Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Domyślnie xp profesional pyta o hasło

Komputer, którego używa 8-latek nagle przy próbie włączenia zaczął się pytać o hasło windowsa. Nie wiem co się stało, nie było żadnego hasła i nigdy nie pojawiało się okno logowania, dodam, że komputer nie podłączony do neta.
    Czy wie ktoś może jak wybrnąć z tej sytuacji?- wolałbym nie robić formatu.
    D60, 18-200 vr i cos long-tele w przyszlosci

Domyślnie

Windows pyta o hasło jak jest ono ustawione lub jest więcej niż jedno konto użytkownika. Tzn tak było do niedawna, bo od jakiegoś czasu, po którejś poprawce zaczął pytać o hasło nawet jeżeli jest ono puste i nawet jeśli jest jeden user. Ale skoro piszesz, że komp nie jest podłączony do sieci, to raczej nie kwestia aktualizacji. Chyba, że nie do końca zrozumiałem i jakieś hasło trzeba wpisać. Próbowałeś puste?

Domyślnie

hasła nie było na pewno, problemem może być sam login, gdyż nie jestem pewien co do niego, tylko nie wiem dlaczego nagle zaczął się pytać, chyba że młody wcisnął przez przypadek jakiś skrót klawiszowy, który włączył zapytanie o hasło. Albo padł mi system objawiając się takim oto problemem.
    Na innych forach podawali link do programu, którym można wejść do systemu ignorując hasło, ale link został moved.
    D60, 18-200 vr i cos long-tele w przyszlosci

Domyślnie

Ja u siebie kiedyś zapomniałem hasła. Jest program, który pozwala zmienić hasła w windzie http://home.eunet.no/pnordahl/ntpasswd/
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Z loginem, spróbuj standardowo administrator i puste hasło. Nawet jeśli nie będzie to konto, które było na co dzień używane, to będziesz miał dostęp do ustawień pozostałych userów. Bo rozumiem, że pojawia się okno logowania, a nie ekran powitalny?

Gaduła
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A można w ogóle zainstalować ten system bez wpisania podczas instalacji hasła Admina, bo coś mi się wydaje, że jednak trzeba?

Jeśli nie było wpisywane hasło na koncie użytkownika, to tak jak mówiono, po pokazaniu się ramki, trzeba wpisać u góry nazwę konta, pozostawiając dolną pozycję pustą, po czym potwierdzić enterem.

Jeśli to nie działa, znaczy to ni mniej, ni więcej, tylko że ktoś jednak hasło założył, a teraz udaje że o niczym nie wie.

Cuda w informatyce, rzadko się zdarzają, a przynajmniej ja o żadnym jeszcze nie słyszałem.

Istnieje LiveCD o nazwie "ophcrack XP LiveCD", którym bez problemu możesz sobie z tym problemem poradzić.
    Medice, cura te ipsum.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Johanan Zobacz posta
    A można w ogóle zainstalować ten system bez wpisania podczas instalacji hasła Admina, bo coś mi się wydaje, że jednak trzeba?
    Hmm.. Dobre pytanie... Akurat kilka dni temu przeinstalowywałem dwa XPeki i za chorobę nie przypominam sobie, żebym wpisywał jakieś hasła... A rzeczywiście, kiedyś trzeba było na bank podać hasło konta admina. Chyba, że zrobiłem to całkowicie automatycznie i nawet nie zarejestrowałem tego faktu... Ale nie, no kurcze, aż takiej dziury w mózgu to nie mam... A może coś się zmieniło po którymś SP? Instalowałem z płyty z SP2.

Domyślnie

Niedawno instalowałem XP i nie trzeba podawać hasła dla admina.

Domyślnie

Home nie pyta o hasło admina podczas instalki. Prof.. pyta ale mozna olać.
    pozdrawiam Krzysiaczek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gregory63 Zobacz posta
    Komputer, którego używa 8-latek nagle przy próbie włączenia zaczął się pytać o hasło windowsa. Nie wiem co się stało, nie było żadnego hasła i nigdy nie pojawiało się okno logowania, dodam, że komputer nie podłączony do neta.
    Czy wie ktoś może jak wybrnąć z tej sytuacji?- wolałbym nie robić formatu.
    Zerknij do tego watku:
    http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=169056

Mam nadzieje ze pomoze Ci to co jest tam opisane.

Pozdrawiam
    Michal
    Nikon D600 & D300 | N10.5/2.8 | N50/1.8 | N18-135/3.5-5.6 | S24-70/2.8 | S70-200/2.8 | SB900 | i trochę innych klamotów

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów