Szukaj
Mnie osobiście bardzo podoba się dobranie strojów do wystroju wnętrza. Wg mnie najlepsza jest czwórkazreszta wszystkie są bardzo fajne
Oświetleniowo dobre, a to ciężkie, bo dość duże plany. Wstawienie błysku powoduje kłopoty z cieniami w tych wnękach - kasetonach. Bezcieniowo to chyba najłatwiejsze wyjście, ale superefektów to nie daje.
Najsłabsza stroną tych zdjęć jest współpraca z modelką - albo nie masz ty w tym wprawy, albo modelka mało doświadczona. Co do póz jest poprawnie, ale mina modelki jest jakaś nieodpowiednia. Nie wiem jak to określić - niezaangażowana, sztywna? Jest to za bardzo pozowane, za mało naturalne. Gdyby nie to byłoby b.dobrze. Wizaż, makijaż, fryzury - OK, dobre.
To takie moje odczucia.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
jezeli zajmujesz sie tym profesjonalnie to na Twoim miejscu wstydzil bym sie takich zdjec
natomiast jezeli zajmujesz sie tym amatorsko to ucz sie pracy z oswietleniem bo majac
taka ekipe ludzi miejsca i czas na to nie wykorzystales tego nawet w 20%
Nin jesteś zbyt wyrozumiały.to nie wykorzystales tego nawet w 20%
Ja bym dał 10%
Camera Obscura, DX, FX, XXX
wow .. chcialbym miec taki zespół.. nie wykorzystałeś tego.. nie zagrałeś światłem.. postprodukcja tez nie zachwyca..
Trochę kuleje obróbka. Parę detali warto by powyciągać, jak rozumiem to sesja mody:
modelka chyba za karę miała tą sesję, stanowczo wszystkie do obróbki w PS, bo teraz kolorki takie jakieś wyprane
Niestety i ja się zgodzę z przedpiszcami. Dodam jedynie, że bardzo podobają mi się fryzury, a i makijaż jest chyba dobrze dobrany do klimatu sesji i delikatności modelki. Zdjęcia i modelka niestety znacznie mniej. Całkiem niezłe wnętrze. Co najciekawsze, chyba najlepsze zdjęcie to 1. mimo tragicznej jakości, oświetlenia, słabszego makijażu, słabego kadru... ALE.... najlepsze dlatego bo modelka wyszła najbardziej naturalnie i najciekawiej. To ona jest głównym motywem sesji i jako taki nie sprawdziła się za dobrze w tej roli w tych konkretnych warunkach (klimat, nastrój, zmęczenie, współpraca z fotografem,...). Jeśli potrzeba więcej konkretów, dlaczego zdjęcia są słabe, to pytaj, ale uwag powyżej troszkę już jest i tematów do dopracowania również. Czekam na kolejne sesje, na pewno będzie lepiej - postaraj się porozmawiać trochę z modelką, poznać, rozśmieszyć, zmusić do zadumy, nawiązać kontakt wzrokowy....
Skontaktuj się z nami