Szukaj
fajnie uchwycone (aczkolwiek moim zdaniem można było dużo ciaśniej)
mam wrażenie, że troszkę za ciemno (mimo wysokiego ISO)
czyżby w tej hali było aż tak słabe światło?
może punktowy pomiar światła by się lepiej sprawdził od matrycowego?
Masz może zdjęcia Klubu Kibica ??
Jakoś niespecjalnie dla mnie. Wiem, że to reportaż, ale możnaby je nieco obrobić. Momenty też na pewno mogłyby być lepsze.
Robiłem zdjęcia na Podpromiu i jest tam bardzo jasno jak na hale.
Koniecznie odwiedź Podkarpacką Grupę Fotograficzną na Nikoniarzach : Forum Grupy PODKARPACKIEJ
Informacja jak się z nami spotkać : Czwartkowe P I W K O (czyli jak się z nami spotkać)
Jesteś z Podkarpacia : Jak do nas dołączyć
Faktycznie foty trochę ciemne. Można by w kompie podciągnąć ciutBrakuje mi też trochę kontrastu.
Co do kadrów to ja wolę zdecydowanie ciaśniejsze i oprócz obrony i odbioru więcej walki na siatce.
Po co przymykasz do 3.2? Chyba, że to sigma, wtedy zrozumiem, że może Ci nie trafiać w punkt.
Pzdr
Z tego co pamiętam to pomiar światła miałem ustawiony właśnie na punktowy a nie matrycowy ale nie wiem, może masz rację Bartos bo nie chce mi się sprawdzać teraz w exifach. Co do jasności to mnie się wydawało że te zdjęcia są trochę za jasne a nie za ciemne, przynajmniej tak to wygląda na moim laptopie ale pewnie macie racje. Hala dość jasna z tym że nie zawsze jest włączone pełne oświetlenie i mój D90 z isso za bardzo tam już nie wyrabia. Obróbka rzeczywiście tylko podstawowa ale robiona na szybko na hali. Co do walki na siatce to trochę ogniskowej brakuje. A przysłona przymknięta do 3.2 bo to faktycznie sigma i wolę ją ciut domknąć zawsze. Dzięki wszystkim za opinie.
Skontaktuj się z nami