Szukaj
Jesteś pewien, że nie jest?
Ciężko było z dołu osiągnąć tego typu efekt, dla tak wielkiego obiektu - poza tym gołym okiem widać, że nie jest fotografowany en face - czy zatem skrajne prostowanie posłużyłoby na plus?
Moim zdaniem nie - stąd takie a nie inne zabiegi
Dzięki za wizytę.
Podoba mi się tak jak jest. Obróbka bardzo charakterystyczna, fajnie pokazany detal. Sam noszę się z zamiarem sfotografowania zabytków w takiej konwencji ale jakoś nie mogę się za to zabrać :/
Dziwnym nie jest
Bardzo smaczny czteropak (jak to zazwyczaj z czteropakiem bywa). Jednak creep ma rację, oczywiście jako aptekarskie czepialstwo, że wyprostowanie LG dobrze by zrobiło. Można to śmiało zrobić np. w PS-ie. Można by się jeszcze przyczepić do LD i powiedziec, że jak płasko to płasko, więc tylko ściana bez podłogi. Można by się dalej czepiac, że jak symetria to symetria i wtedy PD nie bardzo pasuje, bo jedynie ono jej nie ma(symetrii). Na takie analizy ja osobiście zazwyczaj nie chodzę i w tym przypadku tylko LG rzucił mi się w oko, stanowiąc jednak wyraźny dysonans. Jeszcze raz powtrórzę - generalnie MNIAM.
A new shit has come to light...
Duder, zarówno podłoga w lewym dolnym jak i brak symetrii w prawym dolnym mają, moim zdaniem, sens - stąd są - świadoma decyzja a nie przypadkowe zestawienie czterech kadrów.
Wiem, że da się wyprostować -przecież było prostowane, jak pisałem - uważam, że zbytnie prostowanie nie ma sensu - bo en face zrobić tego nie ma technicznej możliwości.
Oczywiście, że mają sens - nie zarzucam Ci przypadkowości. Chciałem tylko uświadomić, że takie zestawy moga być wnikliwie analizowane i o wielu aspektach autor nawet nie pomyśli. Taki jest charakter tego typu zestawów i dlatego warto pogłówkować przy ich konstruowaniu. W tym przypadku naprawdę wyraźnie odstaje wspomniany LG i ciągnąłbym go za uszy za wszelką cenę, albo zastąpił innym.
A new shit has come to light...
Skontaktuj się z nami