Close

Strona 93 z 104 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hijax_pl Zobacz posta
    Tak. Zresztą widać to na zdjęciu. Jedyne styki to ta część wystająca co udaje akumulator... Prawdę mówiąc przy tak małym korpusie to grip jest trochę dziwnym rozwiązaniem. Tak myślę... A Nikon? No cóż...
    Tylko profesjonalne puszki Nikona mają gripy zabudowane, albo dołączane.
    Z tej grupy wyłamał się co prawda D7000, ale jako wyjątek może służyć za potwierdzenie w/w reguły
    Dla mnie lepszy komfort kadrowania w pionie to duża zaleta gripa dlatego uważam, że każda lustrzanka, mała czy duża, powinna dawać taką możliwość fotografującemu.
    Trochę tego...trochę tamtego...

Domyślnie

Po czesci to tez kwestia lenistwa producenta i ciecia kosztow.
    Wbudowanie nadajnika wi-fi w grip i jakis mini odbiornik wchodzacy w port daloby sie zrobic (Logitechowy od trackballa ma 10x5x2 mm, a dziala na kilka metrow).

A czemu Nikon nie zrobi normalnego - po prawdzie cholera go wie zamiast zgarnac kilka stowek za gripa wola pozycjonowac puszki.
    Z5 + N24-200 + FTZ II + T17-35/2,8-4+ N70-300 (AF-P)
    D7200 + S18-35/1,8 + S10/2,8 + S17-70/2,8 + N10-20, N18-55 (AF-P) + N70-300 DX (AF-P)

Domyślnie

Prawdę mówiąc przy tak małym korpusie to grip jest trochę dziwnym rozwiązaniem. Tak myślę... A Nikon? No cóż...
    Z tej grupy wyłamał się co prawda D7000, ale jako wyjątek może służyć za potwierdzenie w/w reguły
    A ja sądzę, że właśnie przy tak małej puszce Grip jest jak najbardziej potrzebny dla osób z większymi dłońmi i dziwię się, że Nikon nie pomyślał o tym, kierując tą puszkę dla kobiet i dzieci. Ja po założeniu, gripa nawet nie myślę o jego zdjęciu, po prostu super trzyma się puszkę. A jeśli chodzi o brak dodatkowych styków do podłączania urządzeń peryferyjnych, to sądzę, że projektanci Nikona jeszcze nie dorośli do tego. Bo co za problem zrobić dodatkowe styki w stopce lampy błyskowej do mikrofonu, aby nie bawić się z kabelkami. Takich przykładów można mnożyć. Ale Nikon to korporacja i tam liczy się tylko kasa, a potencjalny nabywca ma być zadowolony z zakupu jakieś 12 do 18 miesięcy, wywalić puszkę na śmieci ( nie sprzedawać) i kupić następną z nadzieją że poprawili co nie co.
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Oszczędny w słowach Awatar eBarciu
    Miasto
    Galway / Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polikon Zobacz posta
    A ja sądzę, że właśnie przy tak małej puszce Grip jest jak najbardziej potrzebny dla osób z większymi dłońmi i dziwię się, że Nikon nie pomyślał o tym, kierując tą puszkę dla kobiet i dzieci.
    teraz się wkurzyłem, sprzedawca zapewniał mnie, że to model dla mężczyzn
    zawsze jest czas żeby zacząć marnować swoje życie
    D5100 + N18-105. N35 f/1,8. N50 f/1.8G

Domyślnie

D80/90 też mają wsparcie oryginalnego gripa.
    Świat jest pełen niezwykle ostrych, technicznie doskonałych lecz g#wno wartych zdjęć
    D750+Z5+Zfc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michaelius Zobacz posta
    Po czesci to tez kwestia lenistwa producenta i ciecia kosztow.
    Wbudowanie nadajnika wi-fi w grip i jakis mini odbiornik wchodzacy w port daloby sie zrobic (Logitechowy od trackballa ma 10x5x2 mm, a dziala na kilka metrow).

A czemu Nikon nie zrobi normalnego - po prawdzie cholera go wie zamiast zgarnac kilka stowek za gripa wola pozycjonowac puszki.
    Bo lepiej zgarnąć kila stówek za gripa i dodatkowo za lepszą puszkę.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

Tylko , ze nie zgarnie bo ludzie kupia chinska podrobke
    D7200 + S18-35/1,8 + S10/2,8 + S17-70/2,8 + N10-20, N18-55 (AF-P) + N70-300 DX (AF-P)

Domyślnie

Tylko, że odpalanie pod podczerwieni lub przez dyndający kabelek jest upierdliwe. Jak ktoś spróbuje normalnego gripa z lepszym body to szybko zmieni zdanie o swoim emulatorze. Wyzwalanie migawki to trochę mało funkcji, brak kółka/kółek, brak af/ae lock, brak krzyżaka, nie ma jak przekadrować, bo nie zablokujesz ostrości. Po prostu rozwiązanie ułomne.
    D, F, Xmm/xx, Już sam się gubię w tym wszystkim.

Domyślnie

W takim razie podwojnie sie ciesze, ze lubie aparaty o niewielkich rozmiarach i wadze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Michaelius Zobacz posta
    W takim razie podwojnie sie ciesze, ze lubie aparaty o niewielkich rozmiarach i wadze
    Z drugiej jednak strony źle czułbym się mając "kobiecą lub dziecięcą" puszkę...

Strona 93 z 104 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów