeden w ilosci postow
    Pozdrawiam. Martini
    NIKON-owska pucha z dodatkami

Domyślnie

czadowe zdjęcie !

Domyślnie

Ciekawie sie zachowuje tutaj administracja...
    Tak gwoli wyjaśnienia. Jak już ktoś wcześniej napisał nie administracja, tylko ja łosobiście. Po drugie w wątku wypowiadałem się nie jako moderator, ale jako najzwyklejszy użytkownik, nie zawsze zielony wypowiada się jako zielony, my też mamy prawo do swojego zdania i takich tam. A zaproponowałem zamknięcie wątku z jednego, konkretnego powodu. Pomyślałem, że Mario może mieć już dość tych wpisów (łącznie z moimi) i nie chce żeby wypowiadały się kolejne osoby. Tyle. Straszną nadinterpretacją i krzywdzącym jest zarzucanie mi złej woli i chęć wywierania jakichkolwiek nacisków (ostatnia rzecz o jakiej bym pomyślał to wywierać na kogoś nacisk w tak prymitywny sposób).

Fakt, że ktoś nie zgadza się z opinią innych jest traktowane jako bezwarunkowy atak i plucie jadem. No przecież to jakieś kompletne pomieszanie pojęć.

No i jeszcze sarkastyczne dolewanie oliwy do ognia […]
    Gratuluje podejscia...
    Ale, jakiego podejścia? Dlaczego dolewanie? Ktoś broniąc autora, pisze całkiem co innego niż on sam… przecież to jest niedorzeczne. Fajnie (bez ironii), że jest mnóstwo osób broniących tego kadru, ale na litość Boską, jak już próbujemy wysunąć jakiś argument to chociaż czytajmy z uwagą co piszą inni -- a zwłaszcza autor zamieszczonej fotografii, bo potem wychodzą takie kwiatki.

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Dla odmiany kol. mistrzucieczki w tak zwanym międzyczasie regularnie publikował u nas znacząco hurtowe ilości zajebiaszczych, przyprawiających o opad szczeny i kompleksy zdjęć. Ano właśnie - przyprawiających o kompleksy... A co grosza wykonanych przy użyciu irytująco imponującej kolekcji perełek optycznych. A to nanokotek, a to cajsik, a to tilciki/szifciki, a to haselek, a to lejeczka, a to nokti, a to luksik...
    Widzisz Marcin ja bym napisał zupełnie inaczej i o innym typie fotografa:
    Człowiek produkujący znacząco hurtowe ilości zajebiaszczych, przyprawiających o opad szczeny i kompleksy zdjęć. Ano właśnie - przyprawiających o kompleksy... A co najlepsze wykonanych przy użyciu irytująco badziewnej kolekcji szitu optycznego. A to ciemny jak du*pa Obamy KIT 18-55, a to najtańsza stałka systemowa 50/1.8…
    To jest przewspaniałe -- że są ludzie, którzy z najrzadszego g*wna bat ukręcą.

Na koniec… tak serio. Uprzejmie proszę, skończmy już te przepychanki. Jednym kadr (zaznaczam kadr, nie zdjęcie) podoba się, innym szalenie się podoba, jeszcze inni czują niedostatek. Nikt nikogo nie przekona, więc szanujmy siebie nawzajem i swoje paluchy, nie obijajmy ich już zbędnie o klawiaturę.

Tradycyjnie, spokojnej nocy życzę.
    Ostatnio edytowane przez swider ; 26-03-2011 o 01:02 Powód: pis., lit.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

Jednak nie dałem rady i przejrzałem ten wątek. Wygłupiłem się myśląc, że byłem pierwszy z uwagą uciętych stóp strasznie. Nie pierwszy mniemam i nie ostatni raz. Martwi mnie jednak co innego. Z tych 20 stron wątku na temat zdjęcia jest może 3-4 wszystkiego, reszta to o d...ę potłuc gadanina o niczym. Choć z drugiej strony forum to nie wykład doktorski także z laniem wody i sączeniem trucizny trzeba się liczyć. To tylko i aż jest internet...nikt nic nie wie.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 26-03-2011 o 18:15 Powód: lit. ("mniewam")

Strona 20 z 22 PierwszyPierwszy ... 101819202122 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów