Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Domyślnie akumulator do d 3100

kochani szukam akumulatora jakiegoś zamiennika sprawdzonego do d3100 obecnie mam orginał en - el -14 7,4 v i
    i robi mi numer jak w tej reklamie stamina sony i koniec po zabawie a orginał to wydatek ok 250 zł dzięki za pomoc pozdrawiam wszystkich

Domyślnie

Właśnie widziałem aukcje akumulatora do D300 za 1zł, nowy nieużywany, oryginalny, może poszukaj na aukcjach. Mam jeden zamiennik już nie pamiętam jakiej firmy i ci powiem, że ma ze 50% mocy mniej niż oryginał. Szukaj na w Internecie oryginałów, a nuż się trafi coś do 100zł.
    Coraz mniej Nikona.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Strzelce Opolskie

Domyślnie

Tak jak przedmówca. Nie ma sensu zakupowania zamienników jeżeli chodzi o akumulatory. Narazie widziałem na allegro oryginał za 209 zł, ale trzeba jeszcze chwilę poczekać i pojawi się więcej i cena napewno spadnie.
    D800 | D90 | N80-200 | N28 1.8| S50 1.4 | Metz 48 |

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

Korzystając z okazji chciałbym się ze wszystkimi przywitać bo od niedawna jestem posiadaczem (amatorem) nowego D3100.
    Też poszukuje zamiennika akumulatora do tego aparatu.
    Cytat Zamieszczone przez Bronek Zobacz posta
    Tak jak przedmówca. Nie ma sensu zakupowania zamienników jeżeli chodzi o akumulatory. Narazie widziałem na allegro oryginał za 209 zł, ale trzeba jeszcze chwilę poczekać i pojawi się więcej i cena napewno spadnie.
    Przeważnie zamienniki (do większości aparatów) chodzą po około 40 - 50 zł. Z prostej matematyki wychodzi, że za cenę oryginału można nabyć ok 4 zamienniki.
    Wiec nawet jak zamienniki zużywają się dwukrotnie szybciej niż oryginały, to i tak dłużej nam starczą ze wzgledu na ich ilość
    To takie moje proste rozumowanie
    A z zamiennikami do D3100 faktycznie jest na razie krucho

Domyślnie

Tak z ciekawości tam w aku jakaś elektronika albo chip siedzi, że tak mało jest zamienników do D3100/5100 ?
    Z5 + N24-200 + FTZ II + T17-35/2,8-4+ N70-300 (AF-P)
    D7200 + S18-35/1,8 + S10/2,8 + S17-70/2,8 + N10-20, N18-55 (AF-P) + N70-300 DX (AF-P)

Domyślnie

Niestety tak a na dodatek soft w puszce sprawdza czy go ma. Jeśli nie to nie pozwoli uruchomić aparatu.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Tarnowskie Góry

Domyślnie

I tym sposobem chcąc nie chcąc stałem się posiadaczem drugiego aku... trzeba japończykom przyznać, że pomyśleli jak zarobić na dodatkowych akumulatorach.

P.S. Jako że to pierwszy post to chciałem się również przywitać i pozdrowić wszystkich użytkowników.

Domyślnie

Czyli jak widzę do tej pory żadnego zamiennika do d3100 nie dostaniemy ?

Na allegro są tylko dwa rodzaje, oryginał i jakiś chiński wynalazek z pojemnością 2900 który niestety nie pasuje.

Pewnie też nie będzie zamiennik działać w baterypack ?

Domyślnie

sory za mały odkop ale jak ma się sprawa w przypadku baterypacku czy można tam władować zamiennik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vellar Zobacz posta
    sory za mały odkop ale jak ma się sprawa w przypadku baterypacku czy można tam władować zamiennik
    Wkladasz oryginalna i zamiennik razem. Wtedy zadziala i bedzie siorbal prad takze z podroby.
    Cwaniaczki z tym czipem.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów