Close

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 63

Domyślnie

Jak już miałem dosyć malawi to kupiłem 2 pary UARU, pieękna ryba, ale bardzo płochliwa
    Przed malawi były małe pielęgniczki z ameryki południowej i to akwarium wspominam najmilej
    Stworzyłem im biotop który lubią czyli woda w kolorze słabej herbaty z mnóstwem korzeni i roślin
    Miałem tam kilka ramirezów, parkę agassiza i kilka kakadu, akwarium 324l

Cytat Zamieszczone przez R Zobacz posta
    no ja mam przerybiony doroslymi i to sporymi... nie zamienilbym pyszczakow na nic innego. one sa ciekawe, ciagle cos sie dzieje a nie nudne jak fotki w dziale krajobraz
    co do podmian wody - to prawda. czysciochy nie sa i lubia swieza wode... ale za to mozna lac prosto z wodociagu i raczej male szanse ze cos im zaszkodzi...
    agresywnosc... wszystkie gatunki w paski sa wredne... tylko ze demasoni jest tak ladny ze mam ich kilka.
    Fakt, tu jakość wody nie miała żadnego znaczenia, lałem kranówkę i nic się nie działo
    W przeciwieństwie do pielęgniczek o których pisałem powyżej

Kolega kiedyś przerybił taki zbiornik, ale jak ryby podrosły to zrobiło się ciasno, więc odłowił kilka sztuk. No i się zaczeło Wcześniej był względny spokój

PS.U mnie trafiły się też jakieś wredne red-red które podobno są łagodne. Tak się lały że trzeba było pokrywę trzymać żart

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

No Jarku, akurat Ps. demasoni do najpotulniejszych nie należą, to i nie dziw, że Cię podskubywały

Mówicie, że pyszczaki takie twarde, że tolerują kranówę? Hmmm... Ja już kombinuję, w czym zostawiać wodę, żeby się odstała i jak ją podgrzać przed wlaniem do akwarium...
    NEX 5N i M42
    "Twoje słowa, głupcze, będą cię kiedyś sądzić..."

Domyślnie

red red... to najspokojniesze co mam w zbiorniku... misie takie... nigdy nie zapomne auratusow... byly 4 zostal 1. nie polecam. wymordowanie sie zajelo im mniej wiecej dwie doby.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Witek "Wisz" Zobacz posta
    No Jarku, akurat Ps. demasoni do najpotulniejszych nie należą, to i nie dziw, że Cię podskubywały

Mówicie, że pyszczaki takie twarde, że tolerują kranówę? Hmmm... Ja już kombinuję, w czym zostawiać wodę, żeby się odstała i jak ją podgrzać przed wlaniem do akwarium...

lejesz kapke aquatanu albo biotopolu na wiadro wody i zapominasz o odstawianiu czegokolwiek.

Domyślnie

Do pysczaków dorobiłem specjalny wężyk o przekroju 3-4mm, podłączałem to do kranu i lekko odkręcałem wodę. Proces dopełnianie zbiornika kończyłem po 2-3 godzinach
    Nigdy nic się nie działo

Domyślnie

lejesz kapke aquatanu albo biotopolu na wiadro wody i zapominasz o odstawianiu czegokolwiek.
    Uff... ulżyło
    A co z temperaturą wody? Trzeba podnieść do tej w akwarium?
    NEX 5N i M42

Domyślnie

Uff... ulżyło
    A co z temperaturą wody? Trzeba podnieść do tej w akwarium?
    Dobra grzałka i nalewanie powoli załatwia sprawę

Domyślnie

Grzałkę chcę 300W wbudowaną w filtr zewnętrzny służący za biologa, więc chyba wystarczy. Dzięki
    NEX 5N i M42

Domyślnie

ja mam grzalke w srodku. specjalnie nie rozczulam sie nad temp wody wlewanej. grzalka po takiej operacji swieci ok. 15-30min i wiecej sie nie wlacza. latem jest problem ze zbiciem temp.

Domyślnie

latem jest problem ze zbiciem temp.
    Właśnie tego się obawiam... Coś będzie trzeba wykombinować...
    NEX 5N i M42

Strona 3 z 7 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów