Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 32

Wątek: Z Kasprowego

Domyślnie

pięknie, na mnie większe wrażenie robi BW

Domyślnie

Ja wybiore kolor. Ladnie w kolorkach, ladnie naswietlone, ogolnie obrobka bardzo na tak. Kadr tez niczego sobie. Ale niestety jest jedno powazne ale...
    Motyw na zdjeciu (czyli widoczek zaraz po wyjsciu z gornej stacji kolejki) oklepany do upadlego, nawet przez turystow z malpkami i komorkami. Co to przez 1,5h pobytu na gorze jaki daje bilet nie ruszaja sie nawet poza wybrukowane alejki.

Ja czekam na wiecej. Bardzo chetnie w takich kolorkach i obrobce.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Co to przez 1,5h pobytu na gorze jaki daje bilet nie ruszaja sie nawet poza wybrukowane alejki.
    A widzisz, zrobilem to zdjecie wracajac do stacji kolejki.....na mnie zrobilo wrazenie, pewnie dlatego, ze nie bylem wczesniej zima na Kasprowym

Domyślnie

Ładny widoczek na Orlą Perć. I pomyśleć, że swego czasu przelazłem ją w jeden dzień i to z bonusem (od Kasprowego, przez Świnicę, Zawrat, po Krzyżne i dalej do Kuźnic - trzynastogodzinna rzeźnia dla kolan )
    Dla siebie wybieram kolor. Ot, bardziej mnie się podoba.

Domyślnie

Taternikiem nie jestem, ale to Orla Perc raczej nie jest
    Chyba raczej od Zawratu po Granaty sie ciagnie....trzynascie godzin moze byc malo
    Ale dziekuje za mile slowa....

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Orla ciągnie się od Zawratu po Krzyżne, niektórzy zaliczają jeszcze odcinek Świnica - Zawrat.

Co do zdjęcia, klasyczny kadr, bardzo ładnie podany.
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Domyślnie

Orla Grzesiek, Orla... Co prawda z Kościelca jest lepsza panorama, ale z Kasprowego też ją widać. No bo niby co miało by być pomiędzy Kasprowym, a granią Orlej? Jest tylko Hala Gąsienicowa i Kościelec
    Prawdziwa Orla Perć, ciągnie się od Przełęczy Zawrat, do Polany pod Wołoszynem... ale odcinek między Krzyżne, a Wołoszynem, jest zamknięty już od lat międzywojennych XX wieku.

W trzynaście godzin, z Kasprowego do Kużnic, przez Świnicę i całą Orlą jest do zrobienia, wiem z autopsji... ale nie ma to wiele wspólnego z podziwianiem widoków i delektowaniem się pięknem górskich krajobrazów. To jest konkretne zapylanie, a pod koniec, powłóczenie nogami... hehe W planach mam przejście w drugą stronę, ale już tylko odcinek Murowaniec - Krzyżne - Zawrat - Murowaniec. I tak zejdzie na to cały dzień.

Gaduła
    Miasto
    Kamieniec Ząbkowicki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dem Zobacz posta
    W planach mam przejście w drugą stronę, ale już tylko odcinek Murowaniec - Krzyżne - Zawrat - Murowaniec. I tak zejdzie na to cały dzień.
    Od kilku lat odcinek Zawrat - Kozi Wierch jest jednokierunkowy.
    D610 | N 16-35 VR | N 85/1.8D | T 90/2.8 Di | T 70-300 VC || D70s | N 18-70/3.5-4.5

Domyślnie

Ech, no rzeczywiście. Dlaczego ja sobie ubzdurałem, że otwarty jest kierunek odwrotny: Kozi - Zawrat? Trudno, pójdę raz jeszcze w tę sama stronę. Akurat w dziesiątą rocznicę

Domyślnie

Zdecydowanie BW i niebo wcale nie jest za ciemne. Tak trzymaj!

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów