Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Domyślnie

Sorry, ale nie uwazam abym przesadzal. D70+kit i lampa. Tyle podaje producent i tyle sie miescie 35 i 50 nie licze bo wielkosc zadna. Po drugie jak to wszytsko upchasz to dostep baaaardzo utrudniony i tak jak napisalem przy kombinowaniu z otwieraniem na jedna szelke moze wszystko wypasc...A zmien sobie obiektyw w locie....
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

ekonom
    Gość

Domyślnie

no to zdecydujcie sie jeden mowi jedno a drugi drugie.... Nie zalezy mi na szybkosci i latwego dostepu do sprzetu natomiast fajnie ze ten plecaczek ma gorna komore na duperele a dolna na sprzet foto...tylko chodzi mi wlasnie o wykonanie i solidnosc tej dolnej komory - jak to w praktyce wyglada? Ja bym chcial nosic w dolnej komorze aparat z kitowym obiektywem ,50mm sb800 i moze jakis 70-300 - wejdze? czy trzeba to bedzie noga upychac? Napiszcie prosze nieco wiecej spostrzezen z uzytkowania tego plecaka.

Domyślnie

Pisalem...

W dolnej komorze miesci sie: body + 18-70, 70-300G, 50/1.8, lampa, 2 ladowarki (na paluszki i na akumulator aparatu), dodatkowe zasilanie, karty.
    To wszystko wejdzie na pewno. Jezeli nie chcesz wydawac 2x tyle za model Rover AW to nic lepszego dwukomorowego nie znajdziesz. Bo w tej cenie (do 200zl) to najlepsze rozwiazanie.

A co do szybkosci wyjmowania sprzetu... czego mozna oczekiwac od plecaka za 200zl? W ogole jak sie chce szybko wyjmowac sprzet to sie kupuje torbe, np. model reporter.
    Pozdr.
    Piotr Chodorowski

Domyślnie

ekonom, spokojnie ci wejdzie to co wymieniles, bez upychania noga. Ba! Nawet nie trzeba upychac kolanem. Nalezy tylko dobrze ustawic przegrodki. Podpowiem tylko ze u mnie body nie lezy centralnie.
    D80 | N 18-70 | T 17-50 2.8 | N 80-200 2.8 | N 24 2.8 | N 50 1.8D | SB800 | oraz inne klamoty |
    Zapraszam tekus.net | ŁÓDZKA GRUPA FOTOGRAFICZNA KORAB

ekonom
    Gość

Domyślnie

no to chyba sie zdecyduje na ten plecaczek - torby nie chce i tyle! Plecak jest moim zdaniem wygodniejszy na dluzszych pieszych dystansach albo do jazdy na rowerze. Dzieki serdecznie za wasze wypowiedzi!

pozdrawiam!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonom
    Ciekawy jestem tylko czy sprzet jest bezpieczny w tej dolnej komorze - np. w momencie kiedy kladziemy plecak na ziemie i takie tam. Czy jest solidnie wykonany? Czy jest w miare sztywny a nie taki "flak" ?
    Jest solidnie wykonany. Ja ostatnio "polozylem" ten plecak ze sprzetem na ziemi z wysokosci okolo pol metra i nic sie nie stalo... skonczylo sie na strachu
    Pozdrawiam Giuppo

Domyślnie

Zalezy co dla kogo znaczy bezpiecznie. Plecak ma tylko 1cm pianki, bez usztywnien. Ocen sam czy jest bezpieczny, bo dla mnie nie jest...
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krapkowice

Domyślnie

Jest!!! Przyjechał do mnie wczoraj plecak Orion trekker II. Oczywiście zakupiony u Hesji!! Nie ma jak pewny zakup, a cena też bardzo dobra.
    Przyjechał szybko i z paragonikiem w środku!

Plecak bardzo ładnie się prezentuje. Nie mam wielkiego doświadczenia aby móc porównać z innymi. Jednak mi się podoba i jest jak na moje oko bardzo dobrze wykonany. W końcu to Lowepro. Dolna komora nie jest ogromna, ale dla mnie wystarczająca. Zapewniam, że choć ma mtylko D70 z kitem i 70-300, że zmieści się tu i lampa i jeszcze jeden obiektyw.
    No a górna komora z fajnymi kieszonkami itp. Przydatna ta górna przestrzeń. Nie muszę dodatkowych potrzebnych na codzień rzeczy pakować od czego innego. Mam w jednym plecak to wszystko co na codzień potrzebne u góry i sprzęt na dole.
    Fajnie jest wyprofilowany, siateczka na cześći przylegającej do pleców.
    A dół wydaje się bezpieczny. Pomimo, że nie jest usztywniany to pianka w pewnym sensie usztywnia dolną część. Jeżeli ktoś nie potraktuje plecaka ze sprzętem jako piłki to powinno być ok.

Proszę pamiętajcie, że plecak to nie torba a torba to nie plecak!!! I już. Mają troche inne zalety i nie adekwatne jest porównywanie.
    Chciałem plecak i mam. W tej cenie trudno o coś lepszego. Jak bym miał z 550 zł to bym się nie zastanawiał i wybrał bym Oriona ale nie treekera. Jest to połączenie torby i plecaka - Extra sprawa.

Jak narazie jestem zadowolony z trekkera i jak się na tyle rozbuduje, że się nie zmieszcze to się przerzucę. Ale to jeszcze potrwa a teraz trzeba coś używać!

[ Dodano: Czw 19 Maj, 2005 ]
    Świeże spostrzeżenie. Tym razem negatywne. D70 z założonym 70-300G i osłoną słoneczną nie mieści się. Trzeba koniecznie zdjąć osłonę by tak na styk włożyć D70 z założonym 70-300G.
    D70 + kit + 70-300G + 512 SanDisk ultra 2 + Lowepro orion trekker II.

Domyślnie

Mogę troche odkopać? Czy do tego plecaka zmieściłby mi się d90 +55-300+50 1.8? Ogółem potrzebuję jak najtańszego plecaka własnie do tego sprzętu i żeby jeszcze jakieś klamoty weszły jak np. wyjde na miasto, czyli jakieś jedzenie, picie, portfel itp.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów