Close

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 63

Domyślnie

ja leje zimna wode... czasem 2/3 x w tygodniu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witek "Wisz" Zobacz posta
    Grzałkę chcę 300W wbudowaną w filtr zewnętrzny służący za biologa, więc chyba wystarczy. Dzięki
    Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jak masz grzałkę zintegrowaną z zewnętrznym filtrem, to nie możesz puścić kranówy przez ten filtr??

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    red red... to najspokojniesze co mam w zbiorniku... misie takie... nigdy nie zapomne auratusow... byly 4 zostal 1. nie polecam. wymordowanie sie zajelo im mniej wiecej dwie doby.
    Mój stary za komuny zaczynał hodowlę pyszczaków od Auratusów, mam spory sentyment do tego rybsztala. Już niewiele pamiętam, ale nie przypominam sobie, by prały się jakoś specyficznie bardziej niż reszta - ale może obecnie są bardziej zbastardowane...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzybu Zobacz posta
    Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jak masz grzałkę zintegrowaną z zewnętrznym filtrem, to nie możesz puścić kranówy przez ten filtr??
    Hmmm... nie wiem, na ile to by było możliwe technicznie... Ja wogóle muszę wymyślić jakiś sensowny sposób dolewania wody, bo bańka będzie stała w sypialni, do kranu jakieś 10 metrów...
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Mój stary za komuny zaczynał hodowlę pyszczaków od Auratusów, mam spory sentyment do tego rybsztala. Już niewiele pamiętam, ale nie przypominam sobie, by prały się jakoś specyficznie bardziej niż reszta - ale może obecnie są bardziej zbastardowane...

moze to tylko moje pechowe doswiadczenia... w kazdym razie zadne inne nie zachowywaly sie jak narybek mafii rosyjskiej na brooklynie...

Domyślnie

A tak przy okazji tematu rybnego. Jak sobie radzicie z glonami w typowo "rybnym" akwarium. Wiadomo, ze w przypadku akwariow roslinnych latwiej wytworzyc rownowage biologiczna ale jak sa same ryby to glony maja znacznie latwiej na przeprowadzenie inwazji. Szczerze mowiac to mialem kiedys Malawi ale po jakims czasie sie zniechecilem jak cala aranzacje z kamieni porosly glony. Oczywiscie akwarium nie bylo w miejscu naslonecznionym, a mimo to ciezko bylo mi z tym dranstwem walczyc. Jakis czas temu myslalem o Tanganice i Tropheusach, bo zywia sie pokarmem roslinnym i moze troche by poskubaly to dziadostwo ale czy to rozwiazaloby problem to nie wiem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ozim Zobacz posta
    A może morskie

gdzieś tą fotkę już widziałem
    Wątek "ukwiały w naszych akwariach " na NR
    siema ozim
    |sprzęt dostarcza firma Nikon & Sigma|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iroyork Zobacz posta
    A tak przy okazji tematu rybnego. Jak sobie radzicie z glonami w typowo "rybnym" akwarium. Wiadomo, ze w przypadku akwariow roslinnych latwiej wytworzyc rownowage biologiczna ale jak sa same ryby to glony maja znacznie latwiej na przeprowadzenie inwazji. Szczerze mowiac to mialem kiedys Malawi ale po jakims czasie sie zniechecilem jak cala aranzacje z kamieni porosly glony. Oczywiscie akwarium nie bylo w miejscu naslonecznionym, a mimo to ciezko bylo mi z tym dranstwem walczyc. Jakis czas temu myslalem o Tanganice i Tropheusach, bo zywia sie pokarmem roslinnym i moze troche by poskubaly to dziadostwo ale czy to rozwiazaloby problem to nie wiem.

raz na miesiac pol nakretki domestosa do wody i nie ma problemu

pyszczaki = glony. ciezko z tym walczyc. nie pomaga UV, nie pomaga usuwanie fosforanow, nie pomaga podmiana czesta wody... trzeba sie z tym nauczyc zyc. a raz na pol roku kamienie do michy i szczotka. godzina roboty i wszystko swieci.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ozim Zobacz posta
    A może morskie

Piękne jest, ale to już dużo wyższa szkoła jazdy...
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów