Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie 3 i plomienne niebo.

Trzy glowne elementy skladowe (czyli drzewko 1, drzewko 2 i Słońce) graja tu pierwsze skrzypce pospolu z niebem...no nie mam pomyslu na tytul

Jak zwykle wszelkie uwagi i opinie mile widziane.
    Dodam jeszcze ze nie bawilem sie filtrem tabaczkowym, a ta czerwona luna rozchodzaca sie ponizej slonca, ktora widac jak sie dobrze przyjrzec, byla doskonale widoczna przez wizjer.

Zapraszam.

Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 07-03-2011 o 12:12
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Ale ładne kolorki!

Widziałem dzisiaj raniutko pomorańczowe niebo zanim słońce się pokazało.
    Fotoamator + Nikon D300, FujiFilm S5 Pro, Fujifilm X10 i XT-10
    Pozdrawiam. M.K.

Domyślnie

Kolorki faktycznie fajne zrobiłeś, ale kadr widziałbym zdecydowanie bez trawy na pierwszym planie
    Nikon D90 + NIKKOR 18-105 mm + NIKKOR 85 mm 1.8 D

Domyślnie

Przyjemny widok pokazałeś.Dół kadru trochę dziwny.Może go ciachnąć,albo dać więcej?

Domyślnie

Zgadzam się z przedmówcami do do pierwszego planu - albo trzeba dać go trochę więcej, albo pozostaje ciachnąć.
    Po ucięciu dołu do proporcji 16:9 robi się ładnie panoramicznie.
    Dominik
    Fujifilm X10 | D90 | S 10-20 | T 28-75 | N 70-300 VR | N 35 | Metz 58 AF1 | Metz 48 AF1 l Lensbaby
    flickr

Domyślnie

Świetny z klimatem i kolorem kadr. No może rzeczywiście te trawy można by ciachnąć.Pozdrawiam

Domyślnie

Uważam że trawy tutaj pasują. Dzięki tym trawom widać przestrzeń i zdjęcie nie pozostaje płaskie.
    Fotoamator + Nikon D300, FujiFilm S5 Pro, Fujifilm X10 i XT-10
    Pozdrawiam. M.K.

Domyślnie

Widzę, że z tabaczkiem ładnie żeście się zgrali. A efekt współpracy całkiem sympatyczny się wydaje.
    Co do pierwszoplanowych traw, to ja też wolałbym bez nich. Niby w jakiś tam sposób zamykają kadr, ale moim zdaniem są zbyt mocno przyklejone do dołu. Jakby je tak wkomponować z lekkim oddechem, coby miedza nie była na dwa palce, a powiedzmy na dwa łokcie, odbiór mógłby być bardziej czytelny .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PABLOOK Zobacz posta
    Widzę, że z tabaczkiem ładnie żeście się zgrali. A efekt współpracy całkiem sympatyczny się wydaje.
    Co do pierwszoplanowych traw, to ja też wolałbym bez nich. Niby w jakiś tam sposób zamykają kadr, ale moim zdaniem są zbyt mocno przyklejone do dołu. Jakby je tak wkomponować z lekkim oddechem, coby miedza nie była na dwa palce, a powiedzmy na dwa łokcie, odbiór mógłby być bardziej czytelny .

A nie, nie. Tabaczku zero, niebo naprawde niezle plonelo na miejscu. Oczywiscie podbilem kolorki, ale nie jakos bardzo duzo i zmienilem WB...
    I tak wykorzystujac twoj komentarz, powiem ze mnie troche zaskoczyliscie z tymi trawami. Chcialem jakos zamknac kadr, urozmaicic pierwszy plan( w oryginale bylo jeszcze troszke dolu, ale przycialem bo mnie wnerwialo, ze ta miedza nie zalapala sie dobrze na GO). Mam jeszcze inne kadry(chyba lepsze, ale slonko juz prawie lub calkowicie schowane).

Ale do rzeczy. Powyzsze komentarze, pobudziwszy moje szare komorki do intensywnej rozkminy. Pozwolily wymodzic jeszcze takie cosik.

Ostatnio edytowane przez krzysztofz24 ; 07-03-2011 o 18:21
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Z tego drugiego zdjęcia bym ciachnął w połowie i wywalił prawą stronę pokazując to w pionie. Słoneczko niestety jest tutaj brzydkie. Za to ładnie się prezentuje drzewo na tym pomarańczowym tle.
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów