Co sądzicie o tym szkle i jak się mają nowe egzemplarze (te z wagą 750gram) do starszych sprzed 3 lat (tych z wagą 790 gram)?
Szukaj
Co sądzicie o tym szkle i jak się mają nowe egzemplarze (te z wagą 750gram) do starszych sprzed 3 lat (tych z wagą 790 gram)?
Fuji S5pro...każdego dnia uczę się Ciebie od nowa...
Te nowe są z Chin? Też jestem ciekaw różnic w jakości.
Może te nowe mniej aberrują?
starym się to zdarzało...niestety
Reszta to pierwsza klasa co tu pisać.
Zobacz jeszcze Sigmę 150mm HSM bo jest teraz w b.dobrej cenie.
Ostatnio edytowane przez sebar1 ; 25-02-2011 o 00:13
D700 + N50 f1.4G / N105VR Micro f/2.8G / Tokina 400 AT-X f/5,6 / N28-105D
Tyle, że uzyskać skale odwzorowania np 3:1 w proponowanej sigmie raczej ciężko.
miałem tę Sigmę i ...sprzedałem, bo była ciężkawa ale brzytwa i żyleta...
Dziś byłem odebrać zamówiony egzemplarz 105-tki, bo miesiąc temu w Fotojokerze tamtejszy miał uszkodzony AF- nie działał... dziś przyszedł do RTV AGD mój zamówiony i... okazało się, że jest uszkodzony... nie działa AF, w ogóle... czekam teraz na 3 egzemplarz, chociaż mam już trochę obaw, czy skoro dwa miały identyczną wadę, trzeci tez nie okaże się felerny- jakaś kiepska partia wyszła Chińczykom
Czy ktoś z Was użytkuje chińskie egzemplarze???
Mam oba i nikona 105vr (japonska wersja) i sigme 150 hsm....
I niepowiedzialbym ze 105 lepsza od 150..
Baaa, moim skromnym zdaniem 150 jesli chodzi o makro jest nie do pobicia
pozdro
Ostatnio edytowane przez nyny1 ; 26-02-2011 o 12:19
Nie działało w ogóle ustawianie ostrości, ani w AF (być może był zablokowany) ani w manualu- pierścień się obracał, ale skala odległości ani drgnęła- czy to nie jest przypadkiem jakaś cała wadliwa partia??? Może by tak Nikon się do tego ustosunkował i podał jakieś nr seryjne od do których należy unikać???
jeśli się okaże, że kolejny egzemplarz który przyjdzie tez będzie walnięty to wracam do Sigmy 150
Skontaktuj się z nami