Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Domyślnie

E no ale dramatu w S15-30 też nie ma a cenowo pół darmo w porównaniu z N16-35 czy już nie mówiąc o N14-24
    Dawniej system N - obecnie L(M) + F

Domyślnie

ja do Sigmy jestem lekko zdystansowany, szkla ktore mialem miewaly dziwne problemy

jednak niezaleznie od tego biore opcje z VR ze wzgledu na mozliwosc zabawy dosc dlugimi czasami z reki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBAS95 Zobacz posta
    A ja dopiero kupiłem Sigmę 15-30 i jestem zachwycony. Dystorsji praktycznie nie ma, a jeżeli jest, to o wiele mniejsza niż w 24-70. AF chodzi szybko. Może zamiast 16-35 vr warto zastanowić się nad tym szkłem?
    Mam i polecam. Poza jednym wyjątkiem a mianowicie praca pod światło No i brak możliwości użycia filtrów też parę osób zniechęci
    Nikon FX

Domyślnie

Upodobałem sobie w 16-35f4VR czas 1/10s. Wychodzi to idealnie wręcz.
    Pozdrawiam
    Jacek
    "Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"

Domyślnie

1/10s trzymam z ręki na 17mm z S17-35.
    Jak testowałem N16-35 VR to z trudem ale udawało się otrzymać ostre 1/2s, bez problemów natomiast 1/5s.
    Szkło genialnie ostre od brzegu do brzegu na f/4. Ale już na f/8-11 różnic wielkich nie widać pomiędzy nim a moją S17-35.

AF też podobny.
    Przewaga f/2.8 - no czasem się przydaje, ale winieta (kto co lubi) monstrualna na FX praktycznie na większości tego typu szkieł.
    (pomijam w moich rozważaniach N14-24). Więc jak dla mnie i tak trzeba domykać minimum do f/5.6
    Parę słoików + głowa na karku...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Meggido Zobacz posta
    Upodobałem sobie w 16-35f4VR czas 1/10s. Wychodzi to idealnie wręcz.
    A ja robię na 1/3s 15-30 z ręki i wychodzą nieporuszone
    NIKON SYSTEM

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KUBAS95 Zobacz posta
    A ja robię na 1/3s 15-30 z ręki i wychodzą nieporuszone
    To pogratulowac techniki focenia. Z pomoca VR zrobilbys jeszcze dluzsze czasy z reki.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu Zobacz posta
    To pogratulowac techniki focenia. Z pomoca VR zrobilbys jeszcze dluzsze czasy z reki.
    Raczej nie.... Próbowałem przy 1/5s z mojego 105/2,8 VR i już jest mały problem. Wiem, że to zupełnie inne szkło, ale jak na 105mm to całkiem niezły wynik
    NIKON SYSTEM

Domyślnie

wlasnie, to zupelnie inna ogniskowa

Domyślnie

Osobiście nie płaczę z powodu braku stabilizacji. Grunt to ostre obrazy, a 15-30 pozwala zrobić naprawdę super zdjęcia. Wg. mnie brak dystorsji, co pozytywnie zaskakuje. No i ta plastyka obrazu oferowana przez Sigmę.....
    NIKON SYSTEM

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów