Dziękuję wszystkim za opiniePewnie tytułem wstępu należało zaznaczyć, że zdjęcie popełnione było ok 1,5 roku temu na kilkudniowej wycieczce do Irlandii, więc raczej nie wrócę rano i go nie poprawię
Choć teoretycznie nie można być niczego pewnym
![]()
Niestety warunki pogodowe jakie zastałem były dalekie od tych na jakie liczyłem. Chmury niskie i praktycznie w 7/8 zakrywające niebo, dawały ciekawe światło aczkolwiek dalekie od przyjętego za "piękne" w fotografii krajobrazowej.
DziękujęTe jasne plamy to słońce które w specyficzny sposób oświetliło górę, wyglądało to nienaturalnie i cieszę się, że udało mi się to oddać także na zdjęciu
Obcięcie odbicia w PD to niestety wynik późniejszego kadrowania zdjęcia, które miało na celu, mz, usunięcie nieciekawego, kamiennego mostka, rozpraszającego uwagę w LD. Natomiast nie rozumiem zarzutu, że zdjęcie jest pochylone w lewo. Sprawdzałem i jeśli jest to tylko wynik minimalnych różnic w odległości od różnych fragmentów linii brzegowej po drugiej stronie. Ale nie jestem specjalistą więc proszę o dokładniejsze sprecyzowanie tego mojego niedociągnięcia
Teraz też żałuję, że tak nie zrobiłem, ale to był moment i nie ten obiektyw w puszceW przyszłości na pewno będę o tym pamiętał
Próbowałem, ale jakoś mnie to nie przekonywało, może błąd - trzeba było zrobić takie zdjęcie
Jak siądę to PS to jeszcze coś zaprezentuję, może tym razem zaprzęgę Terragena i wyrenderuję sobie ładniejsze niebo i refleksy w wodzie![]()
Szukaj

Odpowiedz z cytatem
Skontaktuj się z nami