Close

Strona 29 z 104 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polikon Zobacz posta
    z osłoną przeciw słoneczną ( chyba motylek na to mówią )
    tulipan

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M18 Zobacz posta
    Polikon. d5100 w wersji z obiektywem 18-105 ma obiektyw kitowy? Czy normalny w oddzielnym pudełku jak było w przypadku d5000? Bo zastanawiam się czy warto dołożyć te 400 zł...
    Nie rozumiem tego pytania. Przecież 18-105 to jest obiektyw kitowy.
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Domyślnie

Przy d5000 kitowym był 18-55Vr wiec 18-105 niekoniecznie jest kitem przy d5100.

Domyślnie

zgadza się. Często również 18-105VR jest sprzedawany a raczej był z D90
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
    Luz, w przypadku D5100 raczej nie będziesz miał problemów Wszystko wskazuje na to, że ten model zachowuje się tak jak Nikon powinien
    Czytalem to z mieszanymi uczuciami,bo....moj d5.1k lezal od poniedzialku na Postępu.Ostrzyl idealnie i potwierdzał ale WSZYSTKIE foty mydło.A kupilem go zamiast d7k zeby sprytnie ominać AF z syndromem Fatmana Dziś rano tel z sewisu,natychmiast odebralem puszkę i....jest OK.Swietne obrazowanie,reszte znacie czytajac forum.Niestety nie ostrzy w LV z podpiętą sigmą 10-20 tą ciemniejsza.Czy to kwestia softu? Gdzie ten serwis sigmy,echhh;O Ale z nikkorami smiga bez problemow,ostry i detale pyszota.Serwis zadzialal b. szybko i profesjonalnie.Zobaczymy co dalej z puchą - a juz umowilem sie ze sklepem,ze zamieniam na cos zupelnie innego.Teraz chyba zatrzymam tę...Pozdro
    Ostatnio edytowane przez fotouśmieszek ; 11-05-2011 o 20:51
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

M18
    Gość

Domyślnie

Ok. Więc obiektyw 18-105 jest w oddzielnym pudełku niż body. Więc nie jest obiektywem kitowym

18-55 jest w jednym pudełku z body, więc to słabszy kit

Domyślnie

Zrobiłem fotkę do sprawdzenia BadPixeli i mam tego pełno. Na czasie 30” z pokrywką na obiektywie, wyszło pełno kolorowych punktów. Są, białe, zielone, czerwone ostre żarówiaste punkty i pełno rozmazanych zabarwień, też bardzo intensywnych. Nie mówię o szumie..
    D5100 (Okrojony do swojej ceny (nie wartości)) +Grip + N18-105 +N35/1.8G

Domyślnie

Zrobiłem fotkę do sprawdzenia BadPixeli i mam tego pełno. Na czasie 30” z pokrywką na obiektywie, wyszło pełno kolorowych punktów. Są, białe, zielone, czerwone ostre żarówiaste punkty i pełno rozmazanych zabarwień, też bardzo intensywnych. Nie mówię o szumie..
    To normalne.
    Wydrukuj fotki, to szumu nie bedzie. To wariactwo, zeby fotografowac dekielek.

Domyślnie

i po co to robiłeś?
    nie lepiej było iść w jakiś plener albo kota pofotografować?
    D750x2|N24-70/2.8|N35/1.8|N50/1.8|N85/1.8|N180/2.8D|SB900,SB910|Lowepro

Domyślnie

Ale po co?Wiosna za oknem a ty dekle focisz.Zastanawia mnie ile razu skorzystasz z tych 30" w czasie użytkowania aparatu .Teraz nie będziesz spał po nocach i się wkurzał a było zdjęcia robić

Strona 29 z 104 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów