Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Dwie Wieże

Domyślnie Dwie Wieże

coś takiego rośnie w parku niedaleko
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

czysty kolor nieba
    czysty kolor drzewa
    ale niestety takich zdjęć było już dziesiątki
    co ja mówię! (mamy czasy cyfry) były miliony
    i coraz trudniej zrobić coś co zainteresuje
    jedno można powiedzieć uczciwie - jest dobre technicznie

Domyślnie

A mi ta chmura trochę przeszkadza. Jest jak brudek na matrycy
    The pięćdziesiąt
    Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Megazordon Zobacz posta
    A mi ta chmura trochę przeszkadza. Jest jak brudek na matrycy
    Też chętnie bym się jej pozbył ale nie potrafię
    "Kiedy wszystkie sposoby zawiodą, należy przeczytać instrukcję obsługi" - Murphy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BugsBunny Zobacz posta
    Też chętnie bym się jej pozbył ale nie potrafię
    Można na przykład tak:

Pozdrowienia,
    ZP

Domyślnie

Pomyślałem jeszcze nad jedną zmianą - mam nadzieję, że się nie obrazisz Skoro mają być dwie wieże, to niech będą dwie - wnieśmy do tego zdjęcia jakiś kontrast.

Zbyszek

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jchyra Zobacz posta
    czysty kolor nieba
    czysty kolor drzewa
    ale niestety takich zdjęć było już dziesiątki
    co ja mówię! (mamy czasy cyfry) były miliony
    i coraz trudniej zrobić coś co zainteresuje
    Przypomina mi się mój instruktor-hippis. Mieliśmy w grupie takie zadanie do wykonania i moje zdjęcie okazało się identyczne w treści jak mojego kolegi. Kiedy się poskarżyłem że nie jestem oryginalny, to instruktor się roześmiał i powiedział: "Słuchaj, gwarantuje ci że jakiekolwiek zdjęcie byś zrobił, to na 100% ktoś już takie albo i lepsze zrobił! Ale pomimo to rób dalej!.".
    Jednak pomimo tego cytatu zgadzam się osądem Jarosława. Fotografie drzewa czy konarów są tak samo oklepane jak zachody słońca. Trzeba jednak jakoś się przełamać aby znaleźć coś bardziej interesującego.

Co do eksperymentu z kontrastem. Hmmm... Dlaczego czerwony i niebieski. Ja proponuję żółty i czerwony w kropki bordo...

Domyślnie

Zbigniew, dzięki za chmurkę. Widzę że bez PSa nie dam rady. Możę PSE wystarczy? Albo NX?
    Swiatlo, jchyra - dotknęliście bardzo poważnego problemu - sensu fotografii. Niewiele tu czytałem na ten temat, a szkoda.
    Niestety moje umiejętności i czas, który mogę poświęcić na zabawy z aparatem są mocno ograniczone, więc o byciu oryginalnym raczej nie marzę. To że czasem uda mi się zrobić zdjęcie równie dobre jak ktoś kiedyś, to już jest dla mnie powodem do radości. Gdy jakiś czas temu zobaczyłęm w albumie tatrzańskim Ziemaka zdjęcie prawie identyczne z moim, był to dla mnie powód do dumy.
    To drzewko wydało mi się ciekawe bo chyba jest nietypowe - dwa pnie wyrastają z jednego. Może widzieliście takich miliony - ja nie widziałem.

I tak będę co jakiś czas wstawiał fotki drzew, zachodów słońca, jeleni na tle księżyca itp. jeżeli uznam je za wystarczająco miłe dla oka i dobre technicznie

Domyślnie

I tak będę co jakiś czas wstawiał fotki drzew, zachodów słońca, jeleni na tle księżyca itp. jeżeli uznam je za wystarczająco miłe dla oka i dobre technicznie
    oczywiście, że tak
    i zawsze do tego będziemy zachęcać

i tradycyjnie post zacznę tym co się podoba
    np
    "czysty kolor nieba
    czysty kolor drzewa"
    a potem dla ochłody i podniety autora do dalszego doskonalenia się, zaznaczę jakieś "ale"

Domyślnie

Zbigniew, dzięki za chmurkę. Widzę że bez PSa nie dam rady. Możę PSE wystarczy? Albo NX?
    Myślę, że można na wiele sposobów, przy czym PS jest (dla mnie) najwygodniejszy

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów