Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19
    Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krapkowice

Domyślnie Lowepro Orion Trekker II??

Potrzebuję ubranko na moje D70 plus małe conieco pod kreską. Zamawiam u Hesji jutro, najprawdopodobniej będzie to plecak. Wielu doradza mi torbę, ale ja jakoś nie "widzę" tego. Wolę chyba na codzień nosić plecak, wygodniej i łatwiej. i co ważniejsze mniej się rzuca w oczy i wyróznia. Choć zdaję sobie sprawę, że torby zaletą jest dostępność do sprzętu.
    Ale do rzeczy.

- Jeśli ktoś używał lub używa orion trekkera (szczególnie II) to prosze o podzielenie się doświadczeniami i wrażeniami z obcowania z tym plecakiem.

- Czy da się wyciągać sprzęt z plecaka nosząc go na jednym ramieniu i odsuwając zamek dolnej komory tam gdzie jest właśnie sprzęcik?

- Czy da się jakoś podpiąć statyw do niego, albo jakkolwiek przenosić statyw nim?
    D70 + kit + 70-300G + 512 SanDisk ultra 2 + Lowepro orion trekker II.

Domyślnie Re: Lowepro Orion Trekker II??

Cytat Zamieszczone przez Matam
    - Jeśli ktoś używał lub używa orion trekkera (szczególnie II) to prosze o podzielenie się doświadczeniami i wrażeniami z obcowania z tym plecakiem.
    Jak masz nie za dużo sprzętu to OK. Jak dla mnie zaletą jest gorna komora, do ktorej mozesz zapakowac podreczne rzeczy podczas wyprawy.

- Czy da się wyciągać sprzęt z plecaka nosząc go na jednym ramieniu i odsuwając zamek dolnej komory tam gdzie jest właśnie sprzęcik?
    Mi sie udaje Ale nie jest to tak szybko jak z torby.

- Czy da się jakoś podpiąć statyw do niego, albo jakkolwiek przenosić statyw nim?
    Nie ma takiej mozliwosci, chyba ze zaczniesz cudowac z pasem biodrowym + jakies rzepy i zaczepy do gornej raczki.
    Pozdr.
    Piotr Chodorowski

Domyślnie

Trochę mało klamotów jak na plecak , chyba że przedział żywnościowy będzie
    to wszystko w Novę 2-3 spokojnie wejdzie , oprócz tego statywu oczywiście
    Pozdrawiam
    NIKON F100 / MB15 / TOKINA 28-80 2.8 AT-X PRO / METZ 54 MZ 3 / LOWEPRO NOVA 3 AW / MF 680 B / MF 234 RC

Domyślnie

W dolnej komorze miesci sie: body + 18-70, 70-300G, 50/1.8, lampa, 2 ladowarki (na paluszki i na akumulator aparatu), dodatkowe zasilanie, karty.
    Wiec nie jest tak zle...
    Pozdr.
    Piotr Chodorowski

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krapkowice

Domyślnie

Dokładnie o to chodzilo viz!!! Tyle planuje zdobyć w najbliższych miesiącach albo i więcej czasu mi to zajmie. Cieszę się, że ktoś używa taki sprzęt docelowo jaki ja będę miał i jeszcze w tym samym ubranku!
    Szkoda tylko tego statywu, ale co tam. Nie widzę w tej cenie podobnie dobrego dla mnie rozwiązania. Fakt iż można do górnej komory jakieś codzienne rzeczy wepchać jest zapewne bardzo praktyczny i to dodatkowo mnie cieszy.
    D70 + kit + 70-300G + 512 SanDisk ultra 2 + Lowepro orion trekker II.

ekonom
    Gość

Domyślnie

ja tez sie zdecyduje raczej na ten plecak...miesci wszystkie niezbedne rzeczy foto i do tego gorna komora. Ciekawy jestem tylko czy sprzet jest bezpieczny w tej dolnej komorze - np. w momencie kiedy kladziemy plecak na ziemie i takie tam. Czy jest solidnie wykonany? Czy jest w miare sztywny a nie taki "flak" ?

Domyślnie

Lowepro są z reguły solidnie wykonane ja jednak przed zakupem starałbym się przeprowadzić analizę organoleptyczną , coby po zamówieniu nie było rozczarowań że za mały , za duży , za wysoki ,za ciężki...niepotrzebne skreślić
    Pozdrawiam
    NIKON F100 / MB15 / TOKINA 28-80 2.8 AT-X PRO / METZ 54 MZ 3 / LOWEPRO NOVA 3 AW / MF 680 B / MF 234 RC

Domyślnie

A czy taki plecak poradzi sobie z wiekszymi gabarytowo body (F70), gdy szukalem torby to sie troche nachodzilem.

PS: Jakies paski do przymocowania statywu to sobie mozna w razie koniecznosci kupic i doszyc... koszt jakies 10 zl??
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Domyślnie

Uzywalem i pozbylem sie szybciutko wersji pierwszej. Po pierwsze dostep do sprzetu bardzo utrudniony. Mozna co prawda kombinowac z jedna szelka na ramieniu, ale wtedy nigdy nie wiadowo czy cos nie wypadnie(plecak jest dosc plytki a komora otwiera sie baaaaaaardzo szeroko)! Najlepiej jest go postawic lub poprosic towarzysza wedrowki o wyciagniecie sprzeta. Jak sie go postawi to sie zabrudzi i jest to wqrzajace(fetyszysta ze mnie). Statywu nie przytroczysz chocbys nie wiem jak sie zwijal, poprostu plecak jest miekki i statyw hula jak Bog da. Komora ladunkowa jak mala, duzo za mala. W plecaczku Rover to jest to! Wchodzi cienki polar i nic wiecej. Kiedy posiadalem ten plecak dysponowalem F75+28-80+70-300+SB-26 i troche szmelcu. Powiem, ze ciezko to bylo sensownie upchac. Jednym slowem- nie polecam (qfa, dwa slowa )
    2x D750 | 2x MB-D16 | SB-800 | SB-900 | N24-70/2.8 | N80-200/2.8 AF-S

Domyślnie

Redskull chyba przesadzasz, alez kazdy czegos innego wymaga.
    Ja mam Orion Trekker (I), duzym plusem jest to ze wyglada jak zwykly plecak.
    Do dolnej czesci miesci sie bez problemu: d70+kit z tulipanem, 50mm, 35mm, SB800, bateria. Jezeli lampe przerzuce do gornej komory to wejdzie jeszcze 70-300. Kwestia upakowania. Dolna komora jest dosc sztywna wiec bez nadmiernej delikatnosci stawiam na ziemi.
    D80 | N 18-70 | T 17-50 2.8 | N 80-200 2.8 | N 24 2.8 | N 50 1.8D | SB800 | oraz inne klamoty |
    Zapraszam tekus.net | ŁÓDZKA GRUPA FOTOGRAFICZNA KORAB

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów