Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Widok na most

conik
    Gość

Domyślnie

jest glowny bohater, jest kontekst, i otoczenie....faktycznie chmury az sie prosza o "udramatyzowanie"....rzuc garscia detali technicznych jak to zdjecie zostalo zrobione...

Domyślnie

Z samym mostem były by nudy na pudy. Bardzo fajne zdjęcie
    Völkchlor

Rozmowny Awatar iahveh
    Miasto
    Druga gwiazda na prawo, i prosto, aż do poranka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    jest glowny bohater, jest kontekst, i otoczenie....faktycznie chmury az sie prosza o "udramatyzowanie"....rzuc garscia detali technicznych jak to zdjecie zostalo zrobione...
    Co do chmur to wydaje mi się, że już są odpowiednio udramatyzowane - zazwyczaj robię je mocniej, jednak tutaj pasowało mi bardziej delikatnie.

Detale:

Nikon D700 + Nikkor 16-35 + Marumi polar + B+W ND 3.0

F-stop: 8, ISO: 100, Ogniskowa: 17mm, Czas: 182s.

Domyślnie

swietna robota
    zamiast banalnego zdjecia mostu na dlugim czasie mamy dwa plany, znakomita gre swiatel
    wiem ze to architektura ale az prosi sie o to zeby ktos przechodizl przez ten pomost, chociazby znikajaca z kadru noga czy reka z teczka
    Road to Manila

Domyślnie

Wracam jeszcze na chwilę do tego zdjęcia i jednak zostaje przy swoim - czyli może banalnym kadrze bez barierki i desek pomostu. Te dwa elementy wprowadzają dla mojego odbioru zbyt dużo odciągających wzrok elementów.

PS miałam zapytać na początku - co to za most? Gdzie?
    "Nie istnieje takie zdjęcie, którego nie można było zrobić lepiej" - ja
    Mój niekomercyjny link

Rozmowny Awatar iahveh
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jm Zobacz posta
    Wracam jeszcze na chwilę do tego zdjęcia i jednak zostaje przy swoim - czyli może banalnym kadrze bez barierki i desek pomostu. Te dwa elementy wprowadzają dla mojego odbioru zbyt dużo odciągających wzrok elementów.

PS miałam zapytać na początku - co to za most? Gdzie?
    To most Vasco Da Gama w Lizbonie.

Jeszcze raz dziękuję za wszystkie opinie

Domyślnie

Gdy otworzyłem to zdjęcie za pierwszym razem, załadowała mi się tylko połowa i stwierdziłem że jeśli nie będzie czegoś ciekawego na dole to jest kiepsko.
    Przeładowałem i uważam że na pewno nie jest kiepsko, a nawet jest bardzo ciekawie.
    Ideałem byłoby gdyby zrobić je z wyższej pozycji, tak by objąć most z niezakłóconym odbiciem, oraz pomost. Ale do tego to pewnie potrzebna jest drabina .
    Ostatnio edytowane przez tbogdanowicz ; 24-02-2011 o 22:14 Powód: zjadłem słowo - szybciej myślę niż piszę :-)

Domyślnie

jest pięknie, super zdjęcie ^^

w ramach eksperymentu

Rozmowny Awatar iahveh
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez teh_14m3 Zobacz posta
    jest pięknie, super zdjęcie ^^

w ramach eksperymentu
    To się nie liczy - za krótko i zbyt ogólnikowo ....ale dobrze zacząłeś

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez iahveh Zobacz posta
    I taką dyskusję to ja rozumiem Mogę się z Wami nie zgadzać ale przynajmniej jest konstruktywnie Jeszcze raz dziękuję za opinie.

Obcięcie desek i zostawienie samej barierki też miałoby jakieś uzasadnienie, jednakże wprowadzenie desek pomostu , które swym ułożeniem niejako wciągają odbiorcę w zdjęcie, czynią kompozycję bardziej dynamiczniejszą. Bez nich także byłoby ładnie ale według mnie bardziej statycznie.
    Tu się zgodzę z autorem, że pomost musi być Próbuje sobie wyobrazić to zdjęcie z samą barierką, ale jakoś mi nie leży, barierka wtedy wydaje się być trochę oderwana od rzeczywistości.
    A obecny kadr jakby umiejscawia też fotografującego, daje sugestię nadmorskiej promenady (która się tam faktycznie znajduje).
    D300 | S 10-20 | N 18-200 VR | N50/1.4 AI | T 17-50/2.8 | S 105macro | N 70-300VR | SB600

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów