Close

Strona 10 z 104 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 1040

Wątek: D5100

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cybermar Zobacz posta
    Znając już specyfikację nowego modelu....Jak myślicie, jest sens zmiana dziadka D90 na D5100? (filmy nie grają roli)? Boje się że zaraz przestanie robić zdjęcia , skoro ma dwóch młodszych braci (fakt że jeden niepełnosprawny D7k )
    Wiedziałem, że zaczną się takie pytania
    Czego Ci brakuje w D90 ?
    Fakt, że może matryca ciut lepsza, ale czy to jest powód ?
    Moim zdaniem D90 można zmienić na D7000 (jak już sobie poradzą z wadami) albo o klasę wyżej (D300s lub następca)
    MISTER
    ------------------------------------

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mister Zobacz posta
    Wiedziałem, że zaczną się takie pytania
    Czego Ci brakuje w D90 ?
    Fakt, że może matryca ciut lepsza, ale czy to jest powód ?
    Moim zdaniem D90 można zmienić na D7000 (jak już sobie poradzą z wadami) albo o klasę wyżej (D300s lub następca)
    heh nic mi nie brakuję w zasadzie, chciałem poznać wasze zdanie :P . Tak wogóle to po rezygnacji z zakupu D7000 (chciałem mieć magnezowe body, lepszy wizjer i AF i matrycę) chyba zostanę przy D90 jeszcze z 1-1,5 roku. Na celowniku mam teraz sigme 17-50 2.8 - www.foto-raj.pl ma za 2650 zl wydaje mi sie ze dobra cena biorac pod uwage ze procentrum chce za to 2999zl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cybermar Zobacz posta
    Na celowniku mam teraz sigme 17-50 2.8 - www.foto-raj.pl ma za 2650 zl wydaje mi sie ze dobra cena
    Tylko brać!
    Ostatnio edytowane przez jo44 ; 05-04-2011 o 18:06

Domyślnie

Ludzie w dupach się wam przewraca. Nie wiedziałem że po wyjsciu nowego modelu stare przestają działać. Jeden myśli o zmianie d90 na d5100 drugi w innym temacie ubolewa czy nie straci pieniędzy kupując d700 bo jak wyjdzie nastepca to przeciez musi zmienic.

Za dużo kasy macie ? Zeby nie doszło do tego ze to aparat was sprzeda bo stwierdzi ze nie potraficie nim zdjęć robić.

Ale tak. Warto zmienić. Walić ewentualne wady. Jak ktoś zapyta o matryce to szpan bo 16 mega, no i mozna pomachać uchylnym ekranem
    A7R II/ D90+18-55VR + Sigma 70-300+Tokina 28 mm 2.8 + pierścienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBACZ Zobacz posta
    Ale tak. Warto zmienić. Walić ewentualne wady. Jak ktoś zapyta o matryce to szpan bo 16 mega, no i mozna pomachać uchylnym ekranem
    dokładnie i do tego nowsza i lepsza od matrycy w D90 kogo stać ten kupuje
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Tak tak. Właśnie miałem nadzieje ze napiszesz cos człowieczku z kompleksikiem D90 haha. No własnie kogo stac ten kupuje i dlatego tak cie bolą w każdym temacie wypowiedzi użytkowników D90. Nadziałeś się na własne argumenty. Wszędzie gadanie jaki to silnik nie potrzebny i drugi ekran i jak to się tłumaczą użytkownicy wyższych modeli, a teraz nagle kogo stać ten kupuje ruchome ekrany i inne bajerki haha.

Widać niektórzy robią zdjęcia uchylnymi ekranami i wielkimi matrycami, a ja dziwnym trafem znam swietnych fotografów z D50. Przypadek.

Ważne że udało się trafić w dziesiątke. Przemierzyłem setki tematów w poszukiwaniu tego czy warto kupić 90 i problemy ludzi jak ty przekonały mnie do tego ze WARTO.

Domyślnie

Tak tak. Właśnie miałem nadzieje ze napiszesz cos człowieczku z kompleksikiem D90 haha. No własnie kogo stac ten kupuje i dlatego tak cie bolą w każdym temacie wypowiedzi użytkowników D90. Nadziałeś się na własne argumenty. Wszędzie gadanie jaki to silnik nie potrzebny i drugi ekran i jak to się tłumaczą użytkownicy wyższych modeli, a teraz nagle kogo stać ten kupuje ruchome ekrany i inne bajerki haha.

Widać niektórzy robią zdjęcia uchylnymi ekranami i wielkimi matrycami, a ja dziwnym trafem znam swietnych fotografów z D50. Przypadek.

Ważne że udało się trafić w dziesiątke. Przemierzyłem setki tematów w poszukiwaniu tego czy warto kupić 90 i problemy ludzi jak ty przekonały mnie do tego ze WARTO.
    super jestem pod dużym wrażeniem
    D7100; kilka słoików N, T, S i reflektor SB;

Domyślnie

Ciesze sie. Życze powodzenia zakompeksiony człowieku Jak ty będziesz szukał odpowiedniej pozycji w menu ci którzy mają te beznadziejne 300 90 i 80 wesoło będą pstrykać fotki

D5100 kolejny aparat dla początkujących. Prosty jak budowa cepa w obsłudze, ułatwienia w stylu lv i uchylnego ekranu. Nikon zauważył że kwoty rzędu 2000 zł to jest niewiele i kazdy moze sobie pozwolić na taki aparat więc robią tego typu lustrzanki. Na pewno po przejściu z małpki jest łatwiej.

Byle tylko nie kończyło się jak z D5000 znajomej której "aparat złe zdjęcia robi"

Domyślnie

Ludzie w dupach się wam przewraca. Nie wiedziałem że po wyjsciu nowego modelu stare przestają działać. Jeden myśli o zmianie d90 na d5100 drugi w innym temacie ubolewa czy nie straci pieniędzy kupując d700 bo jak wyjdzie nastepca to przeciez musi zmienic.

Za dużo kasy macie ? Zeby nie doszło do tego ze to aparat was sprzeda bo stwierdzi ze nie potraficie nim zdjęć robić.

No i po co ten jad? Jak ktoś ma kaprys, żeby kupić sobie nowy aparat i przy okazji jest w takiej sytuacji, że bez problemu może sobie na to pozwolić, to w czym problem? Dlaczego zakładasz, że jak ktoś kupuje nowszy model od razu po premierze, to robi to tylko dla szpanu? A nawet jeśli - to czy to źle? To jego kasa i niech robi z nią co chce. Nie oceniaj innych swoją miarą, bo ktoś może mieć zupełnie inne priorytety, niż Ty. Niektórym potrzebne jest lepsze ISO, innym, jak Fatmanowi, bardziej rozbudowane opcje filmowania, jeszcze innym być może spodoba się wielkość i wygląd.

A przytoczenie przykładu D700 jest nie do końca na miejscu, bo to już raczej półka pro, gdzie przeważnie sprzęt na siebie zarabia, a jakość zdjęć przekłada się na zyski.
    to be a rock and not to roll

Domyślnie

Ludzie w dupach się wam przewraca.
    Tak tak. Właśnie miałem nadzieje ze napiszesz cos człowieczku z kompleksikiem D90 haha.
    Życze powodzenia zakompeksiony człowieku
    Tygodniowy odpoczynek od forum za powyższe.

Strona 10 z 104 PierwszyPierwszy ... 891011122060 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów