Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Domyślnie

Jeśli pojawia sie ekran powitania i konto użytkownika do kliknięcia to wciśnij Alt+Ctrl+Del i wybierz Administratora. (95% kompów z którymi sie spotkałem nie ma ustawionego hasła dla admina). Potem pozostaje wywalić dla usera hasło.
    D300,D70s T17-50 F2.8, N60 f2.8, N85 F1.8, N135 F3.5MF,N80-200F2.8,T12-24, SB-800 ,F75 i jakieś dodatkowe graty

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gothrek Zobacz posta
    Jeśli pojawia sie ekran powitania i konto użytkownika do kliknięcia to wciśnij Alt+Ctrl+Del i wybierz Administratora. (95% kompów z którymi sie spotkałem nie ma ustawionego hasła dla admina). Potem pozostaje wywalić dla usera hasło.
    BARDZO Cię przepraszam, ale nie mogę zrozumieć, w jaki sposób można nie hasłować konta Admina, a później czuć się bezpiecznie np. serfując w sieci?

Zawsze zadziwia mnie też kiedy słyszę, że ktoś np. korzysta z sieci z konta Admina i w dodatku uważa, że wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Poruszona przeze mnie kwesta stanowi w omawianej sprawie margines zagadnienia, ale jednak przyznasz, że jest dość istotna.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    BARDZO Cię przepraszam, ale nie mogę zrozumieć, w jaki sposób można nie hasłować konta Admina
    Dlaczego uważasz że kol. Gothrek to "rozumie"?
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 19-03-2011 o 02:33 Powód: pis. ("dla czego")

Domyślnie

BARDZO Cię przepraszam, ale nie mogę zrozumieć, w jaki sposób można nie hasłować konta Admina, a później czuć się bezpiecznie np. serfując w sieci?

Zawsze zadziwia mnie też kiedy słyszę, że ktoś np. korzysta z sieci z konta Admina i w dodatku uważa, że wszystko jest w jak najlepszym porządku.

Poruszona przeze mnie kwesta stanowi w omawianej sprawie margines zagadnienia, ale jednak przyznasz, że jest dość istotna.

To ja BARDZO PRZEPRASZAM - gdzie wyczytałeś, że ja tak robię? Tak się składa, że jestem serwisantem komputerowym i mówię o komputerach klientów. Pozdrawiam i życzę umiejętności czytania ze zrozumieniem.
    D300,D70s T17-50 F2.8, N60 f2.8, N85 F1.8, N135 F3.5MF,N80-200F2.8,T12-24, SB-800 ,F75 i jakieś dodatkowe graty

Domyślnie

Khehe, bawią mnie takie teksty... A wyobraź sobie, że można. A wiesz czemu? Bo mój sprzęt nie jest jakimś wyrąbistym mainframem w mega wielkim banku czy innym pentagonie, tylko zwykłym komputerkiem w zapadłej dziurze gdzieś w centralnej Polsce... I zupełnie nie mogę zrozumieć, po co ktokolwiek mógłby chociaż pomyśleć o próbie włamania się do mojego komputera. No chyba, że ktoś po przeczytaniu tego posta będzie próbował, żeby mi pokazać, jaki to ja ignorant jestem. Nie mówię oczywiście próbie podrzucenia jakiegoś syfu przez script - kiddie (tutaj "manie", czy "nie manie" hasła admina dużo nie zmienia), tylko o takim typowym włamaniu mającym na celu coś, cokolwiek... A nie, chociaż z drugiej strony... Wręcz drżę z przerażenia na myśl, że ktoś mógłby się perfidny włamać i usunąć z mojego dysku katalog z gołymi babeczkami... O nie...

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gothrek Zobacz posta
    To ja BARDZO PRZEPRASZAM - gdzie wyczytałeś, że ja tak robię? Tak się składa, że jestem serwisantem komputerowym i mówię o komputerach klientów. Pozdrawiam i życzę umiejętności czytania ze zrozumieniem.
    Ja nie napisałem tego, by Ciebie urazić, ale i tak na wszelki wypadek na wstępie przeprosiłem , ale po to by wykazać jak wielka jest ignorancja tych wspomnianych przez Ciebie ludzi, którzy mieszczą się w wymienionej przez Ciebie liczbie 95%.

Mało się zresztą w tym dziale o tym wspomina i tak sobie pomyślałem, że skoro już ten temat został wywołany to może warto o tym wspomnieć.

Nie jestem w tej dziedzinie fachowcem, ale skoro powiedziałeś, że tym się właśnie zajmujesz, to liczę na to, że rozwiniesz ten temat, bo jest dla większości z nas pewnie bardzo interesujący.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Nie wiem czy jest tu co rozwijać. Można mieć skomplikowane i super bezpieczne hasło admina a na głupote i tak to nic nie da. ało tego - większość kont użytkowników ma przyznawane pełne prawa administratora. Wystarczy, że użytkownik komputera klika w co popadnie na "yes". Daj dzieciom komputer i ogranicz im konta. Codziennie będziesz im instalował gry z konta admin a po miesiącu zmienisz im konta na pełnoprawne. Sorki, ale wielu ludzi nie potrafi korzystać z zabezpieczeń systemowych. A programy typu internet security też wymagają myślenia a nie klikania zawsze na tak.
    Często jak ktoś przynosi zawirusowany komputer i pytam co zrobił to mówi:" pojawiło się jakieś okienko i kliknąłem TAK." A na pytanie co tam było napisane : "nie wiem, nie czytałem"
    Tyle w temacie.

P.S.
    Dlatego ja pracuje na Windowsie , a reszta moich domowników na linux'ie i tylko ja mam przywilej bycia root'em.

Domyślnie

Nie jest to login do konta, tylko do systemu windows:
    [/QUOTE]coś nie mogę wkleić zdjęcia podam link:
    http://img715.imageshack.us/i/dsc00104tw.jpg/
    Ostatnio edytowane przez gregory63 ; 19-03-2011 o 09:34
    D60, 18-200 vr i cos long-tele w przyszlosci

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oczywiście, że do systemu, bo jakże inaczej, ale i automatycznie do kreślonego konta użytkownika, dlatego używa się w rozmowach na te tematy takich skrótów.

Jeśli zatem owo konto miało właśnie taką nazwę (system rozróżnia duże i małe litery), a nadal nie można się zalogować, oznacza to, że jednak ktoś hasło na to konto założył.

Próbuj zatem zalogować się do konta "Administrator", czyli w górne pole wpisz to co w cudzym, dolne pozostaw puste i potwierdź enterem.

W razie pomyślnego zalogowania zmień hasło użytkownika konta, z którym są problemy.

Jeśli jednak nie będziesz się mógł zalogować do konta Admina, skorzystaj z płytki którą Ci poleciłem.
    Medice, cura te ipsum.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów