Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tbogdanowicz Zobacz posta
    Jak poprzełączałem sobie zdjęcia to fajnie widać ten pożyczony fragment. Gdybyś wcześniej nie zapowiedział co zrobisz, można by pomyśleć to błąd przy selektywnym rozjaśnianiu.
    Wbrew temu co niektórzy myślą, zrobienie dobrego fotomontażu wcale nie jest proste. (No chyba że ktoś ma do tego specjalne narzędzia - ja takowych nie posiadam ).
    To nie tajemnica, ze ingeruje w zdjecia.....praktycznie kazda moja fotografia jest przynajmniej sprzatana z niepotrzebnych "przeszkadzajek" jak np, druty czy jakies nieladne wchodzace w kadr elementy
    Gdybym odrazu zrobil taka wersje i jeden z forumowiczow by nie zwrocil na to uwagi to mysle, ze malo kto by sie dowiedzial

Cytat Zamieszczone przez mks33 Zobacz posta
    Ja tak trochę od tematu. Pozdrawiam wszystkich którzy mają na nazwisko Kaczmarek, czyli tak jak ja
    Ja tez pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Greg77 Zobacz posta
    To nie tajemnica, ze ingeruje w zdjecia.....praktycznie kazda moja fotografia jest przynajmniej sprzatana z niepotrzebnych "przeszkadzajek" jak np, druty czy jakies nieladne wchodzace w kadr elementy
    Gdybym odrazu zrobil taka wersje i jeden z forumowiczow by nie zwrocil na to uwagi to mysle, ze malo kto by sie dowiedzial

Ja tez pozdrawiam
    Ależ ja daleki jestem od krytykowania takiego zachowania. Nie to miałem na myśli. Znam wprawdzie takich, którzy "wychowali się" na slajdach i teraz podobnie traktują cyfrę. Dla mnie ważniejsze jest jak wygląda efekt końcowy niż jakich technik się używało. Dobrze tylko by było jasne że to np. sklejka z 3 zdjęć lub HDR.
    Czy malarza ktoś pyta o prawdziwość barw, o to czy na pewno nikogo nie było w polu widzenia??? Myślę że nie.

Pozdrawiam.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tbogdanowicz Zobacz posta
    Ależ ja daleki jestem od krytykowania takiego zachowania. Nie to miałem na myśli. Znam wprawdzie takich, którzy "wychowali się" na slajdach i teraz podobnie traktują cyfrę. Dla mnie ważniejsze jest jak wygląda efekt końcowy niż jakich technik się używało. Dobrze tylko by było jasne że to np. sklejka z 3 zdjęć lub HDR.
    Czy malarza ktoś pyta o prawdziwość barw, o to czy na pewno nikogo nie było w polu widzenia??? Myślę że nie.

Pozdrawiam.
    Tak wiec, jeden kadr z filtrami polowkowymi, wolane CNXem a w PSie nalozony kawalek trawy po prawej stronie lodki.
    Na oryginale bylo tam straszne bloto wiec trzeba bylo poprawic

Cytat Zamieszczone przez krzysztofz24 Zobacz posta
    Masz moze cos z tele z tym niebem?
    Mam, ukradlem na kilka minut hoobiemu tele z plecaka Niestety musze mic pomysl na te zdjecia z tele....

Domyślnie

Mam, ukradlem na kilka minut hoobiemu tele z plecaka Niestety musze mic pomysl na te zdjecia z tele....
    Wiadoma sprawa. Ja jeszcze czasami stosuje "lezakowanie poobrobkowe" , czyli zostawiam gotowa fote na pare dni i pozniej wracam coby ewentualnie skorygowac/doszlifowac wlasna wizje. Kurde, cos czuje ze to niezla fota bedzie...mam nadzieje, ze szybko wymyslisz pomysl.
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Tak wiec, jeden kadr z filtrami polowkowymi, wolane CNXem a w PSie nalozony kawalek trawy po prawej stronie lodki.
    Na oryginale bylo tam straszne bloto wiec trzeba bylo poprawic
    Prawie jak spowiedź

Domyślnie

[...] i jeden z forumowiczow by nie zwrocil na to uwagi [...]
    Grzesiu, to wszystko w imię i dla dobra nauki.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nikonozaur Zobacz posta
    Grzesiu, to wszystko w imię i dla dobra nauki.
    Taaa ja wiem

Domyślnie

Lodki juz mi sie troche przejadly, a ty tu jeszcze ja wyeksponowales szerokim...ale zdjecie jest po prostu swietne. Super kolory, detale, swiatlo.
    A to co sie dzieje na niebie w dali - bajka.
    Masz moze cos z tele z tym niebem?
    Fuji S5Pro / F801 / Reflecta / N16-85VR / N50f1.4G / T70-300 / S24-70HF / H50f2 / Benro A-198n6 / Triopo B3 /
    Pozdrawiam, Krzysiek.

Domyślnie

Tyle tych lodek ...nie ogarniam tego
    Cheers!

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów