Pamela, dziewczyna, która zachwyciła mnie swoimi oczami.
Zapraszam do komentowania i oceniania.
Powiedzcie mi moi Drodzy, gdzie są ewentualne błędy.
1.
POZDRAWIAM!![]()
Szukaj
Pamela, dziewczyna, która zachwyciła mnie swoimi oczami.
Zapraszam do komentowania i oceniania.
Powiedzcie mi moi Drodzy, gdzie są ewentualne błędy.
1.
POZDRAWIAM!![]()
Ostatnio edytowane przez dalijejaparat ; 24-02-2011 o 21:38
D90 + 50mm f/1.8 D AF.
Mam 17 lat i wielkie ambicje.
Moim zdaniem troche za miękko. Za bardzo wyostrzone prawe oko modelki względem lewego. Kolorki na duży PLUSPodobają mi się.
Swoją drogą. Jak robisz taką gładką skóre?
D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |
Największy IMHO błąd to przy tym cięciu centralny kadr. Troszkę szerzej i troszkę w lewo i było cudnie. Tak jest tylko bardzo przyjemnie.
A ja widziałbym to w ogóle w pionie, bez zbędnego cięcia głowyKolorki świetne, i czepić się nie mam czego. Ale ja amator
![]()
D100 + grypa + S 18-50 DC D + N 18-200 VR + N 70-300 VR + N 50 1.8 D + SaBinka 800
Jak na mój gust to może troszkę większe F - podbródek i lewy policzek modelki jest poza ostrością (no chyba że to zasługa obróbki), no i może troszkę inne kadrowanie z innego kąta - lewe oko modelki wygląda jakoś tak nienaturalnie przekrzywione. Tło z lewej strony troszkę nieuporządkowane (kwiatek i lewy górny róg), z prawej strony jakieś odblaski. Natomiast kolory i obróbka zdecydowanie na plus![]()
D90|N18-105|N35|T90|N180|3xYN460II|RF-602|
Nie wiem czy inni,to widzą,ale inny jest kolor skóry wokół prawego oko modelki niż całej twarzy.
Zbyt duże rozmycie okolic szyi i podbródka,wiążący się z efektem wklejenia twarzy do całej reszty.
Zastanawiam sie czy nie byloby lepiej z wiekszą ogniskową przy tej odległości. Ale może to tylko moje odczucie. Piękne kolory i modelka. Faktycznie oczy ma niezwykłe.
D7k|N17-55 2.8|N Micro 60 2.8G ED|N35 1.8G|N85 1.8|SB900
Za miękko... nos zlewa się z resztą twarzyi te usta tak jakby sztucznie podniesiony kontrast...
Posiadanie Nikona nie czyni fotografem. Czyni właścicielem aparatu marki Nikon.
Jestem właścicielem- na fotografa przyjdzie czas
a to nie mejkap?
Zawsze myślałem,że kobitki malują dwa oczęta
Nawet,to jak mejkap,to i tak,to w większy czy mniejszy sposób razi,gdy widać,to na jednym oku,no ale ja się na mejkapie nie znam,ja jestem akwarystą![]()
Skontaktuj się z nami