Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
a nie lepiej uzywany kupic?

moze ja dziwny jestem, ale w NL to jest normalna praktyka. sklepowe nowki drogie (w Polsce tez raczej
nietanie, tym bardziej dodajac relacje cen do zarobkow), a maly czlowiek to nie medalista MTB i na takim
czyms jak 2-3 lata pojezdzi to nic nie uszkodzi - kwestia co najwyzej normalnego smarowania i wymiany
detek...

co do wyboru:
szukalbym raczej w kierunku 20" kolek. z felgami, koszyczkiem z przodu, dzwonkiem, bardzo duzo koloru
pink, blyszczacego i powiewajacego na wietrze czego-tam (tak... po mojej 5-letniej rowerzystce oceniajac).
na 1,5~2 lata naprzod bedzie a potem kupisz jakies 24" na dluzej.

polecam do obejrzenia mozliwosci (dziecku, nie Tobie): http://kopen.marktplaats.nl/fietsen-...sjes/c459.html
przyklad lokalny, bo w Polsce jedyny sluszny typ roweru to "MTB makrokesz" i na innych "nie da sie jezdzic"
generalnie to się z tym co napisałeś powyżej zgadzam,

też szukam roweru na 20" kołach , niegórala, te co sie pojawiały w linkach zaliczyłbym ( ja, laik) właśnie do rowerów turystycznych
Jednak w mojej ocenie - uwzględniając to gdzie będziemy jeździć - rower powinien mieć jednak przerzutki. Te rowery z Twojego linka są piękne - ale do miasta.
Nadto miałbym obawy zakupu roweru używanego w Polsce. Niestety. Co innego w Holandii, tam mam wrażenie rowery są użytkowane w trochę innych warunkach, i dużego ryzyka nie ma. Przynajmniej dla takiego laika jak ja.. Co innego jeśli ktoś się na tym zna, lub ma znajomego, który coś poleci, obejrzy rower przed zakupem.

Market raczej odpada, jeśliby przy zjeździe z góry po kocich łbach córci odpadło koło .... brrr wolę nie myśleć.