Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Budynek PKP

Domyślnie Budynek PKP

Witam,
    zaintrygował mnie pewien budynek PKP.
    Proszę o opinie.

1.
    ISO: 400
    Ekspozycja: 1/640 s
    Przesłona: 3.5
    Ogniskowa: 32mm

2.
    Przesłona: 5.6
    Ogniskowa: 40mm

3.
    ISO: 200
    Ekspozycja: 1/320 s
    Przesłona: 3.2
    Ogniskowa: 17mm

4.
    Ekspozycja: 1/400 s
    Przesłona: 2.8
    Ogniskowa: 35mm

5.
    Ekspozycja: 1/320 s
    Przesłona: 2.5
    Ogniskowa: 35mm

Ostatnio edytowane przez rafalg78 ; 15-03-2011 o 00:56

Domyślnie

niekonwencjonalnie dosc podchodzisz do budynku, który cie fascynuje - fotografując go na drugim, nieostrym planie.
    I'm not always right, but I'm never wrong...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    niekonwencjonalnie dosc podchodzisz do budynku, który cie fascynuje - fotografując go na drugim, nieostrym planie.
    To jest po prostu sztuka fotografii brzydkich budynków I właśnie za to mi się to zdjęcie podoba
    Jest 10 rodzajów ludzi, ci co rozumieją arytmetykę binarną i ci co jej nie rozumieją.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez evilseed Zobacz posta
    To jest po prostu sztuka fotografii brzydkich budynków I właśnie za to mi się to zdjęcie podoba
    Sorry, ale to mega naciągana teoria

Mało tytułowego budynku na tych zdjęciach, chyba bardziej podobał Ci się detal a niżeli sam budynek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechupe Zobacz posta
    A kto napisał, że fascynuje mnie uroda tego budynku? Wręcz odwrotnie, zainteresowało mnie to jak jest zniszczony i zaniedbany (użyłem słowa "zaintrygował"). Chciałem pokazać kilka detali, które świadczą o tym i uznałem, że mogą być ciekawe. To, że budynek jest na drugim planie można odczytać jak przekaz o tym, że nie jest zbyt ładny - wszystko zależy od tego jak kto podchodzi do zdjęcie. Chociaż nie upieram się, że dobrze to zrobiłem ponieważ, jeżeli więcej osób napisze w ten sposób to będzie znaczyło, że mój przekaz nie jest odebrany zgodnie z moim oczekiwaniem
    Poza tym bardziej interesuje mnie ocena samych zdjęć, obróbki, sposobu pokazania, czy się podobają czy nie itp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalg78 Zobacz posta
    To, że budynek jest na drugim planie można odczytać jak przekaz o tym, że nie jest zbyt ładny - wszystko zależy od tego jak kto podchodzi do zdjęcie. Chociaż nie upieram się, że dobrze to zrobiłem ponieważ, jeżeli więcej osób napisze w ten sposób to będzie znaczyło, że mój przekaz nie jest odebrany zgodnie z moim oczekiwaniem
    Chyba rozumiem, co miałeś na myśli, natomiast zrozum proszę też widzów tych fotek, którzy widząc tytuł i wstęp spodziewają się budynku w sensie dosłownym...

Jak widać neandertalska tradycja malowideł naskalnych wciąż u nas żywa - tyle że w dużo uboższej graficznie formie. Żeby chociaż kolorkami fajnymi polecieli, czy mieli w ogóle jakiś pomysł - a tak... szkoda gadać

Dla mnie osobiście najlepiej wpisują się w temat nr 1 i 3 - bo już nr 2, 4, 5 nie pokazują zbyt jasno, że jest to obiekt kolejowy. Natomiast klimat budynku jest tak dołujący, że pewnie wolałbym go widzieć przy ładnej pogodzie - wówczas byłoby bardziej optymistycznie, taki triumf piękna natury nad ludzką niegospodarnością i bezmyślną dewastacją.

Fotki bardzo porządnie opisane (cenię to, bo mimo wtyczek wielu EXIF mój system i tak nie chce czytać). Przy okazji - jak na taki statyczny obiekt, bardzo krótkich czasów używałeś...

Domyślnie

Jacek Z. dziękuje za komentarz.
    W takim razie dodam jeszcze dwa zdjęcia bardziej ogólne, żeby trzymać się bliżej tematu.

6.
    Ekspozycja: 1/250 s
    Przesłona: 5.6
    Ogniskowa: 17mm

7.
    Przesłona: 3.5
    Ogniskowa: 24mm

Domyślnie

Zdjęcia kłódki i druta trudno zaliczyć do architektury. Może reportaż?
    A new shit has come to light...

Uprawnienia umieszczania postów