Czy ktoś używa tych nowych Quantuumów DP-600(dualpower z 2014r) i może sprawdzić czy działają z krótkimi czasami bo stare wersje działały.
Szukaj
Czy ktoś używa tych nowych Quantuumów DP-600(dualpower z 2014r) i może sprawdzić czy działają z krótkimi czasami bo stare wersje działały.
260f hmm chyba sie skusze na taka lampe..
d750 + d800+dk17m+dk19+ gripy newell+> nikkor 28 1.8g , Jupiter 37a, sigma 35 art, sigma 24 art, sigma 50 art, sigma 85 art +> sb910 + 400ws z aku +yn685 -> kiev 60 + sonnar 180
https://500px.com/witoldpiotrowski
Ja mam dp-600, sowart też. Działają.![]()
Dzięki Seba![]()
O ile jeszcze ktoś tu zagląda, to się podpytam. Chodzi mi o lampy Quantuum DP-300, chyba będą kupowane w połowie kwietnia. Nigdy nie bawiłem się w błyskanie z krótkimi czasami, ale kiedyś trzeba zacząć. Rozumiem, że yn603 odpada, więc trzeba będzie coś dokupić. I tu takie pytanie: czy wystarczą tylko yn622n, czy potrzebny też yn622n-tx? Regulację opóźnienia błysku ma tylko tx. A może Pixel King - tylko który?
Ponieważ nie mam Tapatalka, to post dodałem poprzez kliknięcie ZAMIEŚĆ SZYBKĄ ODPOWIEDŹ na dole strony otworzonej w domyślnej przeglądarce mojego laptopa. Podobno też tak można
Przy starych YN-602 pewnie zostaje tylko 1/200 i szare filtry jeśli dobrze rozumiem?
Szare filtry działają w równym stopniu na zastane i błyskowe, więc nie wszędzie można ich użyć.
Z DM2 300Ws Jinbei YN603 działały z 1/250, przy 1/320 był mały czarny pasek u góry kadru do wycięcia. YN603-II podobno są takie same, więc będzie podobnie.
Ponieważ nie mam Tapatalka, to post dodałem poprzez kliknięcie ZAMIEŚĆ SZYBKĄ ODPOWIEDŹ na dole strony otworzonej w domyślnej przeglądarce mojego laptopa. Podobno też tak można
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Wszystko jasne. Wczoraj kupowałem właśnie Quantuuma DP-600. Dzięki uprzejmości bardzo uprzejmego sprzedawcy przetestowaliśmy ją razem z wyzwalaczami YN622, ale w wersji C.
Pan sprzedawca miał tylko nadajnikoodbiorniki, ale zeszliśmy na Canonie do 1/4000 i błysk był nawet na 1/1 bez żadnego błędu z synchronizacją. Świetna sprawa.
Pytanie: Czy za pomocą YN622N będę mógł wyzwolić każdą lampę przy 1/4000 bez błędów synchronizacji? Np. moją DP-600 i starsze YN-460?
Co lepsze - szare filtry - jeśli tak, to jakiej firmy - system mocowania Cokin? czy inwestycja w zestaw czterech RX-TX YN622N? Szare filtry można wykorzystać jeszcze przy pejzażu.
W każdym razie jestem pod wrażeniem tego co zrobiliśmy wczoraj w sklepie.
Na YN602 lampa synchronizuje się bez problemu do 1/200. Ale wiadomo - na 85 1.4 gdy jest nieco jaśniej dobrze byłoby też móc robić bez przepałów.
Mam 3 sztuki odbiorników YN602 i nadajnik, musiałbym je sprzedać, bo są niekompatybilne z YN622N. Przy tych szarych filtrach dałoby się je wykorzystać, ale z drugiej strony jeśli efekt byłby lepszy a praca łatwiejrza?
Ostatnio edytowane przez Śprotek ; 13-03-2015 o 13:46
Skontaktuj się z nami