Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Ola @ home

Domyślnie

Pozować potrafią tylko osoby zawodowo podchodzące do tematu.
    Jest jeszcze wąska grupa osób, którym to wychodzi „tak O TAK” bez przygotowania.
    Maja w sobie „to coś”.

Reszta wychodzi dobrze, ale z „łapanki”
    x

Domyślnie

Postanowiłem popróbować z retuszem. Po godzinie PSucia stwierdzam, że chyba jeszcze daleko do wymarzonego efektu. Co zrobiłem nie tak ?

Wersja org jeszcze raz

2 wersja sPSuta

D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Po obróbce, pomimo że daleko jej do udanej, dopiero zauważyłem jak bardzo spitoliłem to zdjęcie. Cienie, cienie i jeszcze raz cienie. Tak nie miało być.

A do obróbki zmotywował mnie 9 minutowy filmik, który dorwałem dziś na forum. Nie wiem, czy nie był on autorstwa Stiga Jeżeli tak, to dzięki. Chyba dzięki temu zrozumiałem kilka rzeczy, w tym to, że dobrego portretu nie trzeba kolejnego obiektywu

Pozdrowienia i dziękuję za próbkę. Podoba się.

Domyślnie

Nie wiem czy Ola ma jasne końce rzęs w lewym oku, czy zdjęcie jest przeostrzone?
    D70s. Ot tak, po prostu.

Domyślnie

Też myślałem, że przeostrzone, ale tak jakoś wyszło dziwnie na zdjęciu. Poprawiałem to na tym retuszowanym zdjęciu.

Domyślnie

Ta obrobka powyzej jest wg. mnie za mocna. O ile w okolicach oczu jest "przypudrowana", to na dolnych czesciach policzkow i brodzie jest wyraznie za duzo pudru. (jestem amatorem i sie nie znam - ale tak moje oczy mi mowia)
    Pozdrawiam,
    kaktus
    (fotograf amator - w JPEGach robię)

Domyślnie

jaka jest dokładna nazwa programiku do retuszu twarzy???

pozdrawiam
    ja
    Zenit + Yashica XR +Nikon F60+ Nikon D70+Nikkor 28-80mm+Tamron 28-300mm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szczebrzeszyn Zobacz posta
    jaka jest dokładna nazwa programiku do retuszu twarzy???
    Photoshop, GIMP (w tym gimpshop), PaintShopPRo i cala masa podobnych programow do grafiki rastrowej
    "Używaj serca i umysłu po to, aby wspomagać siebie i bliźnich dobrym słowem, życzliwością i budzić w nich zachwyt dobrem."

Domyślnie

Ja robiłem w Photoshopie. Zabawa mozolna, ale chciałem potrenować.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów