Close

Strona 19 z 22 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 181 do 190 z 212

Wątek: Krolowe Nigru

Domyślnie

Mówiłem 60 postów temu , że te wszystkie [...] o defekcie zdjęcia są zbędne, bo, że defekt jest to widać, a że mimo tego zdjęcie jest bardzo dobre każdy widzi, nawet amator. I pisałem, że jeszcze conajmniej 120 kolejnych postów nastąpi zanim wszyscy to sobie przyswoją skutecznie. Zostało 60 postów dyskusji o tym samym i wyjdzie na moje
    Autorowi współczuję pomyj. Spadło ich więcej niż 16 ton. A niesłusznie.
    Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 25-03-2011 o 13:08 Powód: :-P
    Takie tam..... szkiełko ....oko.....jeszcze jedno oko.....ale tylko jedno w użyciu......
    Prawe
    Moje pstryki z różnych, dziwnych miejsc : http://tom-gdynia.jalbum.net/

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fufinek Zobacz posta
    Autorowi współczuję pomyj. Spadło ich więcej niż 16 ton. A niesłusznie.
    bardzo szkoda, że nie znam autora, ale podpisuję się pod tym obydwiema rękami !
    Nikon D90|N 18-105|N 50-1.8|N 70-300|

Domyślnie

Dzieki za wspolczucie
    Mimo iz twardy ze mnie gosc to przyznam ze dwie ostatnie noce budzilem sie zlany potem krzyczac - stopy!stopy! Gdzie sa moje stopy!
    Road to Manila

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Możesz rozwinąć?
    Jesli moderator sugeruje zalozycielowi watku jego zamkniecie - pisze o tym konkretnym przypadku, gdzie sporo jadu sie wylalo - odbieram to tylko w taki sposob. Moze blednie, bo zbyt duzo watkom zdjeciowym m.in. z powodu kiepskiego "klimatu" nie poswiecam, wiec nie przywyklem do takich zachowan, jednakze pisze o swoich osobistych odczuciach na podstawie tego co widzialem.

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Łukasz - nie administracja, tylko konkretni moderatorzy. Generalizowanie jest w mojej opinii lekko krzywdzące względem choćby Krzyśka czy Jacka.
    Faktycznie racja... niepotrzebnie wrzucilem wszystkich do jednego worka, za co urazonych przepraszam. Ale osobiscie uwazam, ze osoby moderujace tematy zdjeciowe powinny byc dobrze wyselekcjonowane, z prawdziwymi umiejetnosciami utrzymywania dyskusji na merytorycznie odpowiednio wysokim poziomie. Zbyt wielu uzytkownikow zbyt swobodnie czuje sie przed klawiatura swojego komputera, uwazajac ze w Internecie caly czas pozostaje anonimowa, dlatego potrzeba osob, ktore beda temperowac takie charaktery. Przy prawie 50tys. uzytkownikow tego forum, dobrych autorow zdjec jest jak na lekarstwo, wiec utrzymajmy przy sobie tych ktorzy jeszcze chca tutaj publikowac swoje zdjecia.
    regulamin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FunBoy Zobacz posta
    Przy prawie 50tys. uzytkownikow tego forum, dobrych autorow zdjec jest jak na lekarstwo, wiec utrzymajmy przy sobie tych ktorzy jeszcze chca tutaj publikowac swoje zdjecia.
    Na logikę to aż by się prosiło, no nie?

Taki np. Mario - siedzi na forum kupę sekund i gdy tylko wpadnie mu w ręce zacne szkiełko czy puszeczka natychmiast na forum pojawiały się nieomal instruktażowe wątki jak zrobić z nich dobry użytek. Tymczasem pryncypialnie poucza się go i napomina (choćby w tym wątku) jak pierwszego-lepszego lamucha-sralucha-zombielucha, który wczoraj kupił luszczankie, dziś zarejestrował się na forum i natychmiast entuzjastycznie zaczął się dzielić słitaśnymi fociami swego spasionego chomika...

Dla odmiany kol. mistrzucieczki w tak zwanym międzyczasie regularnie publikował u nas znacząco hurtowe ilości zajebiaszczych, przyprawiających o opad szczeny i kompleksy zdjęć. Ano właśnie - przyprawiających o kompleksy... A co grosza wykonanych przy użyciu irytująco imponującej kolekcji perełek optycznych. A to nanokotek, a to cajsik, a to tilciki/szifciki, a to haselek, a to lejeczka, a to nokti, a to luksik...
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 25-03-2011 o 13:57

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Ano właśnie - przyprawiających o kompleksy...
    ... które jednych budują, drugich rujnują... również towarzysko.
    Snoblesse oblige:
    | buskonostalgicznie.pl | wpkx.pl | psioniczni.pl |

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez FunBoy Zobacz posta
    Jesli moderator sugeruje zalozycielowi watku jego zamkniecie - pisze o tym konkretnym przypadku, gdzie sporo jadu sie wylalo - odbieram to tylko w taki sposob. Moze blednie
    Zapewniam Cię, że nie ma powodów, dla których ten czy tamten wątek, w szczególności zdjęciowy, miałby być "niewygodny" dla administracji. Jeśli się proponuje zamknięcie wątku, to przede wszystkim w celu zażegnania kłótni. Naprawdę nie ma tu żadnego drugiego dna, Łukaszu. Uwierz.

Do tej pory nie wypowiadałem się na temat tego zdjęcia. Pierwotnie (przedwczoraj wieczorem) skłaniałem się ku poglądom Wojtka (Świdra), starałem się jednak wyobrazić sobie to zdjęcie z większą "ilością dołu". Może wyobraźnia mnie zawodzi, może co innego, ale stwierdziłem, że wtedy zdjęcie straciłoby na dynamice, stałoby się mocno statyczne.
    Natomiast nietrafione wydają mi się obrony typu "bo autor pojechał do Afryki i miał tylko moment na wykonanie zdjęcia" i porównywanie do fotografii spacerowej - Mario na tyle dał się poznać jako dobry majster, że mamy prawo wymagać od niego dużo więcej i to, co dla niejednego z nas będzie trudne do wykonania na spacerze z Frau, on pyknie na fleku i z czapką na oczach.
    Tyle ode mnie. Bijcie.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 25-03-2011 o 14:49 Powód: lit.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    starałem się jednak wyobrazić sobie to zdjęcie z większą "ilością dołu". Może wyobraźnia mnie zawodzi, może co innego, ale stwierdziłem, że wtedy zdjęcie straciłoby na dynamice, stałoby się mocno statyczne.
    Pewnie, że tak - kadr koncentruje uwagę na tym, co w zdjęciu istotne. Ucięte nogi są tam potrzebne jak qvie dziecko.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fufinek Zobacz posta
    bo, że defekt jest to widać
    Defekt owszem jest w tym wątku, ale na pewno nie w pierwszym poscie

ps. świetne chmury miałeś że tak jeszcze przysłodzę (wazeliny juz nie mam)
    Ostatnio edytowane przez pastwisko ; 25-03-2011 o 15:41
    Völkchlor

Domyślnie

Niestety takie zdjęcie, jak w tym wątku często pada ofiarą forumowej sztampy. Wiele osób bardzo przyzwyczajonych do rozbierania zdjęć na czynniki pierwsze i zasiadania do komputera z linijką w dłoni nie radzi sobie z ocenianiem zdjęć od strony bardziej emocjonalnej. Nie potrafią powiedzieć, czy im się zdjęcie po prostu podoba, czy nie. Nie potrafią cieszyć się fotografią.
    Docenienie tego, że komuś się "chce", to druga sprawa.

Strona 19 z 22 PierwszyPierwszy ... 91718192021 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów