Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Domyślnie

Dziękuję wszystkim za opinie Pewnie tytułem wstępu należało zaznaczyć, że zdjęcie popełnione było ok 1,5 roku temu na kilkudniowej wycieczce do Irlandii, więc raczej nie wrócę rano i go nie poprawię Choć teoretycznie nie można być niczego pewnym
    Niestety warunki pogodowe jakie zastałem były dalekie od tych na jakie liczyłem. Chmury niskie i praktycznie w 7/8 zakrywające niebo, dawały ciekawe światło aczkolwiek dalekie od przyjętego za "piękne" w fotografii krajobrazowej.
    Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Swietny tytuł, kolorki bajkowe.
    Dziękuję
    Cytat Zamieszczone przez Duder Zobacz posta
    Dwie sprawy mi przeszkadzają - pochylenie w lewo i obcięcie odbicia w PD. Czy te jasne plamy na wzgórzu to natura, czy rozjaśniałes? Bo wygląda to aż nienaturalnie (zakładam, że tak było).
    Te jasne plamy to słońce które w specyficzny sposób oświetliło górę, wyglądało to nienaturalnie i cieszę się, że udało mi się to oddać także na zdjęciu Obcięcie odbicia w PD to niestety wynik późniejszego kadrowania zdjęcia, które miało na celu, mz, usunięcie nieciekawego, kamiennego mostka, rozpraszającego uwagę w LD. Natomiast nie rozumiem zarzutu, że zdjęcie jest pochylone w lewo. Sprawdzałem i jeśli jest to tylko wynik minimalnych różnic w odległości od różnych fragmentów linii brzegowej po drugiej stronie. Ale nie jestem specjalistą więc proszę o dokładniejsze sprecyzowanie tego mojego niedociągnięcia
    Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    ... chyba bym kadrowal bez nieba z ta kolorowa bajeczna gora jako tlem
    Teraz też żałuję, że tak nie zrobiłem, ale to był moment i nie ten obiektyw w puszce W przyszłości na pewno będę o tym pamiętał
    Cytat Zamieszczone przez Paablitos Zobacz posta
    Swietne. Przy takim lustrze pokusilbym sie o podzial kadru 50/50.
    Próbowałem, ale jakoś mnie to nie przekonywało, może błąd - trzeba było zrobić takie zdjęcie
    Jak siądę to PS to jeszcze coś zaprezentuję, może tym razem zaprzęgę Terragena i wyrenderuję sobie ładniejsze niebo i refleksy w wodzie
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    Znam miejscowke....ladne lustro zlapales....niezle, ale niebo i odbicie nieba srednie, chyba bym kadrowal bez nieba z ta kolorowa bajeczna gora jako tlem
    za Gregiem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez evilseed Zobacz posta
    nie rozumiem zarzutu, że zdjęcie jest pochylone w lewo. proszę o dokładniejsze sprecyzowanie tego mojego niedociągnięcia
    Z moich pomiarów wynika, że należy obrócić obrazek o 0,8 st. zgodnie z ruchem wskazówek. Nie myśl, że mierzę na bierząco, zrobiłem to dopiero na Twoją prośbę. Mam wbudowany w oko wykrywacz przechyłów i bardzo rzadko się mylę. Oczywiście zdarzają się przypadki złudzeń optycznych. Wspomniany przechył wcale nie jest mały, jakby się mogło wydawać. Trudno na tym zdjęciu znaleźć elementy jednoznacznie o nim świadczące, ale jednak są - to np. kościółek, a właściwie kalenica lub okap dachu. Narożniki (pionowe) są do tego celu za krótkie.
    A new shit has come to light...

Domyślnie

Dzięki wielkie za informacje, będę miał to na uwadze w przyszłości
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów