Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Dorota ;)

Domyślnie Dorota ;)

Witam. Zdjęcie doroty Obróbka u mnie leży i kwiczy więc z góry się do tego przyznaje
    Czekam na ocene i cenne rady
    Pozdrawiam.

Wklejam tak bo nie chce się wyświetalac normalnie :P
    Ostatnio edytowane przez Grzesiek_G ; 14-03-2011 o 23:36 Powód: brak zdjecia widocznego
    xD

Domyślnie

nie widać więc wstawię w zastępstwie autora

fakt leży i kwiczy
    ale już wiesz jak podpisać i to z ambicjami

Domyślnie

Co wy macie z tymi podpisami? Zdjęcie godne bardzo początkującego posiadacza aparatu ale "..... Photography" jest.

edit: A sorry, widzę, że jacek.gold już się do tego słusznie odniósł.
    Żeby nie było, że nie konstruktywnie to po pierwsze ostrość, a po drugie cała reszta
    Ostatnio edytowane przez eagis ; 14-03-2011 o 19:01

Domyślnie

.... a co wy macie z czepianiem się tych podpisów ? chyba ocenia się zdjęcie a nie podpis. mam nadzieję ze jeszcze inni się wypowiedzą krytyką wobec zdjęcia
    xD

Domyślnie

Podpisu się nie czepię, bo to już zrobili koledzy.
    Wyjarane niebo i kurtka. Kontrast do podciągnięcia. Wyostrzanie. Może z wyższej perspektywy bym zrobił, żeby za jej plecami mieć drzewa.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Przepalone niebo, miejscami kurtka, brak ostrości kadr taki sobie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PBmarkII Zobacz posta
    .... a co wy macie z czepianiem się tych podpisów ? chyba ocenia się zdjęcie a nie podpis. mam nadzieję ze jeszcze inni się wypowiedzą krytyką wobec zdjęcia
    To tak trochę, jak gdyby, idąc za demotami, początkujący właściciel skrzypiec swoje pierwsze, raczej nieudane pociągnięcia smyczkiem szumnie opisywał słowem "koncert" lub żeby dopasować do "photography" - "concert"

Domyślnie

Ale razi w oczy

Domyślnie

Leży i kwiczy jak sam piszesz obróbka (a była jakaś, bo nie wygląda na to ?). Ale nie tylko. Ja dodam, że ekspozycja również (nieuzasadnione przepalenia). Kadrowo nijak, prawdopodobnie byłeś niżej od modelki. Dużo "sufitu", co oznacza, że źle dobrałeś odległość do takiego kadru. Przez brak kontrastu, zdjęcie jest szare i nieinteresujące. Eufemistycznie napiszę, że ostrość potraktowałeś bardzo ogólnikowo

Domyślnie

Z obróbki to kontrast i trochę defektów z twarzy wyrzuciłem. Panoramix dziekuje za opinie napewno wyciągne wnioski.
    Co do samego photography to każy nawet początkujący użytkownik aparatu nawet najgorsze zdjęcia nazwie fotografiami bo nimi one są. moze nie są rewelacyjne ale sama dziedzina nazywa się fotografią więc robiąc zdjęcia tworzy się fotografie czy słabą czy piękną ale zawsze fotografie.

Ah i jeszcze co do obróbki to nie chce robic mocnej i bardzo ingerującej w zdjęcia wiec chodzi mi o taką podstawową.
    xD

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów