Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Grip do D3100

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

witam, właśnie kupiłem ten grip do d3100, czy ktoś może mi pomóc, ja go zamontować, a dokładnie jak zdjąć klapkę z baterii, boję się, że ją urwę, z góry dzięki za pomoc.....
    D7100|50 1.8 g|35 1.8 g|T17-50 2.8|N55-300|sb-700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez witek309 Zobacz posta
    witam, właśnie kupiłem ten grip do d3100, czy ktoś może mi pomóc, ja go zamontować, a dokładnie jak zdjąć klapkę z baterii, boję się, że ją urwę, z góry dzięki za pomoc.....
    Po postu wyciągnij z zawiasów ustawiając pod kątem 45 stopni do puszki.
    Widać jak są ułożone sanki zawiasów.

Na różnych forach pojawiły się fotki, że niby ten grip psuje do D5.1k.
    NIE pasuje do D5.1K. Ale na upartego przy pomocy nożyka można go dostosować do D5.1k ale nie będzie pasował idealnie.
    Wpust do zasilania i śruba mocująca pasują, tylko obrys gripa od strony tego wpustu, który wchodzi zamiast baterii wystaje a z drugiej strony jest za krótki.
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Oszczędny w słowach Awatar bboy4
    Miasto
    Aleksandrów Kujawski

Domyślnie

Witam - Odgrzewam kotleta , ale musze zapytać jasno - Czy jest jakas firma Grip-ów , która ma lepsze wykonanie od pozostałych producentów?? Planuje zakup Gripa i wolałbym kupić takiego producenta , którego jakość wykonania jest jak najlepsza (spasowanie i wygląd).

Z góry Dziękuję za Odpowiedzi
    Nikon D3100 + Nikkor 18-105 VR + Nikkor 35 1.8G + Nikkor 55-300 VR + Samyang 8mm CSII + TC Tamron x1.4 AF....

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bboy4 Zobacz posta
    Witam - Odgrzewam kotleta , ale musze zapytać jasno - Czy jest jakas firma Grip-ów , która ma lepsze wykonanie od pozostałych producentów?? Planuje zakup Gripa i wolałbym kupić takiego producenta , którego jakość wykonania jest jak najlepsza (spasowanie i wygląd).

Z góry Dziękuję za Odpowiedzi
    Wszystkie są jednakowe. Jak są różnice, to minimalne w fakturze. W jakości wykonania - zapewne żadnych. Podejrzewam, że wszystkie te gripy idą z jednej fabryki, tylko mają różne naklejki.
    Certo Six 2.8/80, Zenity, Praktica BX20
    Nikon
    D7000; S17-50/2.8, D610; 16--200/2.8, T70-300USD | Metz 50 AF-1

Uprawnienia umieszczania postów