Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Problem z instalacją D3100 na Win7

Witam wszystkich!

Właśnie stałem się właścicielem kitu D3100 ze szkłem 18-55mm.
    Niestety moje dwa komputery z Windows 7 nie widzą tego aparatu. Po podpięciu do USB wyskakuje komunikat że "Urządzenie MPT X Niepowodzenie".
    Z tego co wiem to wszystkie nowe apatraty NIkona są rozpoznawane przez Win7, w czym więc tkwi problem?
    Czy mógłbym prosić o łopatologiczne wyjaśnienie? Może ktoś z Was już spotkał się z podobnym problemem?

Pozdrawiam
    Piotrm100

ps
    I żeby nie było że nie szukałem Najpierw przeczesałem forum w poszukiwaniu rozwiązania. (Chyba, ze coś przeoczyłem, za co z góry przepraszam)

Domyślnie

A próbowałeś zmienić w aparacie żeby wykrywał jako dysk USB?
    Coraz mniej Nikona.

Domyślnie

Nie, ale właśnie przeszukałem menu i nie potrafię tej opcji odnaleźć...

Domyślnie

zainstaluj oprogramowanie dostarczone z aparatem, ja ze swoim d5000 pod win 7 nie mam żadnego problemu...

Domyślnie

Od instalacji oprogramowania zacząłem, tak, ze to nie to powoduje problem.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrm100 Zobacz posta
    Bo jej nie ma (zapewne). Nawet w d90 jej brak.
    Tak, czy inaczej, najlepiej zaopatrzyc sie w czytnik na usb. Szybciej i bezpieczniej. Polecam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrm100 Zobacz posta
    napewno zobaczy czytnik kart i spoko przerzucisz pliki,chyba ,ze potrzebne Ci to jest do innych zastosowań.
    pozdro
    camera obscura i ta i ta...
    parę fotek

Domyślnie

zainstaluj sobie najnowsza wersje Nikon transfer i ViewNX 2, a Twoje problemy znikną.

Domyślnie

Dziwię się, że W7 nie widzi D3100. U mnie wykrywa wszystko jak leci. Może niebawem wpadnie do mnie znajomy, który kupił ostatnio ten aparat. Dam Ci znać czy system go wykrył i zainstalował poprawnie.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mofo Zobacz posta
    Dziwię się, że W7 nie widzi D3100. U mnie wykrywa wszystko jak leci. Może niebawem wpadnie do mnie znajomy, który kupił ostatnio ten aparat. Dam Ci znać czy system go wykrył i zainstalował poprawnie.
    Ten kretor to i tak jest porazka. W d70s mialem opcje, ze aparat byl widziany jako dysk przenosny. To jest wygodne. Zrzucasz od razu RAW i JPEG. Windowsowy kreator to padaczka.
    Inna sprawa, ze lepiej uzywac czytnika. 12-20zl kosztuje, a nie musisz sie obawiac, ze aparatowi sie cos stanie (np. odciecie zasilania moze spowodowac awarie, aparaty sa daleko delikatniejsze niz komp).

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów