Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Kwiat wiśni

Domyślnie Kwiat wiśni

Witam
    Dzisiaj chciałam Wam pokazać moje kobiece spojrzenie na kwitnącą wiśnię,co sądzicie? (tylko za bardzo na mnie nie krzyczcie,bo się zestresuję ;P )

1.

Domyślnie

Mówiąc więc po cichutku bardzo - Mniemam że to skan ... (chyba że filtr jakiś ?) 'porysane' trochę, można by podretuszować, kolorki trochę sprane ... i może wystarczy, co by nerwów Twoich nie nadwyrężyć
    Nikon D5000 + Sigma 8mm f/3.5 EX DG Fisheye, N AF 50 mm f/1.8D, N AF-S 18-105 f/3.5-5.6 G DX ED VR
    www.studioreklam.com.pl

Domyślnie

jak dla mnie trochę ostrości jednak brakuje możliwe że to sprawka obróbki bo widzę że tu w jakiś obraz miało być zrobione :P , druga sprawa że jak się już decydujesz na teksturę to dla mnie powinna być bardziej widoczna, a nie tak jak tu tylko w niektórych częściach zdjęcia wygląda jak by była matryca brudna no i kwiatki trochę się zlewają w jedną kupę, tyle od nooba :P

Domyślnie

Jak dla mnie to wygląda, jakbyś dała kontrast na minimum, a jasność na maksa .
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Moim zamysłem było coś w rodzaju pastelowego vintage.Z jasnością i kontrastem nic nie było robione.To gradienty,filtry ocieplające i tekstura ;D
    Spodziewałam się,że panom nie przypadnie do gustu taka obróbka.To taki mój eksperyment był )

Domyślnie

Proponuję zatem następnym razem dawać takie eksperymentalne prace do działu: "Martwa natura, abstrakcyjne". Tutaj w dziale przyrodniczym niestety raczej się nie przyjmą, ludzie mają tutaj standardowe podejście do zdjęć przyrodniczych.
    Zresztą patrząc nawet poprzez pryzmat jaki opisałaś, a mianowicie pastelowe barwy itd., nadal widzę niestety kupę niedociągłości.

Domyślnie

Karbulot,niedociągnięcia z pewnością są,wszak jestem początkującą amatorką fotografii.Zresztą chętnie wysłucham jakie,może się czegoś nauczę.
    Co do umieszczania zdjęć w tym dziale będę już na przyszłość pamiętać,eksperymentom mówimy nie
    Pozdrawiam serdecznie

Domyślnie

Ja nie uważam, że na przyrodę trzeba spoglądać standardowo, lubię oglądać eksperymenty
    Jednak nie zmienia to faktu, że ten eksperyment się nie powiódł Przynajmniej w mojej opinii
    Zachęcam do dalszych prób i zamieszczania prac w dziale przyrodniczym, czasem przydaje się przewietrzyć umysł
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

ja również uważam, że na przyrodę nie należy patrzeć standardowo. Wręcz odwrotnie, schematyzm wręcz szkodzi.
    A tutaj widzę nawiązanie do estetyki naszych babć. Kojarzy mi się ze zdobnictwem np. przedwojennej porcelany albo pościeli w jakiejś alkowie.
    Delikatne to i ciepłe. Kobiece przecież...

ps. nawet te cholerne rysy mają w sobie coś miłego.
    D200 i kilka zabawek

Domyślnie

Pisząc standardowo, miałem na myśli takie standardy, jak zielone liście, czarna ziemia, brązowe gałęzie itd...
    Sam oczywiście lubię wyciągać ciemne tony czy walczę o ciekawy bokeh .

Uprawnienia umieszczania postów