Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: castle

Domyślnie castle

witam,
    nie wiem czy komuś przypadnie do gust taka obróbka??,...przyznam, że mnie się podoba...a może mnie za bardzo poniosło??
    czekam na wasze komentarze, te złe też

1.

2.

3.

4.

...dodam tylko, że te dziwne cienie/paski na na niebie /fot. 1 i 2/, powstały po zmniejszeniu zdjęć
    Ostatnio edytowane przez ufo ; 09-03-2011 o 21:03
    AMATOR + N7100 | N17-55 | m.N105VR | SB700

Domyślnie

Paski pewnie powstały już wcześniej -sprawdź dokładnie ale 3 i 4 ok, choć jak dla mnie zbyt ostra obróbka.

Domyślnie

pewnie powstaly bo za bardzo skompresowales zdjecia. Sprobuj je zmniejszyc ale w lepszej jakosci.

Domyślnie

Dziwnie ta obróbka wyszła, wstawiłeś zdjęcia w formacie png !???
    pozdr
    było żółto i czerwono
    był też FUJI, ale wykończyła go czerwona zaraza
    fotografie Stankiewicz Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    wstawiłeś zdjęcia w formacie png !???
    oczywiście, że tak...w/g instrukcji
    Cytat Zamieszczone przez guti Zobacz posta
    Paski pewnie powstały już wcześniej -sprawdź dokładnie
    coś tam na oryginałach widać, ale to nie jest to, co na tych małych.
    Cytat Zamieszczone przez login_87 Zobacz posta
    pewnie powstaly bo za bardzo skompresowales zdjecia
    a może wina tkwi w tym, że na początku były raw-y, po przeróbce zrobiłem z nich jpeg-y no i na koniec, by je tu wstawić, pomniejszyłem je "drastycznie" do wymaganych rozmiarów.
    Ostatnio edytowane przez ufo ; 10-03-2011 o 00:25

Domyślnie

Przyczyną pasków na niebie jest zbyt duża kompresja. Poprostu przesadziłeś ze zmniejszaniem jakości na rzecz wielkości pliku. Nie kompresuj jpg mniej niż 75%.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rafalg78 Zobacz posta
    Poprostu przesadziłeś ze zmniejszaniem jakości na rzecz wielkości pliku. Nie kompresuj jpg mniej niż 75%.
    to znaczy się...ja to robię tak. raw-y importuje do lightroom-a, przeróbka, a potem eksportuje je w 100% pod postacią jpeg-a. zmniejsza się jedynie pojemność zdjęcia, np. z 17mg na 7mg ale rozmiar pozostaje ten sam w okolicach 4900 na 3200. problem zaczyna się wtedy, kiedy potrzebuje zmniejszyć zdjęcie do 1000 po najdłuższym boku...i co wtedy, wychodzą takie "badziewiaki" jak wyżej. chyba, że coś źle robię

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ufo Zobacz posta
    to znaczy się...ja to robię tak. raw-y importuje do lightroom-a, przeróbka, a potem eksportuje je w 100% pod postacią jpeg-a. zmniejsza się jedynie pojemność zdjęcia, np. z 17mg na 7mg ale rozmiar pozostaje ten sam w okolicach 4900 na 3200. problem zaczyna się wtedy, kiedy potrzebuje zmniejszyć zdjęcie do 1000 po najdłuższym boku...i co wtedy, wychodzą takie "badziewiaki" jak wyżej. chyba, że coś źle robię
    exportuj juz zmniejszone w LR ;]

aha a obrobka mi nie lezy/ ponioslo cie
    D80 +N 35 1.8 +S28-105 2.8/4 +Ndi622 i zbieram na reszte

Uprawnienia umieszczania postów