Close

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 97

Domyślnie

Testował już ktoś czy lampa błyska na krótkich czasach?

Domyślnie

Czy ktoś używa tych nowych Quantuumów DP-600(dualpower z 2014r) i może sprawdzić czy działają z krótkimi czasami bo stare wersje działały.

Domyślnie

Kurka nikt nie ma tych nowych DP-600 ???

Domyślnie

Ja mam dp-600, sowart też. Działają.

Domyślnie

O ile jeszcze ktoś tu zagląda, to się podpytam. Chodzi mi o lampy Quantuum DP-300, chyba będą kupowane w połowie kwietnia. Nigdy nie bawiłem się w błyskanie z krótkimi czasami, ale kiedyś trzeba zacząć. Rozumiem, że yn603 odpada, więc trzeba będzie coś dokupić. I tu takie pytanie: czy wystarczą tylko yn622n, czy potrzebny też yn622n-tx? Regulację opóźnienia błysku ma tylko tx. A może Pixel King - tylko który?
    Ponieważ nie mam Tapatalka, to post dodałem poprzez kliknięcie ZAMIEŚĆ SZYBKĄ ODPOWIEDŹ na dole strony otworzonej w domyślnej przeglądarce mojego laptopa. Podobno też tak można

Domyślnie

Przy starych YN-602 pewnie zostaje tylko 1/200 i szare filtry jeśli dobrze rozumiem?

Domyślnie

Szare filtry działają w równym stopniu na zastane i błyskowe, więc nie wszędzie można ich użyć.
    Z DM2 300Ws Jinbei YN603 działały z 1/250, przy 1/320 był mały czarny pasek u góry kadru do wycięcia. YN603-II podobno są takie same, więc będzie podobnie.
    Ponieważ nie mam Tapatalka, to post dodałem poprzez kliknięcie ZAMIEŚĆ SZYBKĄ ODPOWIEDŹ na dole strony otworzonej w domyślnej przeglądarce mojego laptopa. Podobno też tak można

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rwpb Zobacz posta
    Szare filtry działają w równym stopniu na zastane i błyskowe, więc nie wszędzie można ich użyć..
    Owszem. Ale .. mozna podkręcić moc lampy (albo przeciwnie - zmniejszyć) w ten sposób zmieniając proporcje błysk/zastane.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów