Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Domyślnie

No nie narzekajmy tak znowu na ostrość 50/1.8 - jak się ma dobrą sztukę to jest naprawdę nieźle i od pełnej dziury a od 2.0 czy 2.2 jest już ostro Niemniej jak się zakupi 35 + 85 (obojętnie jakie) to 50 pójdzie trochę w odstawkę bo szybciej będzie podejść lub odejść niż przepinać szkło
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mariusz888 Zobacz posta
    No nie narzekajmy tak znowu na ostrość 50/1.8 - jak się ma dobrą sztukę to jest naprawdę nieźle i od pełnej dziury a od 2.0 czy 2.2 jest już ostro
    ja wcale nie narzekam
    mam i sobie chwale ale pech chciał, że mam też dobrą sztukę 1,4G...
    D700 + N50 f1.4G / N105VR Micro f/2.8G / Tokina 400 AT-X f/5,6 / N28-105D

Domyślnie

Pod d90 polecam N50/1.4D+ N35/1.8 lub 2D w zależności co znajdziesz w lepszej cenie. A lampa obowiązkowo. Przy tych ogniskowych pomyśl o sb 800, ostatnio sporo ich było na allegroszu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wojtko Zobacz posta
    Pod d90 polecam N50/1.4D+ N35/1.8 lub 2D
    Nie ma to jak czytać ze zrozumieniem... ehhh

Cytat Zamieszczone przez Wojtko Zobacz posta
    Przy tych ogniskowych pomyśl o sb 800
    ??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MYSZ Zobacz posta
    Zestaw 3
    85 1,4D i bez lampy. Podnieś ISO i poradzisz sobie z takim światłem.
    Chyba jednak padnie na ten zestaw z lekką modyfikacją wynikającą z ceny, Sigma 85 1,4 + sb900

Cytat Zamieszczone przez Wojtko
    Przy tych ogniskowych pomyśl o sb 800
    Również nie rozumiem czemu akurat przy tych ogniskowych 800 sprawdzi się lepiej niż 900, poza tym 800 nowej już raczej nie dostanę, a o ile szkło używane rozważam to lampa raczej nowa.
    Nikon Canon Zenit i dwa Fiedy

Domyślnie

Nie ma to jak czytać ze zrozumieniem... ehhh
    oj tam, oj tam... czepiasz się, wyraziłem tylko opinię.
    Również nie rozumiem czemu akurat przy tych ogniskowych 800 sprawdzi się lepiej niż 900, poza tym 800 nowej już raczej nie dostanę, a o ile szkło używane rozważam to lampa raczej nowa.
    Rzeczywiscie pomyłka , ale i tak polecam sb 800 dla kogoś z mniej zasobnym portfelem, co do 900 zdarzyło mi się, że się przegrzała.

Domyślnie

Skoro tak, to jedynie pozostaje Ci kupić lampę sb-900. Zakup 50 1.4g musisz sam rozwazyc, do czasu kupna 85 pewnie bedzie uzywana, ale co później? Takie krótkie tele, nie nadające się do ciasnego portretu. Ja bym zbierał na na sigme lub nikkora 85 1.4 z własnym silnikiem.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów