Close

Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Bielsko-Biała

Domyślnie Bielsko-Biała

witam

czy ktoś może mi udzielić info jak wygląda obecnie przejazd przez Bielsko-Białą jadąc od Krakowa drogą 52 na Cieszyn - czy dalej są remonty i trzeba błądzić ? może wskazówki jakieś. dzięki

Domyślnie

Jedzie się już normalnie - kawałek, który był w remoncie w stronę Cieszyna jest gotowy i chwilowo jest równy, płaski i przyjemnie wiezie człowieka w strone granicy państwa. Żadnych strzałek, objazdów, utrudnień na tym odcinku.
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jm Zobacz posta
    Jedzie się już normalnie - kawałek, który był w remoncie w stronę Cieszyna jest gotowy i chwilowo jest równy, płaski i przyjemnie wiezie człowieka w strone granicy państwa. Żadnych strzałek, objazdów, utrudnień na tym odcinku.
    a jeszcze mi podpowiedz - jak do Bielska wjeżdżam ul.Krakowską i ona się kończy światłami - to skrecamy w lewo na Żywiecką i potem w prawo przez miasto, czy też z ul.Krakowskiej na prawo na Lwowską i dalej Niepodległości ?

Domyślnie

Na światłach w prawo - do samego Cieszyna masz dwupasmową drogę, całkiem omijasz miasto. Jeśli znasz tę drogę z przeszłości, to...trochę topografia się zmieniła - na plus

Skręcając na światłach w lewo też dojedziesz (w pewnym momencie dojedziesz do drugiej obwodnicy Bielska), ale Żywiecka to ...taka trochę "ulica poligonowa" - po co siebie i samochód męczyć niepotrzebnie?!

Z trasy "przez Żywiecką" korzystałam, kiedy dwupasmówka Bielsko-Cieszyn była w remoncie właśnie na odcinku tuż za światłami na końcu Krakowskiej. Teraz to nie bardzo ma sens, no chyba, że masz coś do załatwienia w tamtej częsci miasta.

Natomiast wracając - tzn Cieszyn-Bielsko - warto może pojechać tą drugą opcją - tzn przy makro odbić w dwupasmówki Cieszyn-BB w prawo (jak do makro) i obwodnicą do końca, na skrzyżowaniu z Żywiecką w lewo i potem aż do Krakowskiej i w prawo na Kraków.
    Tak sugeruję, bo nadal są utrudnienia w rejonie Castoramy (ślimak na dwupasmowkę do Katowic), wyboje, dziury, korki w ciągu dnia i tego typu atrakcje.
    Ostatnio edytowane przez jm ; 19-03-2011 o 19:46
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Domyślnie

dziękuję bardzo i pozdrawiam

Uprawnienia umieszczania postów