Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 122

Wątek: Auto -- dylemat

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

jest nas więcej tez szukam dużego kombi z napędem - troche poszukałem na forach i wychodzi ze te XC70 w wersji 2,5 benzyna bardzo ładnie sie gazują - zwłaszcza ze serwis Goduli niedaleko. Jednakże mysłałem o roczniku 2007 (wersja 200 lub 2008 r. Niestety póki co takich samochodów bardzo mało, a w manualu brak. Normalnie strach teraz auta nowe kupować a stare prawie wszystkie made in poland
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Question

Cytat Zamieszczone przez MARS CooL Zobacz posta
    jest nas więcej tez szukam dużego kombi z napędem - troche poszukałem na forach i wychodzi ze te XC70 w wersji 2,5 benzyna bardzo ładnie sie gazują - zwłaszcza ze serwis Goduli niedaleko. Jednakże mysłałem o roczniku 2007 (wersja 200 lub 2008 r. Niestety póki co takich samochodów bardzo mało, a w manualu brak. Normalnie strach teraz auta nowe kupować a stare prawie wszystkie made in poland

Wytłumacz proszę dlaczego "... strach teraz auta nowe kupować ..." Nie kumam.
    Umysł ludzki jest jak spadochron, użyteczny jest tylko wtedy gdy jest otwarty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    Wytłumacz proszę dlaczego "... strach teraz auta nowe kupować ..." Nie kumam.
    passat 2008 w firmie kolegi silnik po kapitalnym, drugi 2009 wymiana turba, wtrysków, u mnie we firmie ze wszystkimi samochodami problem - opel 1,7 - wtryski, turbo padło 130kkm, pęknięty tłok, golf 2.0 kolejne rozczarowanie, ford focus 1.6 kombi standardowo -turbo, wtryski, jestem zrozpaczony pozorną oszczędnością jakie daje diesel. Nawet nie chce liczyć ile mnie kosztowało utrzymanie i napawa tych samochodów. Żona jeżdzi starą AR z 2001 roku - owszem sporo drobiazgów miało ale za jakieś smieszne kwoty i bardziej z winy serwisu niż uzytkowania, zawieszenie zmieniałem po 200kkm - standardowo tylko przeglądy i rozrzad. W tą zimę zawiesił sie czujnik temperatury.
    Sporo czasu zastanawiam sie co kupić ale tym razem zdecydowałem sie na coś używanego - zobaczymy.
    Starsze auta golf z 2003 r, MB z 2001 jakoś nie zabardzo są kłopotliwe w użytkowaniu mimo dużego przebiegu.
    A7II, X-E1, LX-100, był E-M5 i Nikon

Exclamation

Cytat Zamieszczone przez MARS CooL Zobacz posta
    passat 2008 w firmie kolegi silnik po kapitalnym, drugi 2009 wymiana turba, wtrysków, u mnie we firmie ze wszystkimi samochodami problem - opel 1,7 - wtryski, turbo padło 130kkm, pęknięty tłok, golf 2.0 kolejne rozczarowanie, ford focus 1.6 kombi standardowo -turbo, wtryski, jestem zrozpaczony pozorną oszczędnością jakie daje diesel. Nawet nie chce liczyć ile mnie kosztowało utrzymanie i napawa tych samochodów. Żona jeżdzi starą AR z 2001 roku - owszem sporo drobiazgów miało ale za jakieś smieszne kwoty i bardziej z winy serwisu niż uzytkowania, zawieszenie zmieniałem po 200kkm - standardowo tylko przeglądy i rozrzad. W tą zimę zawiesił sie czujnik temperatury.
    Sporo czasu zastanawiam sie co kupić ale tym razem zdecydowałem sie na coś używanego - zobaczymy.
    Starsze auta golf z 2003 r, MB z 2001 jakoś nie zabardzo są kłopotliwe w użytkowaniu mimo dużego przebiegu.

Dzięki za informację. Twoje przykłady są powalające. Może kupując samochody mógłbyś wziąść pod uwagę niemiecki Raport TUV o bezusterkowości. Oczywiście wierzę Ci. Podzielę się własnymi spostrzeżeniami ale nie traktuj tego jak polemikę.

1. Rozmawiałem prywatnie z użytkownikami samochodów leesingowanych ( osobowe i tiry ) jak również z przedstawicielami firm leesingowych. Odechciało mi się.
    2. Znam przypadki osobiście gdy ludzie mając dużą kasę kupowali prywatnie drogie samochody z wypasem i następnie wlewali szajs paliwo z dziwnych stacji i szajs olej. Stare porzekadło mówi, że na oleju i na paliwie jeszcze nikt się nie wzbogacił.
    3. Słyszałem wielokrotnie od właścicieli warsztatów, że samochody z zamiarem sprzedaży znacznie wcześniej są naprawiane metodą "napluł i przylepił." Jedna kobieta kupiła używany i coś tam jej pod maską nie pasowało. Mechanik aby stwierdzić usterkę podniósł klapę i następnie pokazał ile części ma od zaraz do wymiany. Byłem naocznym świadkiem jak się poryczała, wpadła w histerię no i oczywiście po kobiecemu próbowała pobić .... mechanika.

cdn.

Domyślnie

Bo współczesne auta służą do naprawiania, dawniej auta służyły do jeżdżenia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krokus66 Zobacz posta
    wziąść
    eh.. wziąć

Talking

Cytat Zamieszczone przez login_87 Zobacz posta
    eh.. wziąć
    Oczywiście masz rację. Niemniej przy tak długim wywodzie mogło się każdemu trafić. Dziękuję za uwagę i cieszę się, że dzięki Tobie mogę docenić swoich nauczycieli. Oni byli bardziej wyrozumiali a to jest tylko czeski błąd.

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    Napisz wyraźnie co masz na myśli pisząc "nieklepany". Co to znaczy? Czy nieklepany oznacza bezwypadkowy ,a może nieklepany w sensie ,że rozbity po wypadku ,ale jeszcze nie naprawiony?

Hehe, to nowość odkrył bez kitu To tak jakbyś wszedł na dawny stadion 10lecia i był zaskoczony ,że pełno tam handlujących vietnamców
    1. " Odkrył nowość bez kitu ... "
    Wybacz ale nie rozumiem Twojej ironii i sarkazmu.

2. Swoim pytaniem chyba żartujesz ze mnie. Niemniej powtórzę. W portalu są 2 działy samochodów całych i rozbitych. Rozbity po naprawie będzie klepany. Stosowałem pewien skrót myślowy.

cd.

Możesz mi nie wierzyć ale ja na stadionie X Lecia nie byłem ani razu.
    Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 04-03-2011 o 12:58

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jeżeli kupisz A6 Allroad to może się bardzo szybko okazać że kupiłeś skarbonkę. Chyba jednak bedziesz musiał z części wymagań zrezygnować, jeżeli nie chcesz kupić wyklepanego przystanku... Chcesz kupić stosunkowo tanio samochód "z wszystkim".
    Jeżeli nie chcesz się przedzierać przez bardzo ciężki teren, może możesz zrezygnować ze stałego 4x4?
    Samochód 10-letni będzie miał sporo ponad 200 tysięcy, nowoczesne diesle nie są już tak trwałe, a 2.5 TDI spotykany w A6 nie ma dobrych opinii.
    Może mógłbyś zrezygnować z automatycznej skrzyni?
    Może lepiej wziąć coś klasę niżej ale dużo młodszego?
    Może Passat albo A4 z silnikiem 1.9TDI z dołączanym 4x4?

Temat rzeka...

Uprawnienia umieszczania postów