Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Pierwsze proby

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Pierwsze proby

Oto moje pierwsze proby w strzelaniu ptaszkow niestety narazie wszystko z reki.
    Dziekuje za wszelkie uwagi.

1. House Sparrow
    4. Cattle Egret
    5. Chuckar
    9. red crested Cardinal
    10. Red Tailed Tropicbird
    12. Red whiskered bulbuul
    Ostatnio edytowane przez michalf84 ; 02-03-2011 o 15:15

Domyślnie

nie wiem jak inni , ale ja nie widze zdjęć
    i chyba gdzieś było ograniczenie ilościowe

Domyślnie

Mi to wygląda na ostre kropy.
    No i jeszcze te przepały...
    Pozdrawiam: Artur | www.foto-karbulot.com | www.borg.website.pl
    Nikon D90 | MB-D80 | N 16-85 | N 70-300 | N 35 | T 90 | SB-700 | 055XPROB

Domyślnie

Kropy sa male bo ptaki byly na wyciagniecie reki no i moze nogi.... co do swiatla przed zmniejszeniem i strata jakosci fotki wygladaja o wiele lepiej i nie zarza tak swiatlem poza tym maja one inny odcien - nie bialy jak tu..
    Ostatnio edytowane przez michalf84 ; 02-03-2011 o 15:52

Domyślnie

Jeśli Szanowny Kolega chce pokazywać tu zdjęcia to musi je NUMEROWAĆ, i jeżeli chce nazywac to po polsku, a nie Będę szczery - nie polskie ptaki, więc mi sie nie podobają..jeżeli ptak mi sie nie podoba, to zdjęcie również...sorry, takie moje zdanie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez TMB Zobacz posta
    Jeśli Szanowny Kolega chce pokazywać tu zdjęcia to musi je NUMEROWAĆ, i jeżeli chce nazywac to po polsku, a nie Będę szczery - nie polskie ptaki, więc mi sie nie podobają..jeżeli ptak mi sie nie podoba, to zdjęcie również...sorry, takie moje zdanie
    jesli ptak jest Hawajski, lub z poludniowej hameryki to raczej polskiego odpowiednika nie bedzie mial... 1szy jest jak najbardziej polski najzwyklejszy wrobel

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez michalf84 Zobacz posta
    jesli ptak jest Hawajski, lub z poludniowej hameryki to raczej polskiego odpowiednika nie bedzie mial... 1szy jest jak najbardziej polski najzwyklejszy wrobel
    Radzę zajrzeć na tą stronę http://avibase.bsc-eoc.org/species.j...1CB2161CDC177A bo ta czapla to Czapla złotawa.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Girdian Zobacz posta
    Radzę zajrzeć na tą stronę http://avibase.bsc-eoc.org/species.j...1CB2161CDC177A bo ta czapla to Czapla złotawa.
    jak powiedzialem znam odpowiedniki angielskie bardziej niz polskie. Jesli chodzi o czaple to sprawa jest prosta wiekszosc pozostalych tez bym potrafil nazwac po Polsku gorzej z kura na bodajze trzecim zdjeciu, ale tu nie o to sie rozchodzi zadalem konkretnie pytanie dotyczace kolorystyki zdjecia a nie nazewnictwoa radze spojrzec na date dodania pierwszego postu. Prawdopodobnie odpisywales na oryginalny post ktory umiescialem dosc dawno temu wiec rozumiem zamieszanie.
    Warto spojrzec na poziom odpowiedzi na moj pierwszy post jednemu specjaliscie nie podobaly sie nazewnictwa bo nie po naszemu drugi spec stwierdzil ze zdjecia sa kropami z "przepalami" i zero konkretow.
    Zreszta juz niewazne prosze moderatora o zamkniecie tego tematu....
    Ostatnio edytowane przez michalf84 ; 18-02-2012 o 22:42

Domyślnie

Bez sensu -to nie komentuj i tyle !
    D90 , N18-105 , V58 1.4 , N50/1.8 AF, SB700 , miłość do przyrody.

Iwek_22
    Gość

Domyślnie

Jeśli Szanowny Kolega chce pokazywać tu zdjęcia to musi je NUMEROWAĆ, i jeżeli chce nazywac to po polsku, a nie Będę szczery -nie polskie ptaki, więc mi sie nie podobają..jeżeli ptak mi sie nie podoba, to zdjęcie również...sorry, takie moje zdanie
    napisał Kolega z Rastenburg - a dlaczego nie z Kętrzyna? - to bardziej po naszemu jakoś? i milej brzmi w naszym języku, tak samo jak nazwy ptaków
    Ostatnio edytowane przez Iwek_22 ; 18-02-2012 o 22:17

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów