Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Ola

Domyślnie Ola

będę wdzięczny za Wasze opinie. ja mam z tym rebus - w szczególności z tonacją zdjęcia, kontrastem itd.

Ostatnio edytowane przez zieniu ; 21-03-2011 o 11:12

Domyślnie

Jak dla mnie 2, ale ja się nie znam, poza tym modelka mnie rozprasza

Domyślnie

próbuję się dopatrzyć różnicy na moim firmowym monitorze i nie widzę różnicy ale zdjęcie bardzo bardzo fajne.
    totalna amatorka

Domyślnie

2 bombowa
    | D600 + MB-D14 | 15-30mm f/2.8 | 50mm f/1.4 | 85mm f/1.8 | SB900 | GoPro | Lowepro |

Domyślnie

Modelka wyszła naprawdę ładnie , jedyne co mnie rozprasza to tło , odbija się światło troszkę nieładnie od deski z lewej strony i nad głową.
    D90 , N18-105 , V58 1.4 , N50/1.8 AF, SB700 , miłość do przyrody.

Domyślnie

Dla mnie 1, bo jest cieplejsza.

Domyślnie

no kurka niemozliwe że kupiłeś nikona fakt miałeś trochę powierzchni odbijających i światło lekko flaruje włosy na górze ale żaden mankament
    D3,85 1.4D,24-70 2.8, 135 2.0, 45 mm tilt/shift,70-200 VRII,profoto proB2x2 pro head x4,mamiya AFD+80mm,45 mm,150mm

Domyślnie

Przyjemne zdjęcie. Preferuję jedynkę. Jest delikatniej. Na dwójce zbyt mocne krawędzie wieją przesadą. Natomiast na takiej miniaturce chyba bym je tylko wyostrzył jakoś inaczej. Niby jest ostro, ale jakby brakowało tu pewnych krawędzi. Chyba to sposób świecenia tak wpłynął na rysunek jednak, a nie obróbka. Rozważyłbym tez wersję łączoną, to znaczy podniesienie kontrastu jedynie na tle (z lekkim przyciemnieniem może), które dzięki temu zyskuje na kolorze. Być może rozświetliłbym minimalnie cień po prawej, tak by wydobyć krawędź biodra. Ale to trzeba by zobaczyć.
    I jeszcze tak ogólnie - prosty kadr wybrałeś. Zbyt prosty jak na to ujęcie moim zdaniem. W tym wypadku zostawiłbym ogrom przestrzeni po prawej (bo lewa za mocno dopalona lampą) na cokolwiek - tekst, logo, czy jakiś minimalny akcent. Odrobina szaleństwa dodałaby chyba polotu temu obrazowi.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów