Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Wątek: Pamela

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Kamień Pomorski

Domyślnie Pamela

Pamela, dziewczyna, która zachwyciła mnie swoimi oczami.
    Zapraszam do komentowania i oceniania.
    Powiedzcie mi moi Drodzy, gdzie są ewentualne błędy.

1.

POZDRAWIAM!
    Ostatnio edytowane przez dalijejaparat ; 24-02-2011 o 21:38
    D90 + 50mm f/1.8 D AF.

Mam 17 lat i wielkie ambicje.

Domyślnie

Moim zdaniem troche za miękko. Za bardzo wyostrzone prawe oko modelki względem lewego. Kolorki na duży PLUS Podobają mi się.

Swoją drogą. Jak robisz taką gładką skóre?
    D300+MB-D10| N18-55 | 35/1.8 | 50/1.8 | SY85/1.4 | SB-900 | Flipside 400 | MF 055XPROB | 2x YN 560 | RF-602 | F&V |

Domyślnie

Największy IMHO błąd to przy tym cięciu centralny kadr. Troszkę szerzej i troszkę w lewo i było cudnie. Tak jest tylko bardzo przyjemnie.

Domyślnie

A ja widziałbym to w ogóle w pionie, bez zbędnego cięcia głowy Kolorki świetne, i czepić się nie mam czego. Ale ja amator
    D100 + grypa + S 18-50 DC D + N 18-200 VR + N 70-300 VR + N 50 1.8 D + SaBinka 800

Oszczędny w słowach Awatar helopawelo
    Miasto
    Ustka -> Derby UK

Domyślnie

Jak na mój gust to może troszkę większe F - podbródek i lewy policzek modelki jest poza ostrością (no chyba że to zasługa obróbki), no i może troszkę inne kadrowanie z innego kąta - lewe oko modelki wygląda jakoś tak nienaturalnie przekrzywione. Tło z lewej strony troszkę nieuporządkowane (kwiatek i lewy górny róg), z prawej strony jakieś odblaski. Natomiast kolory i obróbka zdecydowanie na plus
    D90|N18-105|N35|T90|N180|3xYN460II|RF-602|

Domyślnie

Nie wiem czy inni,to widzą,ale inny jest kolor skóry wokół prawego oko modelki niż całej twarzy.
    Zbyt duże rozmycie okolic szyi i podbródka,wiążący się z efektem wklejenia twarzy do całej reszty.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luki29 Zobacz posta
    Nie wiem czy inni,to widzą,ale inny jest kolor skóry wokół prawego oko modelki niż całej twarzy.
    a to nie mejkap?

przyjemna fotka moim zdaniem, szkoda ze taki centralny kadr

Domyślnie

Zastanawiam sie czy nie byloby lepiej z wiekszą ogniskową przy tej odległości. Ale może to tylko moje odczucie. Piękne kolory i modelka. Faktycznie oczy ma niezwykłe.
    D7k|N17-55 2.8|N Micro 60 2.8G ED|N35 1.8G|N85 1.8|SB900

Domyślnie

Za miękko... nos zlewa się z resztą twarzy i te usta tak jakby sztucznie podniesiony kontrast...
    Posiadanie Nikona nie czyni fotografem. Czyni właścicielem aparatu marki Nikon.

Jestem właścicielem- na fotografa przyjdzie czas

Domyślnie

a to nie mejkap?
    Zawsze myślałem,że kobitki malują dwa oczęta

Nawet,to jak mejkap,to i tak,to w większy czy mniejszy sposób razi,gdy widać,to na jednym oku,no ale ja się na mejkapie nie znam,ja jestem akwarystą

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów