Szukaj
W oczach cos sie strasznego stalo jak dla mnie. Strasznie niebieskawo tam. Ogolnie mi sie podoba.
Mała Wiktoria nie wygląda na wstydliwą, bardziej na znudzoną. Pozwól jej poszaleć, dzieciaki podobno lubią dużo ruchu i są bardzo spontaniczne - wykorzystaj to.
4 mnie śmieszy - to właśnie po tym obrazku wyczuwam najbardziej, że modelka nie do końca była zainteresowana tą sesją![]()
Krzysztof Papierkowski
Minki rewelacyjne
Ale z kolorami to cos nie tak. W tle za duzo magenty, a w oczach bialka przeniebieszczone. Nie wyglada to najlepiej.
D700 i D90 + kilka fajnych szkieł + dużo chęci do pracy
Dziękuję za uwagi
Ciekawi mnie skąd efekt tych białek...? Pierwotnie przygotowywałem zdjęcia na leciwym laptopie, którego matryca już trochę świeci.. musiałem tego nie zauważyc
Jak obejrzałem w pracy na profi ekranie, to faktycznie coś z tym kolorem jest nie tak... hmm czy to może byc efekt uboczny podciągnięcia nasycenia koloru ubranka?
Białka zbyt niebieskie i ogólnie kolorystyka.....Jak masz Rawa(zakladam że w Raw robisz fotki) kliknij próbnikiem z Lightrooma własnie na białka w oku i od tego zaczynaj dalszą zabawę z WB i kolorami.Pozdrawiam.
Pracę rękami to ma już wyrobioną jak profesjonalna modelkapoz.3 dość niezła
![]()
hehe a czy modelce przyklejono ręce do twarzy :P ? daj dziecku pobiegac i się wygłupiać a ty rób zdjęcia![]()
System "C"
Mój komentarz muszę uzależnić od tego czy modelka miała być tylko sprawdzianem dla aparatu, czy również dla jego operatora.
Bo jesli chciałes zawalczyć a AF, kolorystyką Nikona to:
- nie podoba mi sie winieta
- za dużo różu (skóra aż się świeci magnetą)
- za dużo niebieskiego (białka, ale tez cienie pod oczami wpadają w fiolet)
- za zimno generalnie
- niepotrzebnie tyle kadrów, starczyłyby dwa, bo reszta nie wnosi nic nowego
Jeśli mam się wypowiadać również o pracy z dzieckiem, to za dzieckiem trzeba podążać. Można jakąś sytuację zainscenizować (a nawet trzeba), kierować nią, ale nie można oczekiwać od kilkulatków aby grzecznie pozowały...
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami