Testował już ktoś czy lampa błyska na krótkich czasach?
Szukaj
Testował już ktoś czy lampa błyska na krótkich czasach?
Czy ktoś używa tych nowych Quantuumów DP-600(dualpower z 2014r) i może sprawdzić czy działają z krótkimi czasami bo stare wersje działały.
Kurka nikt nie ma tych nowych DP-600 ???
Ja mam dp-600, sowart też. Działają.![]()
Dzięki Seba![]()
O ile jeszcze ktoś tu zagląda, to się podpytam. Chodzi mi o lampy Quantuum DP-300, chyba będą kupowane w połowie kwietnia. Nigdy nie bawiłem się w błyskanie z krótkimi czasami, ale kiedyś trzeba zacząć. Rozumiem, że yn603 odpada, więc trzeba będzie coś dokupić. I tu takie pytanie: czy wystarczą tylko yn622n, czy potrzebny też yn622n-tx? Regulację opóźnienia błysku ma tylko tx. A może Pixel King - tylko który?
Ponieważ nie mam Tapatalka, to post dodałem poprzez kliknięcie ZAMIEŚĆ SZYBKĄ ODPOWIEDŹ na dole strony otworzonej w domyślnej przeglądarce mojego laptopa. Podobno też tak można
Przy starych YN-602 pewnie zostaje tylko 1/200 i szare filtry jeśli dobrze rozumiem?
Szare filtry działają w równym stopniu na zastane i błyskowe, więc nie wszędzie można ich użyć.
Z DM2 300Ws Jinbei YN603 działały z 1/250, przy 1/320 był mały czarny pasek u góry kadru do wycięcia. YN603-II podobno są takie same, więc będzie podobnie.
Ponieważ nie mam Tapatalka, to post dodałem poprzez kliknięcie ZAMIEŚĆ SZYBKĄ ODPOWIEDŹ na dole strony otworzonej w domyślnej przeglądarce mojego laptopa. Podobno też tak można
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Skontaktuj się z nami