Pozować potrafią tylko osoby zawodowo podchodzące do tematu.
Jest jeszcze wąska grupa osób, którym to wychodzi „tak O TAK” bez przygotowania.
Maja w sobie „to coś”.
Reszta wychodzi dobrze, ale z „łapanki”
Szukaj
Pozować potrafią tylko osoby zawodowo podchodzące do tematu.
Jest jeszcze wąska grupa osób, którym to wychodzi „tak O TAK” bez przygotowania.
Maja w sobie „to coś”.
Reszta wychodzi dobrze, ale z „łapanki”
x
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Po obróbce, pomimo że daleko jej do udanej, dopiero zauważyłem jak bardzo spitoliłem to zdjęcie. Cienie, cienie i jeszcze raz cienie. Tak nie miało być.
A do obróbki zmotywował mnie 9 minutowy filmik, który dorwałem dziś na forum. Nie wiem, czy nie był on autorstwa StigaJeżeli tak, to dzięki. Chyba dzięki temu zrozumiałem kilka rzeczy, w tym to, że dobrego portretu nie trzeba kolejnego obiektywu
![]()
Pozdrowienia i dziękuję za próbkę. Podoba się.
Nie wiem czy Ola ma jasne końce rzęs w lewym oku, czy zdjęcie jest przeostrzone?
D70s. Ot tak, po prostu.
Też myślałem, że przeostrzone, ale tak jakoś wyszło dziwnie na zdjęciu. Poprawiałem to na tym retuszowanym zdjęciu.
Ta obrobka powyzej jest wg. mnie za mocna. O ile w okolicach oczu jest "przypudrowana", to na dolnych czesciach policzkow i brodzie jest wyraznie za duzo pudru. (jestem amatorem i sie nie znam - ale tak moje oczy mi mowia)
Pozdrawiam,
kaktus
(fotograf amator - w JPEGach robię)
jaka jest dokładna nazwa programiku do retuszu twarzy???
pozdrawiam
ja
Zenit + Yashica XR +Nikon F60+ Nikon D70+Nikkor 28-80mm+Tamron 28-300mm
Ja robiłem w Photoshopie. Zabawa mozolna, ale chciałem potrenować.
Skontaktuj się z nami