Dużo mówi się o premierach lustrzanek Nikona, a jak myślicie, czy Nikon zaprezentuje nam następcę SB-900. Czego byście oczekiwali od nowej lampy z półki pro, co Wam się nie podoba i co byście poprawili w tej sabinie?
Szukaj
Dużo mówi się o premierach lustrzanek Nikona, a jak myślicie, czy Nikon zaprezentuje nam następcę SB-900. Czego byście oczekiwali od nowej lampy z półki pro, co Wam się nie podoba i co byście poprawili w tej sabinie?
Czego tu oczekiwać, w wątku o wadach SB 900 już wszystko wyliczyli.
Ja bym oczekiwał jedynie wytrzymałości na ciepło![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
nic bym nie poprawiał, działa równie dobrze jak sb-800, ale jak dla mnie mogą wprowadzać jak najszybciej następcę, bo pasowałoby mi kupić jeszcze jedną "900" i wcale bym się nie obraził jakby staniała
Następca? Tak szybko po premierze?
qurde no w sumie sb 900 można za 1350 dostać jak nie mniej ale czyżby tak szybko już miałaby być zastąpiona??? , sam na dniach właśnie jako zapas do sb 800 planuje 900![]()
Jak dla mnie mogliby wywalić na obudowe więcej opcji tak jak w SB700. Zmiany robiłoby się błyskawicznie
D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |
Jak wyżej: żeby się mniej przegrzewała, więcej przełączników na obudowie i od siebie dorzuciłbym jakiś wskaźnik poziomu bateriiAle i tak na miejscu nikona nie spieszyłbym się z premierą, bo 900tka jest stosunkowo nowa i rzeczywiście niewiele da się w niej ulepszyć, chyba, że wsadzą zoom 500mm
![]()
D800, sigma 70-200 2.8, nikkor 50 1.4G, Tamron 17-50 2.8, sb900
SB-1000 mogła by mieć wyższą LP np. zbliżoną mocą do wybuchu supernowej, a strob mógłby być kopią pulsarów.
Wtedy sprzedałbym wszystkie 5 swoich sabin i kupił 5 SB-1000.
A CLS właśnie - bez sensu są te przedbłyski mogli by zrobić komunikację telepatyczną.
wpisz 🐒i foto ale nie taką małpę jak w zoo tylko taką jak w emajlu
ŚREDNI FORMAT jest tylko średni MIKRO CZTERY TRZECIE jest mikro KROP to wycinek całości PEŁNA KLATKA jest najlepsza bo jest pełna
Nie rozwalam, ten wątek jest powalony, po co zmieniać coś co jest idealne.
wpisz 🐒i foto ale nie taką małpę jak w zoo tylko taką jak w emajlu
ŚREDNI FORMAT jest tylko średni MIKRO CZTERY TRZECIE jest mikro KROP to wycinek całości PEŁNA KLATKA jest najlepsza bo jest pełna
Skontaktuj się z nami