Szukaj
A gdzie to takie slamsy są? Jestem w szoku
Obrazek raczej nie śmieszny aczkolwiek zastanawiający.
Błaszki - na trasie Łódź-Kalisz
Niby czemu slamsy? Byc może nie ma kablówki w bloku, to ludzie w wiekszosci satelitki montują. Chyba logiczne?
A slamsy i TV Sat to raczej nie ida w parze?! Ten widok swiadczy wręcz o czym innym. No chyba ze dla kolegi wszystko ponizej willi z basenem to slamsy.
A humor fotki dla mnie zrozumiały i fajnie wypatrzony. Gratuluję!
D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|
A ja jeszcze wypatrzyłem dwie butle LPG na balkonach
To zdjęcie pasuje bardzo dobrze do tego działu.
Pozdrowienia dla "Polsatowców"
Ale nie wiem czy warto się tutaj przepychać kto ma racjęSlums to dzielnica miasta zamieszkana przez biedną ludność (najczęściej imigrantów lub przybyszy z terenów wiejskich). Dzielnice tego typu są najbardziej powszechne w wielkich aglomeracjach Trzeciego Świata (np. w Afryce, Indiach, czy Ameryce Południowej).
Nazwa "slums" wywodzi się od XIX-wiecznych przemysłowych miast brytyjskich, gdzie ponad 60% powierzchni miasta zajmowały zatłoczone dzielnice mieszkaniowe, nierzadko o bardzo niskich standardach życia.
Obecnie większość budynków w slumsach to prowizoryczne konstrukcje zbudowane z tego, co mieszkańcy zdołali znaleźć (np. desek, skrzynek, blachy falistej). Slumsy zazwyczaj są pozbawione utwardzonych dróg, elektryczności, kanalizacji oraz bieżącej wody. Często realną władzę w takich dzielnicach sprawują zorganizowane grupy przestępcze.
Dzielnicami slumsowymi nazywa się również dzielnice w bogatszych i wysoko rozwiniętych krajach świata, gdzie mieszka ludność uboga. Najczęściej są to ogromne skupiska ludzi mieszkające w wysokościowcach, na terenach pozbawionych zieleni itp.![]()
Ostatnio edytowane przez Borbet ; 20-03-2011 o 13:25
D90 | N35 | S10-20
<a href="https://www.facebook.com/manonthewhiteline">Man on the White Line</a>
Ojeu...Racja jest moja i tylko moja a kto ma inne zdanie to na szafot!![]()
A ja pranie przewieszone przez poręcze, bo nawet nie ma jak porządnych sznurków rozwiesić
Standartowy produkt mieszkaniowy z I poł. PRL, za którą coraz bardziej tęsknimy
Ogólnie fotka zrobiona na zasadzie kontrastu i "dynamicznie" skadrowana - wyszła nieźle.
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Zanim sie napisze ze to slamsy, nalezy pomyslec ze pewnie wielu z nas, min. ja równiez, mieszkamy w takich blokach, i uwazam takie stwierdzenie za obrazliwe. Jak by nie było słowo "slams" kojarzy sie negatywnie.
A do biedoty, ani zepsutej nowobogatczyzny nie należe. I tylko mały balkonik i kiepski "sajding" ma swiadczyc ze to slams? Niejeden, ma w tym "slamsie" pewnie lepszy wyspas na mieszkaniu, niz reszta szyderców.
D90/grip|D50|T17-50/2.8|N35/1.8|N50/1.8|18-55VR|SB-900|Nissin Di866|
Najtańszy pakiet Cyfrowego Polsatu kosztuje 9,90 zł/mc. Nie ma się co dziwić, że rządzi![]()
Skontaktuj się z nami