Szukaj
Robi wrażenie. Dla mnie super kadrowanie. Poza tym może ciut za mocna winieta, ale i tak super
...N...i...k...o...n... ale już niedługo (-> Olympus)
W ramach eksperymentu - http://www.forum.nikoniarze.pl/showt...21#post2295521)
Bardzo fotogeniczne miejsce do fotografowania, podoba mi się konwersja do cz-b.
Jednak uważam, że kadr nie jest zbyt udany: zbyt dużo chciałeś chyba pokazać na jednym obrazku, sam most i jego pełne odbicie w wodzie byłyby wystarczające w tym kadrze, ilość linii prowadziłaby skutecznie wzrok widza.
W prezentowanym kadrze przeszkadza mi pomost u dołu i jego barierka - psuje odbicie mostu i zakłóca mi układ linii w kadrze.
Nie wiem czy się dało...ale próbowałabym podejść do barierki, oprzeć się o nią i kadrować sam most i jego odbicie (może nawet pochylając obiektyw do dołu i lekko w lewo - tak aby więcej mostu z lewej strony zmieściło się w kadrze?).
Moim zdaniem byłoby to wtedy zwykłe fajne zdjęcie fajnego mostu, ratowałaby je jedynie obróbka, a tak to zdjęcie ma wg mnie głębię, dodatkowo barierka świetnie uwydatnia oś zdjęcia, dzięki niej zyskuje ono geometrię. Ba, myślę, że bez mostu z samą barierką to zdjęcie byłoby świetne.
Taka moja konstruktywna krytyka komentarza![]()
D800 || D810
Samyang 14 F2.8 || Sigma 24-35 F2 || Sigma 85 1.4 A || Tamron 70-200 F2.8 G2
https://wedd.photo/
Ostatnio edytowane przez jm ; 24-02-2011 o 15:45
Dziękuję za opinię. Według mnie kadrowanie samego mostu byłoby zbyt banalne - mam i takowe i uwierz mi nie wygląda okazale, kompozycja bazowałaby tylko na odbiciu mostu w wodzie. Wprowadzenie pomostu na pierwszym planie, moim zdaniem, idealnie komponuje się z samym mostem wprowadzając odbiorcę w zdjęcie jak i wzmacnia samą kompozycję pracy.
Dziękuję za konstruktywną opinię![]()
Ostatnio edytowane przez Rycerz ; 24-02-2011 o 17:29 Powód: prosze nie mnożyć postów
A wiec ja tez napisze coś od siebie.
Do mnie nie przemawia barierka i pomost na pierwszym planie. Tak samo jak mojemu przedmówcy. Myślę ze podejście kilka kroków bliżej by tutaj mogło pomoc.
Konwersja do CZ-B mnie osobiście podchodzi a masz może kolor ? tez z chęcią rzuciłbym okiem ... winieta trochę za duża i zaburza dla mnie kompozycje.
NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...
I taką dyskusję to ja rozumiemMogę się z Wami nie zgadzać ale przynajmniej jest konstruktywnie
Jeszcze raz dziękuję za opinie.
Obcięcie desek i zostawienie samej barierki też miałoby jakieś uzasadnienie, jednakże wprowadzenie desek pomostu , które swym ułożeniem niejako wciągają odbiorcę w zdjęcie, czynią kompozycję bardziej dynamiczniejszą. Bez nich także byłoby ładnie ale według mnie bardziej statycznie.
Skontaktuj się z nami