Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Dorota ;)

Domyślnie

Witam kolegę na forum.
    Kiepski ze mnie fotograf, zwłaszcza portretowy, jednakże pozwolę sobie na kilka uwag:
    1. Tło. Za jasne, bardzo nieciekawe, mdłe, dodatkowo przez biel tła postać wydaje się jeszcze mniej ostra i mniej kontrastowa.
    2. Postać - nie ostra. Patrząc po zestawie z podpisu - aż dziw bierze, że aż tak nieostre zdjęcie.
    3. Obróbka - nie myśl o obróbce o takiej tylko trochę i takiej serio. Obróbka jest dobra albo zła. Jeśli musisz pojechac suwakiem mocno, by uzyskać efekt zbliżony np. do zapamiętanego z dnia wykonywania fotografii to tak zrób.
    4. Podpis - w tym przypadku traktuję jako przykład nieuzasadnionego megalomaństwa - jest najostrzejszym i najwyraźniejszym elementem zdjęcia.
    5. Ogólnie - rób zdjęcia eksperymentuj a na forum przede wszystkim oglądaj. Ucz się od innych, podglądając jak kadrują, pytaj jak oni uzyskali taki efekt - więcej się nauczysz

Serdecznie pozdrawiam

Domyślnie

Z mojej strony mogę tylko dodać, że "photography" wyszło Ci najlepiej hihi nie żeby się czepiać podpisów ale trochę pokory by się przydało! Wrzucasz tu zwykłe pier*****ęcie i DRUKOWANYMI literami podpisujesz tosz to czyste oszołomstwo.
    1. Kadr niesamowicie pospolity godny pierwszego dnia z nowo zakupionym lustrem.
    2. Przepalone niebo i kurtka (już ktoś o tym wspomniał) - lepiej poczekać na lepszą pogodę niż strzelić gniota jeśli chodzi o niebo - takie moje zdanie.
    3. Brak ostrości!!!
    4. Raz jeszcze brawo za przepięknie skomponowany i doprowadzony do perfekcji "podpis"

Jestem za! A nawet przeciw hihi

Domyślnie

Dziękuję za wszystkie rady Co do podpisu no to postaram się nie dawac :P
    Grzesiek_G - co do nieostrości przy takim zestawie to przyznam się że to moje pierwsze wyjście w teren z tym zestawem no i wogóle się dopiero uczę (czytam książki fora itp.)
    Pozdrawiam.
    xD

Domyślnie

to podpowiem jeszcze o jednym tylko błedzie kompozycyjnym, na co litościwie Ci nie zwrócono uwagi.
    next time pracując z modeliną opanuj tzw.: ciągniecie szyi
    zauważ, że modelka ma drugi podbródek, bo za bardzo wycofała buzię.
    next - niech nieco wyciągnie ją ku Tobie, buzia nabierze mniej owalnego kształtu.

powodzenia.
    zwierciadlanki: D800 D750 D3 D300 F65
    nikkory: 14-24/2.8 20/2.8 28/2.8 50/1.8 70-200/2.8 VR
    manual: zenitar 16/2.8 fish, helios 44/2
    SB900 frotto cokin lowepro epson L800

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów